Jaký je podle vás nejlepší způsob vytváření kontrolek? – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jaký je podle vás nejlepší způsob vytváření kontrolek? – Offtopic – Fórum – Programujte.comJaký je podle vás nejlepší způsob vytváření kontrolek? – Offtopic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matěj Andrle+1
Grafoman
29. 7. 2015   #1
-
0
-

Dobrý den,
znám spoustu postupů, jak z obyčejné plochy přerozdělovat události atd. Jaký způsob je podle vás nejlepší? (Vytváření tlačítek, labelů atd.) Například pro nadstavby X, či DirectX. (Ovšem spíše obecně - jak řešit vršení událostí, messaging, ...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.189.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
29. 7. 2015   #2
-
0
-

Nerozumim.
Co je kontrolka?
Co je vrseni udalosti?
Co je messaging?
Jak to souvisi s tlacitkem ci labelem?
Co znamena "z obyčejné plochy přerozdělovat události "?

Kdysi jsem navrhoval pro ms, ze by meli mit download manager, log manager, update manager ...
Proste nejaky normal program, ktery zobrazi neco v tabulce. Tomu programu pak reknes, co ma v danem sloupci zobrazit a co spustit na dane tlacitko.

Treba mas download manazer. Tak by tam mel byt seznam vsech stahovanych souboru od vsech programu. melo by jit stahovani prerusit. Po skonceni stahovani by se soubor z nejakeho tmp/ adresare presunul do toho programu. Program by mel moznost zjistovat status stahovani. Tez by tam mel byt sloupec, ktery program ulohu spravuje.

Update manazer by zas byl sprava vsech updatu. Melo by jit nastavit cas, kdy stahovat, jak casto ,stav stahovani (ten by zjistoval prave v download manazeru). Vylozeme mne toci, ze na win nemuzu vsechny updaty spravovat na jednom miste a musim ruzne prohledavt, kde se vypina java, flash, win update, antivir update...
Pak by bylo mnohem jednodusi sledovat, zda nejaky virus nevymazal antivirus z tabulky updatu.
Sprava tabulek by mohla probihat pres klasicky sql server (select insert update delete).

a stejnetak by mel mit win proces manager, kde by bylo mozne snadno zakazat/povolit treba win defrag.

Vylozene mne vytaci to, ze chci pracovat nebo hrat hru a on si na pozadi cosi dela a nejde zjistit, co to je, jen, ze se spousto host.exe procesech. Kdybych treba videl, ze je spusten proces uklid disku, maze data vypnutych programu, tak z toho nejsem tak nervozni. Takto mam podezreni na nekolik viru. Ale zadny mi to zatim nenaslo, kdykoliv jsem to testoval v nouzovem rezimu.

Takze, jestli myslis treba neco takoveho?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:4c0a:1f...–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
29. 7. 2015   #3
-
0
-

Jo, k tem managerum stahovani.
Ted jsem narazil treba na ten problem, ze slecna nemela nainstalovany ovladat pro kabelove pripojeni pres sitovou kartu, jen wifi. A win si vesele pres kabel stahoval aktualizace, ale v rozku mi to psalo, ze nemam zadnou pripojenou sit. Tak to asi take neni uplne v poradku, kdyz nemuzu pouzit treba omezene, ale pripojeni na nejaky win server.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:4c0a:1f...–
Matěj Andrle+1
Grafoman
29. 7. 2015   #4
-
0
-

#2 peter
Píši jasně, co míním kontrolkou - Control, Button, MenuItem, ContextMenu, Menu, Label, TextBox, RichTextBox, Panel, ... Událost - event - vzniká kdesi na vrchu - na okně a výše. No a probublá až ke konkrétní kontrolce... Messaging - kontrolky musí mít systém zpráv - aby se daly řešit události atd. Obyčejná plocha - kde nejsou kontrolky, kde člověk musí toto řešit sám. Tedy Click, MouseDown, MouseDoubleClick atd. Přecijen není ideální, když udělám obdélník a řeším pak někde po kliknutí průnik, či co. Prostě systém - řád. Kliknu - bum, KeyPreview atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
ondrej39+1
Věrný člen
29. 7. 2015   #5
-
0
-

#4 Matěj Andrle
Já tvou otázku taky nechápu a to si myslím, že nejsem úplně retardovanej.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.141.243.–
Inject all the dependencies!
q
~ Anonymní uživatel
219 příspěvků
30. 7. 2015   #6
-
0
-

#2 peter
#5 ondrej39
Jasně, že vy dva nechápete...

#4 Matěj Andrle
Přecijen není ideální, když udělám obdélník a řeším pak někde po kliknutí průnik, či co.

Přesně tak se to dělá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
30. 7. 2015   #7
-
0
-

#6 q
Tož - pro jeden obdélník, kterýžto si budu představovat jako tlačítko... Ovšem když chci systém kontrolek, systém předávání událostí mezi kontrolkami? Kliknu na formulář, formulář se podívá na své děti, děti se podívají na své děti a nakonec event skončí až u nejnižšího dítěte... Jak toto nejlépe stavět? (Abych jen pak někam strčil Items/Childs/Nodes/... a přidával, předával metody/události/...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.189.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý