Podmínka pro pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Podmínka pro pole – C / C++ – Fórum – Programujte.comPodmínka pro pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Ryan99
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
26. 6. 2015   #1
-
0
-

Dobré odpoledne,

už si vážně nevím rady kde dělám chybu. Snažím se udělat převodník z římských čísel na arabská a opačně. Kupodivu jsem se opět zasekl u syntaxe, jako vždy. Cyklem procházím pole a pokud se ta daná hodnota rovná příslušnému římskému číslu, přičítám její hodnotu v arabských číslicích. Nicméně vyhodnocení podmínky je vždy jako nesplněná. Jak je to možné? Když si to v else vypíšu, vypíše to přesně to co je v podmínce...

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

char rim_cislo[8] = "XXX", neco;
char *uk = &rim_cislo;


int des_cislo, x;


des_cislo = 0;
int main(void)
{
for(x=0; x<=7; ++x){


if(rim_cislo[x] == "\0"){
break;
}


if(rim_cislo[x] == "X"){
des_cislo = des_cislo+10;
} else {
printf("%c \n", rim_cislo[x]);
}

if(rim_cislo[x] == "V"){
des_cislo = des_cislo+5;
printf("aaaa %d", des_cislo);
}
if(rim_cislo[x] == "I"){
des_cislo = des_cislo+1;
}
}

printf("%d", des_cislo); 
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.30.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
26. 6. 2015   #2
-
0
-

neni to to same... porovnavas hodnotu znaku s pointerem (coz "retezec" je)... pokud chces jeden znak, tak jsou jednoduchy apostrofy:  'V' a podobne. Pak ti to bude trosku i fungovat (kdyz pominu odecitani mensich cisel od vetsich pokud jsou pred nimi)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.93.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
26. 6. 2015   #3
-
0
-

čekal bych chybu "unknovn identifier" u  

char rim_cislo[8] = "XXX", neco;

Znaková konstanta je 'a' . "a" je řetězec

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1222:800:dd28:63...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Podmínka pro okénko — založil Honza

Podmínka pro celý soubor — založil Mates

Podmínka pro ukončení cyklu — založil K4BlOs

Podmínka pro stejné hodnoty — založil Forest

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý