SLD ovladani – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

SLD ovladani – C / C++ – Fórum – Programujte.comSLD ovladani – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

7. 2. 2007   #1
-
0
-

Udesne se to kouse a ja nevim proc...



done = 0; // konec?

while (!done) // hlavní cyklus
{
keys = SDL_GetKeyState(NULL);
control();
DrawGLScene(); // vykreslení scény
SDL_Event event; // události

while (SDL_PollEvent(&event)) // zpracovává události
{
if (event.type == SDL_QUIT) // požadavek na ukončení
{
done = 1; // konec
}

if (event.type == SDL_MOUSEBUTTONDOWN){ // stisknuto tlačítko myši
if(event.button.button == SDL_BUTTON_MIDDLE){ // střed
middle_b = true;
px = event.motion.x;
py = event.motion.y;
}

if(event.button.button == SDL_BUTTON_LEFT){ // levé tlačítko
left_b = true;
}

if(event.button.button == SDL_BUTTON_RIGHT){ // pravé tlačítko
right_b = true;
}

if(event.button.button == SDL_BUTTON_WHEELUP){
zpos += 5.0;
}

if(event.button.button == SDL_BUTTON_WHEELDOWN){
zpos -= 5.0;
}
}

if (event.type == SDL_MOUSEBUTTONUP){ // uvolněno tlačítko myši
if(event.button.button == SDL_BUTTON_MIDDLE){ // střed
middle_b = false;
}

if(event.button.button == SDL_BUTTON_LEFT){ // levé tlačítko
left_b = false;
}

if(event.button.button == SDL_BUTTON_RIGHT){ // levé tlačítko
right_b = false;
}
}

if(event.type == SDL_MOUSEMOTION){
pos.x = event.motion.x;
pos.y = event.motion.y;
rel.x = event.motion.xrel;
rel.y = event.motion.yrel;
}

}

}


No f-ce control() kontroluje setisknute klavesy, mys a na tomto zaklade meni nejruznejsi promene hybajici mym 3D svetem :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alan0
Věrný člen
7. 2. 2007   #2
-
0
-

Myslím že by bylo lepší to udělat přes Timer než smyčku..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
7. 2. 2007   #3
-
0
-

N dobre.. uz nekolikrat jsem to delal nejak takhle a fungovalo to bezvadne.. Jen ten nemuzu nikde vyhrabat ty zdrojaky.. Ne ze by se to sekalo, spis to pozde reaguje na stisk nejake klavesy

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
8. 2. 2007   #4
-
0
-

Stale vytvaras v cykle SDL_Event event ? to sa da ?
Ja radsej pouzivam switch a celkom mi to funguje, ale neviem co ma to tvoje robit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
8. 2. 2007   #5
-
0
-

Mas pravdu.. Asi je to blbost, ale funkcnost by to nejak ovlivnit nemelo, ne??? Se switch by to asi bylo prehlednejsi, ale taky to funkcnost neovlivni...
No rekneme, ze stisknu ESCAPE a az za pul vteriny se to vypne... NEvim co s tim :'-(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
8. 2. 2007   #6
-
0
-

SUPER! Cele jsem to prehazel na switch a funguje !!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
8. 2. 2007   #7
-
0
-

ked sa pouziva

if (...)

if (...)
if (...)

tak sa testuju vsetky moznosti mozno preto je rychlejsie switch.
inak by tam trebalo asi pouzit else if (...) ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

SLD IMG_LOAD — založil Lukáš Vašek

2D grafika a ovládání — založil Lukfi

Ovládání zařízení — založil BDS

Webové ovládání — založil Matěj

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý