Domáce úlohy - Hádaj číslo – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Domáce úlohy - Hádaj číslo – C / C++ – Fórum – Programujte.comDomáce úlohy - Hádaj číslo – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Maiky
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
9. 6. 2015   #1
-
0
-

Ahojte, končí sa školský rok a ja by som potreboval pomôcť. Učiteľ nám zadal cca 10 programov na DÚ a s týmto 1 si neviem rady tak ak by ste mi pomohli... 

1. pc si môže myslieť číslo od 0 do 100 

2. ak si pc myslí napr. číslo 23 a vy tipnete 15 pc vypíše číslo je oveľa väčšie - ak tipnete 20 pc vypíše číslo je väčšie ... ide tam o to že ak je medzi číslami rozdiel viac ako päť tak pc musí napísať číslo je oveľa väčšie-menšie...

3. môžte mať max 10 pokusov

4. keď uhádnete pc vypíše - Úhádol si na napr.6 pokus...

5. músí to byť naprogramovane v C pomocou while achhh preto vás prosím o pomoc ja som to naprogramoval ,ale pomocou while do a tak to nemôže byť ...   

Vopred ďakujem za ochotu a pomoc ...

A ešťe jedna vec viete mi povedať na čo slúži tento program (tiež to potrebujem do školy...) ? Respektívne či tam je chyba lebo učiteľ mi dal tento program že vraj som ho dakedy naprogramoval a vraj tam je chyba a ja neviem ani čo to má robiť (napamätám si) -program sa vola xnax... ďakujem...

#include <iostream>
#include <stdio.h>


int main()
 {
    int n;
    int y;
    int x;
    
    printf("zadaj x:"); 
    scanf("%d" ,&x);
    printf("zadaj :"); 
    scanf("%d" ,&n);
    
    while(n>0)
    {
        n=n-1;
        y=x*y;
    }
    printf("%d" ,&y);
    
    return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.234.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
9. 6. 2015   #2
-
0
-

#1 Maiky
Pomoc si představuješ jak? Jako aby to za tebe někdo naprogramoval?

Ten druhý program se asi měl jmenovat spíše xnan a měl počítat přesně to co je v názvu, tzn x na ntou, třeba 3 na pátou... A chyb tam máš několik... Ta nejdůležitější - není definovaná hodnota v proměnné y.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.228.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
9. 6. 2015   #3
-
0
-

#1 Maiky
Tomuto

músí to byť naprogramovane v C pomocou while achhh preto vás prosím o pomoc ja som to naprogramoval ,ale pomocou while do

nerozumím ani za mák

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.228.–
Maiky
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
9. 6. 2015   #4
-
0
-

#2 JoDiK
Aha už mi to konečne dáva zmysel... dík opravím to   ... ja viem že žiadam veľa... v konečnom prípade dokončím to pomocou do while a to odovzdám... 

#3 JoDiK
no ja som to začal programovať ,ale pomocou cyklu do while a má to byť iba pomocou while a s tým si neviem rady   

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.234.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
9. 6. 2015   #5
-
0
-

#4 Maiky
Jestli jsem správně pochopil, tak rozdíl mezi "while" a "do - while" je pouze v pozici a smyslu podmínky, while ji má na začátku, do - while na konci... Tak to snad není takovej problém prohodit ne? Viz principiální ukázka:

do
  nacti cislo
  zpracuj cislo
while cislo > 5

----------------------

  nacti cislo
  zpracuj cislo
while cislo < 5
  zpracuj cislo
  nacti cislo
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.228.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
9. 6. 2015   #6
-
0
-

#5 JoDiK
kopírovací chybička se vloudila:

 nacti cislo
  zpracuj cislo
while cislo < 5
  nacti cislo
  zpracuj cislo
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.228.–
Maiky
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
9. 6. 2015   #7
-
0
-

#6 JoDiK
Dík za rady pokúsim si stým poradiť...  

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.234.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 84 hostů

Podobná vlákna

Úlohy — založil ukulele

Řešení 9. úlohy — založil black evil

Cvičné úlohy v C — založil Noob12

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý