Cout variable in f1 declared in another function f2 – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Cout variable in f1 declared in another function f2 – C / C++ – Fórum – Programujte.comCout variable in f1 declared in another function f2 – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
18. 6. 2015   #1
-
0
-

chcel by som sa opytat, ci viete poradit: mam funkciu1 ktora vola dalsiu funkciu2 a ta spracuje string a vytvori z nej dalsie premenne string y, string z a nasledne funkcia1 pokracuje a pouziva premenne nastavene vo funkcii2. ak si dam vypisat cout << f2(x); tak mi vypisuje not declared in this scope..

f1(){

...

string x;

f2(x);

cout << y << z;

}

f2(){

.... spracuje x a z neho posklada y, z ....

string y;

string z;

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.254.155.–
Reklama
Reklama
PiranhaGreg0
Stálý člen
18. 6. 2015   #2
-
0
-

No hned vidím, že funkce f2 by měla být před f1  . Třeba takhle to funguje...

#include <iostream>
#include <string>

using namespace std;

void f2(const string & x, string & y, string & z) {
	y = x.substr(0, 5);
	z = x.substr(6, 5);
}

void f1() {
	string y, z;
	string x = "Hello world";

	f2(x, y, z);

	cout << y << " beautiful " << z << endl;
}

int main() {
	f1();
	return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.81.210.–
18. 6. 2015   #3
-
0
-

#2 PiranhaGreg
dakujem ti, super.. to f2 ( string & ...) som potreboval..

inac ku funkce f2 by měla být před f1, som cital jeden manual, kde to pouzivaju tak ako to mam v poradi..
ono to funguje aj aj.. neviem co by mal byt standard.. napr v bash je to problem.. ale v c++ ci je prva, ci druha, funguje to.. je na to nejaky rule? lebo ja som cital praveze jeden americky tutorial, kde to pouzivali prave naopak.. to poradie ako tam mam..

ale kazdopadne vdaka.. pomohol si mi s tym prikladom..

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.254.155.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 83 hostů

Podobná vlákna

Undefined variable — založil Jakub

String to variable — založil MpPozor

Local variable hides a field — založil plaski

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý