SQLite srovnat tabulku podle sloupce – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

SQLite srovnat tabulku podle sloupce – Java – Fórum – Programujte.comSQLite srovnat tabulku podle sloupce – Java – Fórum – Programujte.com

 

Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
2. 7. 2015   #1
-
0
-

Potřeboval bych v SQLite srovnat tabulku podle INTEGER sloupce? určitě to jde napsat pouze v SQLite a nepožívat Javu!

př: uživatel provádí různé akce a poté, co skončí, se vše setřídí.

SQLiteDatabase database = this.getWritableDatabase();
		ArrayList<OrderItem> guestOrder=getGuestOrder(guestID);
		
		
		Collections.sort(guestOrder, new Comparator<OrderItem>() {
	        @Override 
	        public int compare(OrderItem p1, OrderItem p2) {
	            return p2.count - p1.count; 
	        }

	    });
		
		database.execSQL("delete from "+ ORDER_TABLE + " WHERE "+GUEST_ID+" ='"+ guestID +"'");	//empty table
		
		for(OrderItem x : guestOrder){	//add sorted data
			ContentValues values = new ContentValues();
			values.put(ITEM_NAME, x.name);
			values.put(ITEM_PRICE, x.price);
			values.put(ITEM_COUNT, x.count);
			values.put(GUEST_ID, guestID);
			database.insert(ORDER_TABLE, null, values);
		}
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.12.44.–
Naemos0
Newbie
2. 7. 2015   #2
-
0
-

Ahoj, předem upozorňuju že v Javě jsem dlouho nedělal a s SQLite nemám zkušenosti.

Pokud jde o seřazení poté, co uživatel uloží provedené změny do DB, možná by mohlo jít použít sql přikaz "order by" s názvem sloupce:

select * from tabulka where podminka order by nazev_sloupce ASC

Defaultní řazení je tuším ASC (od nejmenšího po největší), obráceně je DESC. Více třeba na http://www.tutorialspoint.com/sqlite/sqlite_order_by.htm

Pokud to ale chceš seřadit ještě předtím, než to uložíš do DB, tak ti asi nezbude nic jiného než to seřadit pomocí Javy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.183.64.–
Kit+15
Guru
2. 7. 2015   #3
-
0
-

#1 Honza
Asi jsi nepochopil princip databází. Záznamy jsou v náhodném pořadí a řadí se teprve podle požadavků na výstup, viz Naemos.

Řadit v Javě znamená  plýtvat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:e45f:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Mutagen
~ Anonymní uživatel
549 příspěvků
2. 7. 2015   #4
-
0
-

Jakákoliv manipulace v ať už v jave/C# apod je špatný přístup. Proč dělat něco takovýhleho drastickýho když to zvládne přímo databáze? Takovýhle operace dělat přímo na databázi. Až pouze práce s datama bych nechal kodově.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý