Volanie ľubovolného počtu funkcií cez argument inej funkcie. – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Volanie ľubovolného počtu funkcií cez argument inej funkcie. – Python – Fórum – Programujte.comVolanie ľubovolného počtu funkcií cez argument inej funkcie. – Python – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Task13370
Newbie
21. 6. 2015   #1
-
0
-

Dobrý deň.
Robím funkciu ( tlačidlo v pygame ), ktorá má nasledovnú hlavičku:

def Tlacidlo( x,y,sirka,vyska,akcia ):
  ...vytvorenie a zobrazenie tlacidla....
   akcia()

Čo však ale v prípade, keby chcem aby tlačidlo po kliknutí zavolalo viacej funkcií? Ideálne by bolo, keby som mohol volať túto funkciu vo všetkých týchto prípadoch:

Tlacidlo( 20,20,100,100,akcia1 )
Tlacidlo( 20,20,100,100,( akcia1,akcia2,akcia3 ) )
Tlacidlo( 20,20,100,100( akcia1,lambda:akcia2( 1,2,3 ),akcia3 ) )

Viem že v C sú veci ako int argc a char* argv[], prípadne ... ( tri bodky ), kde by sa potenciálne toto dalo využiť, ale netuším, či to je aj pri Pythone a či by to nejako pomohlo.

Ďakujem za každú odpoveď.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.248.–
Happiness is when your code runs without error.
Řešení
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
21. 6. 2015   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 Task1337
Tohle ti nebezi?:

def a():
  print "a"
 
def b():
   print "b"
 
def c():
  print "c"
 
def test2(list):
  for item in list:
    item()
 
test2([a,b,c])
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.93.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Task13370
Newbie
21. 6. 2015   #3
-
0
-

Ďakujem veľmi pekne!

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.248.–
Happiness is when your code runs without error.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý