Webové rozhranie pre ovládanie led podsvietenia a vetrákov – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Webové rozhranie pre ovládanie led podsvietenia a vetrákov – PHP – Fórum – Programujte.comWebové rozhranie pre ovládanie led podsvietenia a vetrákov – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Marco123456
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
29. 7. 2015   #1
-
0
-

Dobrý deň,

Potreboval by som pomôcť z jedným projektom:

Ide o 4 základné dosky(každá podsvietená a z napajaním vetrákom na chladiči od petice procesora).

Dosky sú napájané skrz ftp kábla do zásuvky, budú ovládané cez raspberry pi z prídavným modulom z relé spínačmi pre ovládanie každého vetráka a každého podsvietenia zvlášť.

Keďže nie som moc zdatný programátor, chcel by som poradiť(resp pomôcť z tvorbou webového rozhrania kde by bol responzívni dizajn a jednoduché ovládanie.)

Web by mal background obrázok dosiek a po kliknutí na dosku by sa rozsvietila doska, po kliknutí na vetrák na doske by sa rozsvietil vetrák...

Ak by ste mal niekto čas a poradil mi pomohol ukázal nejaké základy ako na to prípadne podpora na skype, tak by som bol veľmi vďačný, potreboval by som to vyriešiť čo najskôr max do konca týždňa.

Ďakujem veľmi pekne,

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.207.–
ondrej39+1
Věrný člen
29. 7. 2015   #2
-
0
-

#1 Marco123456
Mám pocit, že toto patří spíš do inzerce než sem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.141.243.–
Inject all the dependencies!
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
30. 7. 2015   #3
-
0
-

Tak jakoze proc web? Totiz, na to ovladani stejne potrebujes pc-program (aspon si to myslim, ale nic takoveho jsem nedelal). Tak to v nem muzes udelat zrovna cele.
Cili, moje predstava je takova, ze si udelas normalni exe v nejakem c++, qt, delphi a pod. Kteremu predas parametr, kterou desku ma rozsvitit. Pak si na ten pc nainstalujes php server. V php to pak spustis pres prikazy jako shell_exec, exec, cdm, escapeshellcmd, system a pod. Nektery z nich pujde, nektery nee.
http://php.net/…ell-exec.php
Ten pc, kde bezi ten php server by mel mit nejlepe pevnou ip adresu, abys jej pak pres ni mohl kontaktovat z jineho pc v domaci siti. Pokud bys to chtel z venci, tak bys musel s tim pc komunikovat pres nejaky, ktery ma verejnou pevnou ip adresu.
html: <a rel="nofollow" href=stranka.php?nastav=neco>odkaz</a>
php:
$nastav = isset($_GET['nastav'])? $_GET['nastav'] : '';
if ($nastav!=='') {
$callback = exec('soubor.exe -param='.$nastav);
echo 'vystup z exe = ' . $callback;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:302d:50...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý