Jak jednoduše vytvořit konzolový "ProgressBar"? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak jednoduše vytvořit konzolový "ProgressBar"? – .NET – Fórum – Programujte.comJak jednoduše vytvořit konzolový "ProgressBar"? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matěj Andrle+1
Grafoman
14. 6. 2015   #1
-
0
-

Dobrý den,
pracuji v již napsané aplikaci, jejíž návrh neumožňuje asynchronní ProgressBar. Tak mne napadlo, že stav zpracování mohu zaznamenat do konzole (Process cmd.exe) - asi bych tam přesměroval i dotazy týkající se právě zadaného příkazu. (typicky a/n). Co může být jednoduššího než stdin a stdout? I hle - nefunguje mi to a nikdo neporadil. Pokud to nedám do kupy, jak jinak bych mohl komunikovat se vzniklým procesem? (Napadá mne vytvoření podružného souboru, ovšem v práci by z toho nebyli nadšeni.) Potřebuji jen zaznamenávat rekurzi k zpracovávání souborů. (soubor ddd <stav>/hláška ddd <a/n>) Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.190.–
Reklama
Reklama
m4r100
Návštěvník
15. 6. 2015   #2
-
0
-

#1 Matěj Andrle
Jak to myslis, ze nemuzes pouzit asynchronní ProgressBar? Nemuzes vytvaret nove thready? Nemuzes menit moc velke kousky kodu? Nejedna se o grafickou aplikaci? 

Bud zaznamenavej progress do souboru, nebo pokud potrebujes realtime zobrazeni a nemuzes pouzit nove thready, podivej se na navrhovy vzor Active Object. Az jako posledni moznost bych bral v uvahu komunikaci mezi procesy. Jedna z moznosti je urcite spustit z aplikace prikazovy radek a na tomto procesu volat metodu PostMessage.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.113.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
15. 6. 2015   #3
-
0
-

#2 m4r10
Poněvadž v práci nevrství aplikaci - vše běží v GUI... Prozatím jsem se spokojil s metodou DoEvents přes 
Dispatcher -> ovšem tím vše závisí na kontinuitě GUI... Jak již jsem psal - za podružný soubor by v práci nebyli rádi. Avšak především jsem již přišel na to, že nemohu přesměrovat čistě vstup - to byl ten problém. Musím přesměrovat všechny proudy a tudíž nemohu do CMD vypisovat - vše je v stdout, jenže bez výpisu v konzoli... Více to asi řešit nebudu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.189.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

Podobná vlákna

Nelze spustit konzolový exe — založil zacatecnik

Jak vytvořit v PHP? — založil Daniel Herrmann

Jak vytvorit .dll — založil jelleeeen

Jak vytvořit prstenec? — založil Vladimír

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý