Public vs private metóda – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Public vs private metóda – .NET – Fórum – Programujte.comPublic vs private metóda – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Plui
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
17. 6. 2015   #1
-
0
-

Zdravim ,v mojom kode (skusam jednoduche OOP) som mal problem s tým,že ked som mal "public ...carDetails" tak to neslo ale ked som dal private tak to slo,akurat ze neviem prečo :) Ďakujem
 

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.IO;

namespace ConsoleApplication1
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            Car myNewCar = new Car();
            myNewCar.Year = 1950;
            myNewCar.Model = "BMW";
            myNewCar.Color = "Black";
            myNewCar.Value = 42000;
            carDetails(myNewCar);

            Console.ReadKey();


        }
        private static void carDetails(Car _car) {
            Console.WriteLine(_car.FormatMe());
        }
        
        class Car
        {
            public int Year { get; set; }
            public string Model { get; set; }
            public string Color { get; set; }
            public int Value { get; set; }
            public string FormatMe() {
                return String.Format("{0} - {1} - {2} - {3}",
                    this.Color,
                    this.Model,
                    this.Value,
                    this.Year);
            }
           
        }
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.8.–
Reklama
Reklama
ondrej39+1
Věrný člen
17. 6. 2015   #2
-
0
-

#1 Plui
Pokud bys dal metodu public, tak metoda carDetails a třída Car uvnitř třídy Program mají jiné přístupové modifikátory (třída je private, metoda by byla public).

Ty tu třídu Car máš ve třídě Program, výchozí přístup ve třídách je private. Proto ti to zlobí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.141.243.–
Inject all the dependencies!
Plui
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
17. 6. 2015   #3
-
0
-

Aha ,diky :-) ..btw jak sa da OOP naucit?je dobre aj citat knihu alebo staci len pisat prrogramy a ucit sa na vlastnych chybach :-) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.8.–
ondrej39+1
Věrný člen
17. 6. 2015   #4
-
0
-

#3 Plui
Ono samotné objektové programování zase tak složité není. Pokud umíš udělat třídu, víš, co to jsou accessory, co znamenají výrazy virtuální, abstraktní, dědičnost, pak vlastně objektově programuješ. Spíš by tě v souvislosti s tímto spíše mohly zajímat různé návrhové vzory, tj. jakým způsobem třídy používat tak, aby byl návrh pro tebou daný projekt co nejvýhodnější. Na informace o nich si můžeš sehnat knížku, ale jinak je praxe nezaplatitelná.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.141.243.–
Inject all the dependencies!
Plui
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
17. 6. 2015   #5
-
0
-

Veď práve to,že ako ich použiť,spraviť triedu a pod. viem,aj nejaké dedičnosti atď,ale skôr na menších a jednoduchých programoch,ale to asi pri menších projektoch nemá nejaké uplatnenie,či? :-) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.8.–
ondrej39+1
Věrný člen
17. 6. 2015   #6
-
0
-

#5 Plui
S tím si asi poradím spíš borci, co sem nakukují, KIIV a Kit, já zas tolik zkušeností s velkými projekty nemám.  Největší projekt, co jsem dělal, měl jenom kolem 60 tříd, takže tak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.141.243.–
Inject all the dependencies!
Plui
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
17. 6. 2015   #7
-
0
-

Tak myslím že aj 60 je dosť :D ešte taká otázka (posledná) ..v tomto kóde :  

class Car
        {
            public int Year { get; set; }
            public string Model { get; set; }
            public string Color { get; set; }
            public int Value { get; set; }
            public string FormatMe() {
                return String.Format("{0} - {1} - {2} - {3}",
                    this.Color,
                    this.Model,
                    this.Value,
                    this.Year);
            }
           
        }

má tam this aj nejaké uplatnenie ?? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.8.–
ondrej39+1
Věrný člen
17. 6. 2015   #8
-
0
-

#7 Plui
V tvém případě ne. This bys musel použít v případě, že bys metodě tebou namodelované třídy předával parametr, který by měl stejný název jako jeden z atributů té třídy. Pak je třeba pomocí this odlišit, kdy se jedná o proměnnou objektu a kdy se jedná o ten parametr.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.141.243.–
Inject all the dependencies!
Kit+11
Guru
17. 6. 2015   #9
-
0
-

#1 Plui
V C# sice skoro nedělám, ale vidím tam zbytečnou metodu carDetails(), která navíc obsahuje skrytou závislost. Doporučuji ji zcela zrušit a její volání nahradit tímto zápisem: 

Console.WriteLine(myNewCar.FormatMe());

Když metodu FormatMe() přejmenuješ na ToString(), bude volání vypadat ještě lépe:

Console.WriteLine(myNewCar);

Pokud si navíc vyrobíš konstruktor, metoda Main může vypadat velmi elegantně:

static void Main(string[] args) {
    Car myNewCar = new Car("BMW", 1950, "Black", 42000);
    Console.WriteLine(myNewCar);
    Console.ReadKey();
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 131 hostů

Podobná vlákna

Public vs. private — založil inferno-girl

Interface - private — založil jkoudis

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý