Scrolování stránky na původní místo po přesměrování na jinou stránku a zpět – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Scrolování stránky na původní místo po přesměrování na jinou stránku a zpět – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comScrolování stránky na původní místo po přesměrování na jinou stránku a zpět – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
30. 7. 2015   #1
-
0
-

Ahoj, prosím o radu s následujícím problém:

Po kliknutí na tlačítko se mi web přesměruje na jinou stránku, kde se provede příslušný skript a pak opět přesměruje na původní stránku. Potřeboval bych ale, aby se mi stránka načetla / scrolovala přesně do pozice, v jaké byla při kliknutí na tlačítko. Přesněji se jedná o administraci galerie a po kliknutí na smazání fotky je stránka opět na začátku a pak je nepřijemné hledat fotky opět od začátku.

Díky moc za rady!

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.218.190.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2547 příspěvků
30. 7. 2015   #2
-
0
-

Zkus pouzit js (javascript):ajax, jquery, httprequest misto otevirani noveho okna.
Pozice odscrolovani se zjistit tez pomoci js, ale bylo by to slozite, protoze kazdy prohlizec to pocita jinak.
Take se da pouzit html kotvy. Ke kazdemu tomu tlacitku pridas cislo radku a do html doplnis kotvy pro kazdy radek.

<form action=xxx.php method=get> <div name=i0>radek s obrazky</div> <div name=i1>radek s obrazky</div> <div name=i2>radek s obrazky</div> <div name=i3>radek s obrazky</div> <input type=button onclick="xxx(this,0);" value="yyy"> <input type=button onclick="xxx(this,1);" value="yyy"> <input type=button onclick="xxx(this,2);" value="yyy"> <input type=button onclick="xxx(this,3);" value="yyy"> </form> <script>function xxx(form,id) {form.action += '?i'+id; form.submit();}</script>

navrat: stranka.htm#i0

Mozna pujde pouzit i pole name=i[] name=i[] name=i[]
navrat: stranka.htm#i[0]

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:302d:50...–
peter
~ Anonymní uživatel
2547 příspěvků
30. 7. 2015   #3
-
0
-

 On to nejak divne zobrazil, ten kod, zkusim znovu...

<form action=xxx.php method=get>
<div name=i0>radek s obrazky</div>
<div name=i1>radek s obrazky</div>
<div name=i2>radek s obrazky</div>
<div name=i3>radek s obrazky</div>
<input type=button onclick="xxx(this,0);" value="yyy">
<input type=button onclick="xxx(this,1);" value="yyy">
<input type=button onclick="xxx(this,2);" value="yyy">
<input type=button onclick="xxx(this,3);" value="yyy">
</form>
<script>function xxx(form,id) {form.action += '?i'+id; form.submit();}</script>

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:302d:50...–
peter
~ Anonymní uživatel
2547 příspěvků
30. 7. 2015   #4
-
0
-

respektive, bys tam mohl mit misto
'?i'+id
'?i='+id
?nazev1=hodnota&nazev2=hodnota&nazev3=hodnota - klasicky odkaz

nebo tam pridat dalsi input
<input name=hodnota_i value=''>
this.form['hodnota_i'].value = id;
this.form.submit();
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:302d:50...–
peter
~ Anonymní uživatel
2547 příspěvků
30. 7. 2015   #5
-
0
-

 A jeste jedna zmena, kotvy funguji jen na odkazech. Tady takove demicko.

<style>div {height:200px}</style>
<form action='js-kotvy.htm' method=get>
<table><tbody valign=top><tr><td>
<div><a name="row0"></a>1 radek s obrazky</div>
<div><a name="row1"></a>2 radek s obrazky</div>
<div><a name="row2"></a>3 radek s obrazky</div>
<div><a name="row3"></a>4 radek s obrazky</div>
<div><a name="row4"></a>x radek s obrazky</div>
<div><a name="row5"></a>x radek s obrazky</div>
<div><a name="row6"></a>x radek s obrazky</div>
<div><a name="row7"></a>x radek s obrazky</div>
<div><a name="row8"></a>x radek s obrazky</div>
<div><a name="row9"></a>x radek s obrazky</div>
</td><td>
<div>
<input type=button onclick="xxx(this,0);" value="1">
<input type=button onclick="xxx(this,1);" value="2">
<input type=button onclick="xxx(this,2);" value="3">
<input type=button onclick="xxx(this,3);" value="4">
</div>
<div>
<input type=button onclick="xxx(this,0);" value="11">
<input type=button onclick="xxx(this,1);" value="22">
<input type=button onclick="xxx(this,2);" value="33">
<input type=button onclick="xxx(this,3);" value="44">
</div>
<div>
<input type=button onclick="xxx(this,0);" value="1111">
<input type=button onclick="xxx(this,1);" value="2222">
<input type=button onclick="xxx(this,2);" value="3333">
<input type=button onclick="xxx(this,3);" value="4444">
</div>
<div>
<input type=button onclick="xxx(this,0);" value="1111 1">
<input type=button onclick="xxx(this,1);" value="2222 2">
<input type=button onclick="xxx(this,2);" value="3333 3">
<input type=button onclick="xxx(this,3);" value="4444 4">
</div>
</td></tr></table>
</form>
<script>function xxx(button,id) {
var form = button.form; 
form.action = form.action.replace(/[#].*/g,'');
form.action += '#row'+id+'';
form.submit();
}</script>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:302d:50...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý