Atmega32 casovace – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Atmega32 casovace – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comAtmega32 casovace – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jur3c0
Newbie
16. 7. 2015   #1
-
0
-

zdravim chcem sa spytat ci sa nejako nebudu bit registre ak chcem pouzit T0 a T1 ako pocitadlo a OC1A a OC1B ako pwm pre motory 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
16. 7. 2015   #2
-
0
-

TIMER0 se s OC1A/B bit urcite nebude, je to jinej hardware.

TIMER1 s pocitadlem bude zalezet na tom, jestli ti bude sedet perioda PWM na interval preteceni pocitadla.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.93.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV+42
God of flame
16. 7. 2015   #3
-
0
-

jo a jestli si myslel T0/T1 jako externi vstup citace, tak T1 a PWM na stejnym citaci pujde asi dohromady tezko.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.93.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jur3c
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
16. 7. 2015   #4
-
0
-

#3 KIIV
a T0 externy tiez?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
KIIV+42
God of flame
16. 7. 2015   #5
-
0
-

T0 je u jinyho citace nez T1... nicmene ty OC1A a B jsou na stejnem citaci/casovaci jako T1 (proto je tam taky ta 1 - jako urceni ke kteremu citaci to patri)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.93.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jur3c0
Newbie
17. 7. 2015   #6
-
0
-

este sa mi stala taka nepochopitelna vecicka aspon pre mna ze mam cyklus 

while (freq<=400){
		dur=TCNT0;       
		freq =dur + tot_overflowp*255;
		//itoa (freq,pozs,10);
		//uart_puts(pozs);
		//_delay_ms(50);
		}

a ten cyklus akokeby ukonci az ked poslem cez uart udaje ak to tam nemam akokeby ani nevedel ze ta freq stupa ked zakomentujem posielanie tak ide do nekonecna 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
KIIV+42
God of flame
17. 7. 2015   #7
-
0
-

no tot_overflowp bych nasobil 256 - respektive posun o 8 bitu jako:  (unsigned int)TCNT0 + (tot_ovflowp<<8)

tot_overflowp je nejspise v ISR, takze musi byt jako volatile unsigned char/int, jinak se to vyoptimalizuje do registru, a uz se na to nepodiva...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.3.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hlucheucho+10
Posthunter
17. 7. 2015   #8
-
0
-

pozor na přetečení použitého datového typu. Pokud je tot_overflowp 8-bitový unsigned int, tak bude provádět 8-bitové násobení a výsledek bude 8-bitový, násobení číslem 255 povede k přetečení. Součin 2 osmibitových operandů může mít až 16 bitů. Řešením je zvolit vhodný datový typ pro proměnnou a nebo přetypovat. 

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1222:800:354a:fe...–
jur3c0
Newbie
17. 7. 2015   #9
-
0
-

vdaka

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
jur3c0
Newbie
24. 5. 2016   #10
-
0
-

este sa chcem spytat ked mam takto nastavene pwm 

TCCR1A = (1<<COM1A1) | (1<<COM1B1) |(1<<WGM10);
  TCCR1B = (1<<WGM12) | (1<<CS10); 

znamena to ze frekvencia je rovna frekvencii krystalu ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
KIIV+42
God of flame
24. 5. 2016   #11
-
0
-

#10 jur3c
na vystupu z PWM spolehlive ne, je to jen na vstupu citace (ale tam pak pocitas do maximalni hodnoty - coz by melo byt f/256)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.3.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

I2C na Atmega32 — založil Deko

Atmega32 fuses — založil jur3c

ATMega32 displej16x2 — založil Začátečník MEGA32

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý