Pridani objektu do List – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pridani objektu do List – Java – Fórum – Programujte.comPridani objektu do List – Java – Fórum – Programujte.com

 

brucak0
Newbie
19. 6. 2015   #1
-
0
-

Ahoj vsem, mam svuj cvicny programek na ArrayList. Chci do Listu pridat objekt a pak ho z nej dostat a vypsat dalsi atributy. Mam tohle: 

public class Autobazar {

    static Auto auto = new Auto();

    public Autobazar() {
    }
    public static void main(String[] args) {
        List autobazar = new ArrayList();
        for (int i = 0; i < 3; i++) {
            Scanner sc = new Scanner(System.in);
            System.out.println("zadej zancku");
            auto.setJmeno(sc.next());
            autobazar.add(i,auto);
            
        }
        for (int i = 0; i < autobazar.size(); i++) {
            System.out.println(autobazar.get(i));
            
        }
    }

class Auto {
    private String jmeno;
    public Auto() {
    }

    Auto(String jmeno) {
        this.jmeno = jmeno;
    }

    /**
     * @return the jmeno
     */
    public String getJmeno() {
        return jmeno;
    }

    /**
     * @param jmeno the jmeno to set
     */
    public void setJmeno(String jmeno) {
        this.jmeno = jmeno;
    }
    
}

Posledni cylisu ve tride Autobazar mi dala problem. Chci, aby vypsal jmena. Dava mi to jenom reference. Mohupoprosit o radu, jak na to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.113.48.–
Kit+15
Guru
19. 6. 2015   #2
-
0
-

#1 brucak
Máš tam příliš mnoho zbytečností. Konkrétně metody Autobazar(), Auto(), getJmeno() a setJmeno(jmeno) nejsou vůbec k ničemu a jen tam překáží. A toho "static Auto auto" se také zbav, nemá tam co pohledávat. Ten druhý cyklus je také pěkný úlet.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Kit+15
Guru
19. 6. 2015   #3
-
0
-

#1 brucak 

import java.util.ArrayList;
import java.util.List;
import java.util.Scanner;

public class Autobazar {
    public static void main(String[] args) {
        List<Auto> autobazar = new ArrayList<Auto>();
        Scanner sc = new Scanner(System.in);        for (int i = 0; i < 3; i++) {
            System.out.println("zadej zancku");
            Auto auto = new Auto(sc.next());
            autobazar.add(auto);
        }
        for (Auto auto : autobazar) {
            System.out.println(auto);
        }
    }
}
class Auto {
    private String jmeno;

    public Auto(String jmeno) {
        this.jmeno = jmeno;
    }
    
    @Override
    public String toString() { 
        return jmeno;
    }       
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
brucak0
Newbie
20. 6. 2015   #4
-
0
-

#3 Kit
Dekuji za radu. Uz experimentuji dal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.136.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý