Porovnani poctu pres COUNT s polickem – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Porovnani poctu pres COUNT s polickem – MySQL – Fórum – Programujte.comPorovnani poctu pres COUNT s polickem – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

peter
~ Anonymní uživatel
4007 příspěvků
28. 7. 2015   #1
-
0
-

Mam neco takoveho. Potreboval bych to napsat nejak elegantne do jednoho radku a treti sloupec by byl porovnani obou hodnot. Jedna se o pocet mailu, limit mailu a zda uzivatel tento limit prekrocil.

(SELECT COUNT(*) AS `count`,NULL FROM `contact`)
UNION ALL
(SELECT NULL,`pay_mail_limit` AS `limit` FROM `user_acount` WHERE '.$u.' LIMIT 1)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:4fb:e06...–
peter
~ Anonymní uživatel
4007 příspěvků
28. 7. 2015   #2
-
0
-

count = COUNT * tabulky "contact"
limit = policko v tabulce "acount"
A vysledkem bych chtel mit tabulku
count, limit, count<limit (true/false nebo rozdil)
Abych pak nemusel v php davat slozitou podminku s issety, jestli existuji obe hodnoty, nejsou null a pod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:4fb:e06...–
P
~ Anonymní uživatel
212 příspěvků
28. 7. 2015   #3
-
0
-

V tabulce contact neni zadna informace o uzivateli?

Smysl by mi to davalo treba takto:

SELECT
	  c.user_id
	, c.pocet
	, a.pay_mail_limit AS limit
	, a.pay_mail_limit - c.pocet AS rozdil
FROM
	(
		SELECT
			  user_id
			, COUNT(*) AS pocet
		FROM
			contact
		GROUP BY
			user_id
	) AS c
	INNER JOIN user_account AS a ON a.user_id = c.user_id
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.116.–
peter
~ Anonymní uživatel
4007 příspěvků
28. 7. 2015   #4
-
0
-

Nj, po obede vypinam, takove lehke :) Jo, $u je "`id_user`='1'" a mel jsem tam par preklepu v dotazu.

SELECT
  c.`count`,
  b.`pay_mail_limit` AS `limit`,
  c.`count`<b.`pay_mail_limit` AS `diff`
FROM
  (SELECT COUNT(*) AS `count`,a.`id_user` FROM `contact` a WHERE a.".$u.") c
  LEFT JOIN `user_acount` b ON b.`id_user`=c.`id_user`
LIMIT 1
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:4fb:e06...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý