Visual Basic 2005 – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Visual Basic 2005 – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVisual Basic 2005 – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Jozef0
Newbie
7. 2. 2007   #1
-
0
-

Ahoj som uplny zaciatocnik v programovani a chcel by som sa spytat na par veci ohladom tohoto programovacieho jazyka.

Ako si vytvorim okno v ktorom by som mohol pracovat so subormy (napr. Ako vo windows commander) vytvarat adresare mazat kopirovat nieco uplne jednoduche. V jednom okne by bol strom a v druhom by sa zobrazovali subory.

Dalej. Potreboval by som spravit nejaky jednoduchy riadkovac textu. Ked otvorim subor v Textboxe1 tak potrebujem doplnit pred kazdy riadok N a jedno cislo napr. ktore by rastlo podla toho ake by bolo zadane napr. v textboxe2.
N5 X0 Y0
N10 X0 Y0
N15 X0 Y0
N20 X0 Y0
N25 X0 Y0

takze chcel by to asi precitat cely obsah suboru a potom do kazdeho riadku zadat N + cislo ktore by sa zvecsovalo podla kroku v textbox2

tak to je zatial vsetko dakujem

dodo

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dodo
Tocimanko0
Grafoman
7. 2. 2007   #2
-
0
-

To s tým riadkovaním neviem a ani som to neskusal, ale to okno so subormi by sa malo dat nejak s prvkom TreeView. Treba hľadať ;-)
A tento programovací jazyk je naozaj dobrý! Dokaze vsetky zakladne funkcie a veci potrebne pre zivot :-D . Je to sranda v ňom programovat. Zatial.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jozef0
Newbie
8. 2. 2007   #3
-
0
-

To Tocimanko: No moc si mi s tym neporadil ale snaha sa ceni :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dodo
Dušan Matoušek0
Návštěvník
8. 2. 2007   #4
-
0
-

To dodo_mt:Ach jo ,zas snaha 0 a čekam že mi někdo hodí kód


ls_filename="c:\pokus.txt"
ls_filenamenew="c:\pokus.new"

ll_number=textbox2
ll_citac=0

Set fs = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")

Open ls_filename For Input As #1
Open ls_ilenamenew For Output As #2
Do While Not EOF(1)
Line Input #1, inputdata
ll_citac= ll_citac+ll_number
ls_prefix="N" & trim(str(ll_citac))
ls_newline= ls_prefix & inputdata
Print #2,ls_newline
Loop
Close #1
Close #2
If fs.FileExists(ls_filename) = True Then fs.deletefile (ls_filename)
If fs.FileExists(ls_newname) = True Then fs.copyfile ls_filenamenew, ls_filename, False)
If fs.FileExists(ls_filenamenew) = True Then fs.deletefile (ls_filenamenew)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1 nebo 0 toť otázka
Jozef0
Newbie
8. 2. 2007   #5
-
0
-

To maty: Snaha je to mi ver ;-) Len ked clovek nema ani sajnu o programovani tak sa musi nejako odrazit. Ja to vobec nerobim ako nejaku ulohu alebo nieco take proste som sa rozhodol ze vyskusam programovanie a napisem nejaku applikaciu to je vse(tato applikacia by mi pomohla v mojej praci). A fora su nato aby si ludia pomahali nie?? Ja ti mozem poradit tak akurat ako naprogramovat CNC stroj ;-) Ale dakujem aj ked vobec neviem co si to vlasne napisal a ked to hodim do VB2005 tak nic s tych prikazov nepozna :D

dodo

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dodo
Jozef0
Newbie
8. 2. 2007   #6
-
0
-

Tu pridavam kod ktory mi dal kolega v praci ale myslim ze ten je napisany v C

private void bGeneruj_Click(object sender, EventArgs e)
{
int i = 0;
krok = (int) udKrok.Value;
strPripona = tbPripona.Text;
strFileNameOUT = Path.GetFileNameWithoutExtension(strFileName) + "." + strPripona;
StreamReader srIN = new StreamReader(strFileName);
StreamWriter srOUT = new StreamWriter(strFileNameOUT);

while ((strLine = srIN.ReadLine()) != null)
{
if (strLine == "")
{
srOUT.WriteLine("");
}
else
{
srOUT.WriteLine("N{0} {1}", i = i + krok, strLine);
}
}

srIN.Close();
srOUT.Close();

MessageBox.Show(Path.GetFullPath(strFileNameOUT), "Zapísané", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information);
bUkazOUT.Enabled = true;



dodo

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dodo
Dušan Matoušek0
Návštěvník
8. 2. 2007   #7
-
0
-

To dodo_mt:nevim co je VB2005, já osobně dělam pod VBA neb nic jiného nemám a nemohu mít,jinak VBA je Visual Basic for Applications a je součástí MS Office, neboli netušim proč by to nemělo fungovat..minimálně to musí fungovat ve Viusal Basic 5.0,6.0
Příkazy If ,DO WHILE jako ten tvůj VB2005 nezná nebo co??????????????????????????????
Když to zkusíš kompilovat tak to vyhodí jako chybu??????????????????????????
Ten druhý kód je zřejmě Visual C

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1 nebo 0 toť otázka
DeaLer+2
Hero
8. 2. 2007   #8
-
0
-

To maty: VB 2005 nemá s VBA, VB 5.0, 6.0 prakticky nic společného.
To dodo_mt: Seš ve špatným topicu - tohle patří do topicu .NET.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Jozef0
Newbie
8. 2. 2007   #9
-
0
-

To DeaLer: Tak to sa teda ospravedlnujem ze som to napisal tu som zaciatocnik ako som uz hore spominal tak ak sa to da tak to prosim presun do casti NET. dik Alebo to mam tam prepisat znova??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dodo
DeaLer+2
Hero
8. 2. 2007   #10
-
0
-

To dodo_mt: nic nepřepisuj, ve své podstatě je to jedno. Až budu mít čas, tak se na to mrknu a snad nějak poradím (pokud ještě nemáš odpověď).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Jozef0
Newbie
8. 2. 2007   #11
-
0
-

To DeaLer: Nie nie este nemam nic. Co sa tyka programovania tak programovanie je pre mna len taka zabavka cez volny cas moje hlavne povolanie je programator CNC takze pisanie vo VB2005 je len na vyplnenie dlhej chvile.... :-)

ak by nieco tak kludne piste na ICQ

dodo

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dodo
11. 2. 2007   #12
-
0
-

lol

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
11. 2. 2007   #13
-
0
-

To dodo_mt: prvním problémem (procházení adresářů/souborů) se řešil tady: http://programujte.com/forum.php?akce=prispevek&id=2068&sekce=directory-list. Myslím, že ti nemusím psát kód celé aplikace. V druhém případě použij třídy StringReader a StringWriter (nebo možná TextReader a TextWriter). S pomocí *Readeru přečti celý soubor po řádcích a zároveň s pomocí *Writeru zapisuj upravené řádky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Jozef0
Newbie
12. 2. 2007   #14
-
0
-

To DeaLer: Dik dik dik aspon niekto kto nparadi a nefrfle :-) urcite vyskusam este raz dakujem

dodo

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dodo
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Visual Basic — založil curro70

Visual basic — založil Saint

Visual Basic — založil Polarkos

Visual Basic? — založil Jiří

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý