Wordpress a jednoduchá podmínka – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Wordpress a jednoduchá podmínka – PHP – Fórum – Programujte.comWordpress a jednoduchá podmínka – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Návštěvník
~ Anonymní uživatel
66 příspěvků
7. 6. 2015   #1
-
0
-

Zdravím,nejsem programátor, takže bych byl rád za menší pomoc s jednou podmínkou.

Mám ve wordpressu vytvořený metaboox, do kterého vkládám odkaz. Chci v detailu příspěvku vytvořit to, že když bude adresa v metaboxu vyplněna, tak se zobrazí tlačítko s odkazem, jinak ne.

 V kódu té stránky mám tento kód:

<?php $meta_link = get_post_meta( get_the_ID(), "link_title", true ); ?>

Tento kód by mi měl umožnit to, že se uloží ten odkaz do proměnné "meta_link". 

Teď jen potřebuji nějakou podmínku, když bude v této proměnné odkaz, tak zobrazí určitý html kód s odkazem a když ne, tak nic.

Jak na to?

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.189.–
Reklama
Reklama
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
7. 6. 2015   #2
-
0
-

#1 Návštěvník
 

<?php 
	if($meta_link = get_post_meta( get_the_ID(), "link_title", true ))
	{
		echo "Tvuj kod s odkazem";
	}
 ?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.238.–
All you need is vision and time.
péťa
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
8. 6. 2015   #3
-
0
-

  nevím jestli to k tomu patří 

<form action="vypis.php" method="post">
    <p>Počet řádků: <input name="radek" type="text"></p>
    <p>Počet sloupců: <input name="sloupec" type="text"></p>
    <p><input type="submit" value="Vypsat matici"></p>
  </form>
     
 <?php

     $radek = $_POST['radek'];
     $sloupec = $_POST['sloupec'];
     
     settype($radek, "integer");
     settype($sloupec, "integer");

     if ($radek>0 && $sloupec>0)
     {
       for ($i=1; $i<=$radek; $i++)
      {
       for ($j=1; $j<=$sloupec; $j++)
       {
         echo rand(10,99)."&nbsp;&nbsp;&nbsp";
        }
        echo "<br>";
      }
     }
     else
     {
     echo "Ze zadaných hodnot nelze vypsat matici. Zadávejte pouze kladná čísla!";
     }
     ?>
-----------------------------------------------------
  <form action="vypis.php" method="post">
    <p>Počet řádků: <input name="pocet" type="text"></p>
    <p><input type="submit" value="Vypsat matici"></p>
  </form>
 <?php

     $pocet = $_POST['pocet'];
     
     settype($pocet, "integer");
     $max = 0;
     $nahodne = 0;

     if ($pocet>0)
     {
       for ($i=1; $i<=$pocet; $i++)
      {
      for ($j=1; $j<=$pocet; $j++)
       {
        $nahodne = rand(10,99);
        echo $nahodne."&nbsp;&nbsp;&nbsp";
        if ($i == $j)
       {
            if ($nahodne > $max)
    {
              $max = $nahodne;
       }
      }
      }
       echo "<br>";
      }
       echo "<br><b>Nejvyšší číslo na hlavní diagonále je $max</b>";
     }
     else
     {
     echo "Ze zadaných hodnot nelze vypsat matici. Zadávejte pouze kladná čísla!";
     }
     ?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.167.211.–
Návštěvník
~ Anonymní uživatel
66 příspěvků
8. 6. 2015   #4
-
0
-

#2 crazy
Zdravím, děkuji. Zjistil jsem, že funguje i jednoduché:

<?php 
	if($meta_link)
	{
		echo "Tvuj kod s odkazem";
	}
 ?>


Jen nevím, jestli to není v něčem špatná varianta a je lepší použít z nějakého důvodu vaší variantu?

Děkuji.

@Peťa: omlouvám se, ale nějak jsem nepochopil ten Váš kód. Stačí mi nějaká jednoduchá podmínka, podobně jako psal Crazy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.189.–
Návštěvník
~ Anonymní uživatel
66 příspěvků
8. 6. 2015   #5
-
0
-

Aha tak teď jsem si to pořádně prohlédl a pokud to chápu tak jde vlastně o stejnou podmínku, jen ta proměnná není definovaná zvlášť ještě před tou podmínkou, ale rovnou v ní. Takže by to ale mělo být stejné, jen jinak zapsané?

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.189.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 63 hostů

Podobná vlákna

Wordpress — založil Anonymní uživatel

Wordpress — založil bohetik

Wordpress a description — založil Kajl

WordPress Templaty — založil michelles

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý