JavaEE7 GlassFish4.1 - EJB3.2 doba vytváření beanu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JavaEE7 GlassFish4.1 - EJB3.2 doba vytváření beanu – Java – Fórum – Programujte.comJavaEE7 GlassFish4.1 - EJB3.2 doba vytváření beanu – Java – Fórum – Programujte.com

 

NotBeginner
~ Anonymní uživatel
185 příspěvků
28. 7. 2015   #1
-
0
-

Pochybuji, že to někdo znáte ale za pokus nic nedám.

Nějak dlouho se mi vytváří session bean na GlassFishu 4.1 a to celkem 4 minuty(+- par sekund), po té co se získá je již práce s beanem(volání metod) velice svižná(okamžitá) ale to vytvoření trvá moc dlouho. A je jedno jestli se klient( bez GUI, s GUI[JavaFX,Swing apod..], dělá to i když pustím klienta z cmd ) spouští z té samé mašiny(localhostu), nebo z jiné v rámci LAN či přes internet WAN. Žádné vyjímky to nevyhazuje. Jedině kdy to je okamžité je pokud bean vytvářím v Eclipse IDE a zde je vytvoření beanu otázkou okamžiku. (1-2 sekudny)

.... zde ziskame Context ctx
ServerInterface bean;
String lookupName = "ejb/ServerEJB01";
try {
	/****	zde zacina 4 minutovy usek	*****/
	bean = (ServerInterface) ctx.lookup(lookupName);
	/****	zde konci 4 minutovy usek	*****/
} 
catch (NamingException e) {
	System.out.println("Nepodařilo se ziskat EJB");
	e.printStackTrace(); }
.... zde volame metody beanu

Máte někdo podobnou zkušenost? Děje se to např. na jiných Aplikačních serverech? Co třeba GlassFish3,JBoss, apod..

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
Flowy0
Věrný člen
28. 7. 2015   #2
-
0
-

to ze sa vytvara jeden bean 4 minuty urcite nieje normalne ... odporucam zistit aky logovaci system sa pouziva (pravdepodobne glassfish alebo ejb) a zapnut ho na debug - potom uvidis co vsetko sa deje ... najskor to bude konfigurovatelnce cez http://logback.qos.ch/ ale pozri ci tam nemusis podsunut nejaku kniznicu

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.177.–
https://github.com/Flowy
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
185 příspěvků
29. 7. 2015   #3
-
0
-

#2 Flowy

Dík za názor a info. Uvidíme, jak to vyřeším.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
JiVi0
Newbie
29. 7. 2015   #4
-
0
-

#2 Flowy

a to ServerEJB01 je co? Nepripojuje se to nekam? Neobsahuje to tridy, ktere neco checkuji neco ctou nebo nekam zapisuji?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.23.–
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
185 příspěvků
29. 7. 2015   #5
-
0
-

#4 JiVi
Místo Flowyho by ses asi měl asi zeptat mě ne? To je obyčejný String jenž slouží klientovi k identifikaci beanu přes JNDI z poolu na aplikačním serveru. Konkrétně se jedna jedná o parametr mappedName (https://docs.oracle.com/…ateless.html ).

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
JiVi0
Newbie
31. 7. 2015   #6
-
0
-

#5 NotBeginner

aha, nevsiml jsem si, ze odpovidam spatne.

Vi, ze to je string s odkazem na implementaci interface ServerInterface .Jde o to, co ta implementace ServerInterface dela v konstruktoru?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.66.162.–
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
185 příspěvků
31. 7. 2015   #7
-
0
-

Konstruktoru? A na to jsi přišel jak?

Závěr : v každém případě jsem to vyřešil, rychlost klienta EJB v *.jar při vytvoření beanu po LAN,WAN spadla na 12 sekund což je už v pořádku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

JavaEE7 Security — založil NotBeginner

Otevírací doba — založil Anča

DOBA vyvoje hry — založil SPIRIT

Time.h - doba expirace — založil vaseke

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý