Php problem so zistenim verzie – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Php problem so zistenim verzie – PHP – Fórum – Programujte.comPhp problem so zistenim verzie – PHP – Fórum – Programujte.com

 

majkl
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
30. 7. 2015   #1
-
0
-

Zdravim,

prebral som web , hodne stary, a snazim sa z neho nieco dostat, ocividne mam hned problem s php verziou.

phpinfo(); mi vobec nefunguje. 

Ako mozem dalej postupovat, nemam kontakt na spravcu serveru, aspon zatial, ale chcel by som zistit aspon nejake informacie.
ak vytvorim index.php stranku s echo prikazom tak mi to vypise, ale instalovat uz nejaky redakcny system ani nahodou, pise ze mam starsiu verziu php, ale zistit aku okrem phpinfo som sa zatial nedopatral ako?

Co mozem este vyskusat ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.248.–
Kit+15
Guru
30. 7. 2015   #2
-
0
-

#1 majkl

<?php
echo phpversion();
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
30. 7. 2015   #3
-
0
-

Mit tam starsi php je bezpecnostni risk. Bud web presunout nebo upgradovat server. Kazdopadne, pak ti prestane jet stary php kod a ten bude treba taky spravit :)
php.net/phpinfo - funguje na verzi 4 i 5, podle manuaalu, takze muze byt bloknute treba v nastaveni (admin serveru nebo mozna pouzit .htaccess)
 

php.net/phpinfo

See Also

phpversion() - Gets the current PHP version
phpcredits() - Prints out the credits for PHP
php_logo_guid() - Gets the logo guid
ini_get() - Gets the value of a configuration option
ini_set() - Sets the value of a configuration option
get_loaded_extensions() - Returns an array with the names of all modules compiled and loaded
Predefined Variables

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:302d:50...–
Kit+15
Guru
30. 7. 2015   #4
-
0
-

#3 peter
Kazdopadne, pak ti prestane jet stary php kod a ten bude treba taky spravit :)

To nemusí být pravda. Pokud ten skript nepsalo čuně, tak bez jakýchkoli úprav by měl fungovat i na nové verzi PHP.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
majkl
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
30. 7. 2015   #5
-
0
-

#Kit a #Peter

Dakujem pekne, tak ten phpversion funguje, vypisalo mi to verziu 5.3.3 , to je moc stare, co sa tyka toho bezpecnostneho rizika.

Obavam sa ze na server nebudem mat moznost nejako zasiahnut, iba ak web prehodim niekam inam, ale zacinam s tym kde to je teraz.

Chcel som tam nahodit niektory z redakcnych systemov (wordpres, joomla, drupal), tak prvy pokus joomla nefungoval, asi skusim ostatne.

tie prikazy credits funguju tiez. Dakujem Vam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.248.–
Kit+15
Guru
30. 7. 2015   #6
-
0
-

#5 majkl
Verze PHP 5.3.3 zas tak stará není - nechal bych to být. Redakční systémy by fungovat měly.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
majkl
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
30. 7. 2015   #7
-
0
-

Your host needs to use PHP 5.3.10 or higher to run this version of Joomla!

Idem skusit asi ine, len ma zaraza dalsia otazka, ako vlastne vytvorim databazu, kedze kazde ten redakcny system potrebuje nejaky databazu (mysql) a to bude asi vacsi problem ako to php...

To bez podpory zo strany prevadzkovatela servera len tak nespravim. Alebo ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.248.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
30. 7. 2015   #8
-
0
-

Takhle. Co jsi to koupil zac? Bezel tam uz php/mysql program? Jestli ano, pak je tam php soubor s konfiguraci databaze. Pokud se s temi udaji dostanes do db, udelas si select vsech tabulek, treba, tak je to ok, potrebujes jen ty udaje. Jestli nic takove nemas, tak se ptaj puvodniho majitele, pripadne admina serveru.

Lze spustit i diskove tusim lite-sql se to jmenuje. Nevim, zda na to pujde joomla napojit.

K joomlovi existuje krom posledni verze i nekolik predchozich verzi.
http://joomlacode.org/…/joomla/frs/?…

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:302d:50...–
majkl
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
30. 7. 2015   #9
-
0
-

#8 peter

Hmm. No je to velmi stary web jednej skoly. Mam tak akurat udaje na ftp, na ktorom ale spominany subor nie je, maximalne index.html a to je tak vsetko. 

Majitel serveru sa neozyva, ale mam pocit ze uz ani netusi ze mu tam nieco bezi este (telekom). 

Preto mam dost problem s tym nieco spravit, viem tam editovat subory, to mi je ale tak na ....

Byvali majitel, tych bude velmi vela, web je starsi ako 14 rokov, podla toho co vidim kedy sa naposledy upravovali niektore subory...

Ale je mi jasne ze mi nic ine neostava. co uz ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.248.–
Kit+15
Guru
30. 7. 2015   #10
-
0
-

#8 peter
Ta souborová databáze se jmenuje SQLite a pro ukládání článků může být dokonce výhodnější než MySQL - má rychlejší čtení. Na školní web může být úplně v pohodě, některé RS ji podporují. Používá se k ní ovladač PDO.

Joomla je RS, který je docela náročný na prostředky. Hledal bych něco dietnějšího.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
remmidemmi0
Věrný člen
30. 7. 2015   #11
-
0
-

#1 majkl
přebírání starých a rozpracovaných webů a různých databázových projektů, to je vždycky katastrofa. Zadavatel práce si myslí, že nový pracant zasedne a hned mu bude vše jasné a vše dá za pár hodin do pořádku. Nejlepší přístup je vše smazat a začít od nuly. Zkoumání starých kódů zabere často víc časui než napsání nových. Nakonec, i když vyzkoumáš co tam kdosi před tebou udělal, stejně to budeš muset udělat znovu a jinak. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.81.210.–
majkl
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
30. 7. 2015   #12
-
0
-

#10 Kit
Co si mal na mysli ako dietnejsie ?

Ano preberanie stareho je katastrofa. Ale plan je vytvorit novy vzhlad so starymi textami. Cize chcem len kopirovat texty, zase na skolskej stranke toho vela nie je, nejaka historia, nejake novinky, galeria a ked tak nejake casopisy, dokumenty na stiahnutie. Nic extra narocne. 

Teraz je to pisane v html cela stranka, ale podstata by mala byt v redakcnom systeme, aby si urcity ucitelia, vedeli upravovat svoje "moduly" (novinky, casopis, galeria, dokumenty a pod.).

Zdalo sa mi taka joomla ako jeden z dobrych sposobov. SQL Lite nepoznam, idem si to prestudovat, ak je to rychjelsie, myslim ze na tych par podstranok, fotiek, sem tam video by to mohlo stacit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.215.–
Kit+15
Guru
30. 7. 2015   #13
-
0
-

#12 majkl
Psal jsi, že Joomla nedopadla dobře a že máš v záloze Drupal nebo Wordpress. Tak vyzkoušej ty další dva, případně jiný ze stovek dalších. Také můžeš zkusit wiki, aby si učitelé mohli snadno upravovat své stránky.

SQLite (píše se to přesně takto) podporuje téměř vše z jazyka SQL a má i pár užitečných vychytávek, které MySQL nikdy mít nebude. Není to server, ale jen knihovna pro práci s jedním souborem, ve kterém jsou uložena data.

Takových databází můžeš mít víc, ale obecně není příliš vhodné do databází vkládat multimédia. Fotky, videa a dokumenty se nejčastěji dávají přímo do souborového systému - do databáze se dávají jen odkazy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
31. 7. 2015   #14
-
0
-

S temi strankami opatrne, mnozstvim to zas neprehanet. Tez je dobre si navrhnout zakladni strukturu a jak je to vhodne pro studenty (lidi, pro ktere jsou stranky urcene). Treba u nas meli predstavu, ze udelame cesky a anglicky web. Parada. Ale, kdyz jsem vznesl dotaz, kdo to bude online prekladat, tak najednou ticho. Do ted je tam par stranek v anglictine a to prevazne pro zahranicni studenty.

Tez mozna promyslet, pokud mate vic pracovist, jake budou chrlit novinky a kam (idealne do jedne stranky, ale u nas to resi jeste kazde pracoviste zvlast a na uvodni mame jen clanky, co se deje na skole). Jak budes resit kontakty na pracovniky a co si muzes dovilit o nich sdelit (treba nekdo nechce mit fotku na webu a tel cislo).
Pak musis taky promyslet, kdo to umi do toho davat a kdo to tam bude davat. Idealni je, aby to delal jediny clovek, protoze stav je obvykle takovy, ze to delaji 3 lide z 20, co by to meli delat, zbytek jde pres tebe. A ohledne kontaktu to neaktualizuje skoro nikdo, takze treba par telefonu neplati, par lidi uz tu nepracuje, atd :)
Idealni stranka pro pracoviste pro studenty je asi takovyto dokument
http://www.slu.cz/…ni-prazdniny
(na graf. upravu nehled; pres rok je tam jeste sloupec konzultacni hodiny a tel. kontakt)
Lepsi by bylo, kdyby to byla excel tabulka (nebo excel csv, ale to by treba nekdo nepoustel pres excel). Idealni na tom je to, ze tohle si to pracoviste dokaze samo editovat (sekterarka ubk) a pak to jako celek posle a primo se to vystavi. Samozrejme, nejake webove vyhledavani se na to neda pouzit. ale pretahnout to do db by z takove tabulky nemel byt problem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:a1bd:3c...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
31. 7. 2015   #15
-
0
-

Jo, hlavne to moc nekopiruj podle nasich. Nam tam schazi strasne mnozstvi informaci o pracovistich, cim se zabyvaji, nejake lakaci info pro studenty. Ale zato tam mame furu jmen lidi, ktere meli byt v nejakem programu pro stravu pracovniku a ne jako prezentace :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:a1bd:3c...–
majkl
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
31. 7. 2015   #16
-
0
-

#15 peter

#13 Kit

Na to SQLLite sa este pozriem, len co som zatial cital je to pre mna trosku tazsie, ale vsetko sa da naucit :) 

Velmi pekne dakujem, jasne o kopirovanie neboj, a chapem tu tabulku, je to dobre premyslene. Nie je to zase velka skola ako ta tvoja, cca 12 ucitelov. je to este zakladna skola, vies ja ani nie som nejaky web master, vsetko je to riesene len ako pomocna ruka, aby im to bezalo a sem tam si tam ineco prihodilo, takze do takych velkych projektov sa nebudem pustat.

Mna osobne zaujal redakcny system este somv  tom vacsiu stranku nevytvoril, tak sa chcem nieco naucit, a pri tom aj pomoct im aby mali fukncny web. Mozno to ako vravis prehodim na jedneho cloveka, a ten ked bude nieco potrebovat ozve sa mne. Asi to bude najlepsie.

Dost som hladal system ktory bude asi najlepsie pre tento "projekt" to znamena aby si viac menej vedlei obslohuvat web sami, a ja som sa naucil nieco nove. No a vyslo mi z toto prave joomla (alebo wordpress ci drupal). 

Len musim doriesit tu databazu, uz mi telekom odpisal dvakrat, dvakrat mi len dal mail na ine centrum pomoci, teraz cakam snad uz mi nieco povedia, ale velmi neverim ze tam bude nieco bezat co by som vedel pouzit. 

Nemam ziadny casovy limit, stranka im na html bezi dost vela rokov, takze vydrzia este dalsi.. 

Viem ze joomla nie je najjednoduchsia, ze sa da pouzit nieco lahsie, ale joomla ma velmi vela navodou, ci uz videa alebo manualy. A myslim ze ju vyuzijem niekedy aj po tom, tam preto tento system.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.248.–
Kit+15
Guru
31. 7. 2015   #17
-
0
-

#16 majkl
Ta databáze se jmenuje SQLite. Snaž se ten název nekomolit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:d5d7:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
31. 7. 2015   #18
-
0
-

No, jestli ty navody nema spis pro to, ze je to v ni slozitejsi a bez navodu to nejde? :)
Co vim, tak na joomlu vychazeji co chvili updaty ohledne bezpecnostnich chyb. Coz je dost neprijemne. Updatovanim muzes neco poskodit a nez vyjde opravny update, tak ti nejede web. Taky spousta pluginu se resi prepisovanim zdrojoveho kodu. Takze update muze treba prepsanim souboru odstranit plugin a pokud to nevis nebo si to nepohlidas... Ale podobne to maji resene i ostatni, jen se nemusi tolik updatovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:a1bd:3c...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
31. 7. 2015   #19
-
0
-

Tim te nechci odradit, ostatni cms maji take sve mouchy. Kdyz ti vyhovuje a umis to s ni, tak je to ok.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:a1bd:3c...–
majkl
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
3. 8. 2015   #20
-
0
-

#19 peter

Prepac za omeskanie, bol som mimo netu cez vikend.

Tak o tych bezpecnostnych chybach som ani nevedel. Nie som vobec rozhodnuty len a iba pre joomlu, pisal som ze sa rozhodujem, a joomlu som zatial najviac vyskusal. Ine cms som pravdu velmi nepozeral, drupal som skusal, bol podobny, wordpress som akosi nevyskusal ani. Neviem to objektivne zhodnotit. Len co som cital rozne fora ked tieto systemy porovnavali. O inych ako tychto troch som ani vela nenasiel, ale pravdepodobne je ich velmi vela. 

Tazko asi povedat co je najpouzivanejsie, aby to malo vyznam sa niecomu venovat co sa bezne pouziva a nie sa zacat venovat niecomu o com skoro nikto nic nevie ...

Ak by si mal chvilku, mozes mi prosim napisat do coho by si mi odporucil sa pozriet, a ja si to prestudujem... vopred dakujem pekne

#17 Kit

Prepac, to preto ze to je pre mna nove. Ale podla vsetkeho to u nas nepripada v uvahu, nemam moznost mat zariadenie non stop pustene a tam vlozene nejake medium. A server bude prevadzkovany absolutne netusim kde v telekome.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.248.–
Kit+15
Guru
3. 8. 2015   #21
-
0
-

#20 majkl
SQLite je databáze, která dnes běží skoro na každém hostingu, kde je PHP a nejen PHP. Nevím, o jakém médiu se zmiňuješ, je to jeden datový soubor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Detekcia verzie IE — založil cinan

Problem php — založil sparky29

Problem s PHP — založil djdve

PHP-Nuke - Problém — založil BlackCobra

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý