C++ pointer na pole ako parameter funkcie – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C++ pointer na pole ako parameter funkcie – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ pointer na pole ako parameter funkcie – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Paras
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
24. 6. 2015   #1
-
0
-

Zdravim ,zacal som sa hrat s pointermi a pokusil som sa o jeden program  

#include "stdafx.h" 
#include <iostream>
using namespace std;
void ukazatelNaPoleVypis(int*, int);
void ukazatelNaPoleNapln(int *, int);
const int MAX = 3;
int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[]) 
{
	int arr[MAX];
	ukazatelNaPoleNapln(arr, MAX);
	ukazatelNaPoleVypis(arr, MAX);
}
 
 
void ukazatelNaPoleVypis(int * pole,int velkost){
	for (int i = 0; i <= velkost; i++){
		cout << pole[i] << endl;
 
	}
 
}
 
void ukazatelNaPoleNapln(int *pole, int velkost){
	for (int i = 0; i <= velkost; i++){
		cin >> pole[i];
 
	}
 
}


akurát problém je v tom,že keď zadám input,síce  vypíše pekne celé pole ale potom mi vyhodí runtime error ze "Stack around the variable "arr" was corrupted" ..za kazdu pomoc ďakujem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.8.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
24. 6. 2015   #2
-
0
-

<= velkost
mas pole o MAX prvcich ale indexuje se pomoci offsetu od zacatku, takze od 0... tim padem, kdyz zapises do arr[MAX] = ... tak uz si prepsal neco za polem... (coz mas stesti, ze ti to prekladac v debug modu hlida)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.93.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Paras
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
24. 6. 2015   #3
-
0
-

No jasné,vôbec som si to nevšimol,vďaka :-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.8.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 229 hostů

Podobná vlákna

Parameter procedury — založil Marek

Parameter pre ofstream — založil Robo

Parameter target v CSS — založil greppi

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý