Ahoj,
pracuju jako OSVČ a dělám linux administrátora. Ta práce mě baví, ale na druhou stranu bych rád něčemu šéfoval a snažil se využít svojí kreativitu v něco převrátného.
Na školu jsem se vykašlal. Už mě nějak neměla co naučit a já věděl, že chci být spíše šéf než programátor. Sám jsem už vedl spoustu projektů jako třeba WoW Server, kde byl i dev tým. Dále jsem vedl i programování jedné hry, ale vždycky to ztroskotalo tím, že lidé, kteří se na tom podíleli, ztratili motivaci.
To byl jen takový úvod. Mám hodně projektů, které bych chtěl rozjet. Jsou to většinou fakt dobré originální nápady. Mám na ně konečně trochu času a chtěl bych nějaký rozjet, ale bohužel sám to nezvládám. Většina těch nápadů jsou mobilní aplikace propojené s webem a nebo hry, u kterých počítám, že ten vývoj je daleko delší a chtěl bych je rozjet, až budu mít už nějaké projekty za sebou.
Chtěl bych se zeptat, jak mám začít? Není v mých možnostech se naučit dobře Javu pro Android, Objective C a REST API. Navíc ještě k tomu zvuky a grafika...To by mi dalo několik let.
Myslím, že pro mě bude nejsnažší někoho zaměstnat. Mám za sebou pár předmětů k podnikání jako manažerskou psychologii, ekonomika pro podnikatele a další, takže myslím, že jsem schopný vést i menší firmičku. Napadlo mě pár možností:
1) Budu pracovat přesčasy, abych měl navíc cca 20tisíc měsíčně, abych mohl zaměstnat programátora na poloviční úvazek, který by uměl aspoň Javu/Objective C.
2) Sehnat investora? Jde to?
3) Sehnat si někoho, kdo by to dělal zadarmo a jel by za procenta zisku, což ho ale nejspíš nebude motivovat a nejspíš ani nikoho takového nenajdu.
Poradíte mi někdo, jak rozběhnout nějaký projekt?
Děkuji všem za rady!