Poradíte mi někdo jak založit generátor náhodných jmen koťat? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Poradíte mi někdo jak založit generátor náhodných jmen koťat? – PHP – Fórum – Programujte.comPoradíte mi někdo jak založit generátor náhodných jmen koťat? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Krokeťák
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
8. 6. 2015   #1
-
0
-

poradíte mi někdo jak založit generátor náhodných jmen koťat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.167.211.–
ahoj
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
8. 6. 2015   #2
-
0
-

rand

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.167.211.–
Kit+15
Guru
8. 6. 2015   #3
-
0
-

#1 Krokeťák
Najdi si někde kočičí jména, rozděl je na slabiky a pak ty slabiky mixuj.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
asd
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
8. 6. 2015   #4
-
0
-

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
  <title></title>
  </head>
  <body>


 Váha <input name="vaha" type="text">       <br>
  Výška  <input name="vyska" type="text">      <br>     <br>

 Muž <input type="Radio" Name ="pohlavi" value="muz">    <br>
  Žena <input type="Radio" Name ="pohlavi" value="zena">    <br>     <br>

 BMI <input type="checkbox" name="bmi" value="1"><br>                     
Idealni tělesná váha <input type="checkbox" name="ideal" value="2"><br><br> <br>  

<input type="submit" value="Odeslat">


  </body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83d4:2876:9572:...–
Mortalák
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
8. 6. 2015   #5
-
0
-

#4 asd
a php?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.167.211.–
Gary
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
8. 6. 2015   #6
-
0
-

 <form method="POST" action="php.php">
  Váha  <input type="text" name="a">  kg             <br>
  Výška: <input type="text" name="b"> cm              <br>
   
    <input type="hidden" name="sex" value="0" />
    <input type="hidden" name="bmi" value="0" />
    <input type="hidden" name="itv" value="0" />
      <p>
   <input type="radio" name="sex" value="1">  muž       <br>
   <input type="radio" name="sex" value="2">  žena
      </p>
       <p>
   <input type="checkbox" name="bmi" value="1"> BMI                       <br>
   <input type="checkbox" name="itv" value="1"> Ideální tělesná váha
      </p>
   
   <input type="submit">
   <input type="reset">
   
   </form>
  


<?php
  $kg = $_POST['a'];
  $cm = $_POST['b'];
  $sex = $_POST['sex'];
  $m = $cm / 100;
  
   if ($kg>0 and $cm>0)   {
  
  
  
  
           if(isset($_POST['bmi']) == 1 ) {
           $bmi = $kg / ($m*$m);
           echo "<p>Vaše BMI je $bmi</p>";
           }
           else{
           echo "&nbsp;" ;
           }
           if(isset($_POST['itv']) == 1){
           
                if($sex == 1){
                $itv = ($cm - '152,4') * '0,728' + '51,65';
                
                }
                else{
                echo "&nbsp;";
                }
                if($sex== 2){
                $itv = ($cm - '152,4') * '0,650' + '48,67';
                
                }
               else{
                echo "&nbsp;";
                }
              echo "<p>Vaše Ideální tělesná váha $itv </p>";
           
           }
           else{
           echo "&nbsp;" ;
           }
          }
   else{
   echo "Zadal jsi špatné hodnoty!";
   }        
          
  
  
  ?>

a

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.167.211.–
Kit+15
Guru
8. 6. 2015   #7
-
0
-

#6 Gary
Ten form dej pryč (sem nepatří).

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
buenek0
Duch
8. 6. 2015   #8
-
0
-

<?php
  $kg = $_POST['kg'];
  $cm = $_POST['cm'];
  $poh = $_POST['poh'];
  $m = $cm / 100;
  
   if ($kg>0 and $cm>0)          
       {
      
      if(isset($_POST['bmi']) == 1 ) 
           {
           $bmi = $kg / ($m*$m);
           echo "<p>Vaše BMI je $bmi</p>";
           }
           else{
           echo "&nbsp;" ;
           }
           if(isset($_POST['ideal']) == 1)
                {
                if($poh == 1)
                {
                $ideal = ($cm - '152,4') * '0,728' + '51,65';
                }
                else
                {
                echo "&nbsp;";
                }
                if($poh == 2)
                {
                $ideal = ($cm - '152,4') * '0,650' + '48,67';
                }
                
                
               else{
                echo "&nbsp;";
                }
              echo "<p>Vaše Ideální tělesná váha $ideal </p>";
           
           }
           else{
           echo "&nbsp;" ;
           }
          }
   else{
   echo "Zadej váhu a výšku!";
   }        
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.167.211.–
buenek0
Duch
8. 6. 2015   #9
-
0
-

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
  <title></title>
  </head>
  <body>
   <form method="POST" action="vypocet.php">
  Váha:  <input type="text" name="kg"> kg
               <br>
  Výška: <input type="text" name="cm"> cm
               <br>
   
    
      <p>
   <input type="radio" name="poh" value="1">  Muž
          <br>
   <input type="radio" name="poh" value="2">  Žena
      </p>
      <p>
   <input type="checkbox" name="bmi" value="1"> BMI
   <br>
   <input type="checkbox" name="ideal" value="1"> Ideální tělesná váha
      </p>
   
   <input type="submit">
   <input type="reset">
   
   </form>
  </body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.167.211.–
Mortalák
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
8. 6. 2015   #10
-
0
-

#9 buenek

#4 asd
a php?

Blbne mi řádek v php:       if($vaha> and $vyska>0);

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.167.211.–
Mortalák
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
8. 6. 2015   #11
-
0
-

#10 Mortalák
Háže mi to orange table a chybu v "if"

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.167.211.–
Gary
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
8. 6. 2015   #12
-
0
-

<form method="POST" action="php.php">
  Váha:  <input type="text" name="a" class="a">  kg             <br>
  Výška: <input type="text" name="b" class="a"> cm              <br>
   
    <input type="hidden" name="sex" value="0" />
    <input type="hidden" name="bmi" value="0" />
    <input type="hidden" name="itv" value="0" />
      <p>
   <input type="radio" name="sex" value="1" checked="checked">  muž       <br>
   <input type="radio" name="sex" value="2">  žena
      </p>
       <p>
   <input type="checkbox" name="bmi" value="1"> BMI                       <br>
   <input type="checkbox" name="itv" value="1"> Ideální tělesná váha
      </p>
   
   <input type="submit" name="odeslat">
   <input type="reset">
   
   </form>

<?php
  $kg = $_POST['a'];
  $cm = $_POST['b'];
  $sex = $_POST['sex'];
  $m = $cm / 100;
  
   if ($kg>0 and $cm>0)   {
  
          If($_POST['bmi']== 1 or $_POST['itv']==1 ){
  
  
           if($_POST['bmi'] == 1 ) {
                  $bmi = $kg / ($m*$m);
                  $bmiv = number_format($bmi, 2, '.', '');
                  echo "<p>Vaše BMI je $bmiv</p>";
           }
           else{
                  echo "&nbsp;" ;
           }
           
           
           
           if($_POST['itv'] == 1){
           
                if($sex == 1){
                $itv = ( $cm - '152,4') * '728' / 1000 + ('51,65');
                $itve = number_format($itv, 2, '.', '');
                }
                else{
                echo "&nbsp;";
                }
                if($sex== 2){
                $itv = ( $cm - '152,4')*'650' / 1000 + ('48,67');
                $itve = number_format($itv, 2, '.', '');   
                }
               else{
                echo "&nbsp;";
                }
              echo "<p>Vaše Ideální tělesná váha je $itve kg </p>";
           
           }
           else{
           echo "&nbsp;" ;
           }
           }
       else{
       echo "Prosím vyber políčko pro výpočet BMI nebo Ideální tělesný váhy" ;
       }    
           
          }
   else{
   echo "Zadal jsi špatné hodnoty!";
   }        
          
  
  
  ?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.167.211.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
8. 6. 2015   #13
-
0
-

1. Zrusil bych hidden, duplicitni name muze delat problem. Bud tam mas mit radio nebo hiden, oboji nee. Ale netestovano.

  <input type="hidden" name="sex" value="0" />
    <input type="hidden" name="bmi" value="0" />
    <input type="hidden" name="itv" value="0" />

2. je dulezite osetrit vsechny promenne od uzivalete

$keys = array('kg','cm','sex','bmi','ivt');
$inp  = array();
$out  = array();
$bool = true;
foreach ($keys as $value)
	{
	$inp[$value] = isset($_POST[$value]) ? trim($_POST[$value]) : '';
	$bool &= $inp[$value]!=='';
	}
if ($bool)
	{

3. Tez je dobre psat php kod na zacatek stranky a vystup ukladat do promenne, kterou pak vypises v casti, kde as html. 

<?php
// zpracovani
?>
Stranka
kg <?php echo $inp['kg'] ;?>
bmi <?php echo $out['bmi'] ;?>

4. Zkus pak dat uplne na zacatek stranky povoleni vypisu chybovych hlasek 

<?php
@ini_set('error_reporting', E_ALL);
@ini_set("display_errors", "on"); 
error_reporting(E_ALL);
?>

5. 

                if($sex == 1){
                $itv = ( $cm - '152,4') * '728' / 1000 + ('51,65');
                $itve = number_format($itv, 2, '.', '');
                }
                else{
                echo "&nbsp;";
                }
                if($sex== 2){
                $itv = ( $cm - '152,4')*'650' / 1000 + ('48,67');
                $itve = number_format($itv, 2, '.', '');   
                }
               else{
                echo "&nbsp;";
                }

// ja bych to psal spis takto
                if($sex == 1){
                $itv = ( $cm - 152.4) * 728 / 1000 + (51.65); // bez apostrofu, tecky misto ceskych carek
                } elseif{$sex == 2){
                $itv = ( $cm - 152.4) * 650 / 1000 + (48.67);
                }
if ($itv) {echo 'ivt ='. number_format($itv, 2, '.', '');    }
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:fc31:3a...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
8. 6. 2015   #14
-
0
-

jo, misto
if ($itv)
if ($itv>0)

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:fc31:3a...–
Kit+15
Guru
8. 6. 2015   #15
-
0
-

#13 peter
Nikde nevidím jména těch koťat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.132.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
fjjdjajai
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
8. 6. 2015   #16
-
0
-

To byla dnešní písemná posílali jsme si sem reseni

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.167.202.–
Kit+15
Guru
8. 6. 2015   #17
-
0
-

#16 fjjdjajai
Bohužel tady žádné řešení nevidím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.50.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
9. 6. 2015   #18
-
0
-

Kit - Nahodna kocici jmena - no, to jste ty a ahoj v celku vyresili. Mozna by se dalo pridat, ze v prikladech na rand v online-dokumentaci (ona se da stahnout, ale pak tam nemas ty priklady od uzivatelu) jiste bude i cely kod, pripadne googlem. Pripadne je tam shufflem, napada mne taky random z databaze, serazeni pres sort a random...
google = php rand examples
php.net/rand
google = php shuffle examples
php.net/shuffle
Ty slabiky jsou zajimavy napad ale taky.

Reagoval jsem na tu podivnost s chybami s BMI. Klidne to promaz nebo vyhod do jineho tematu, pokud mas ty prava.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:fd64:35...–
Kit+15
Guru
9. 6. 2015   #19
-
0
-

#18 peter
Nemám ta práva, přesun do nových vláken bych udělal už dávno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý