Otázka/Rada ohledně C++(náuka) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Otázka/Rada ohledně C++(náuka) – C / C++ – Fórum – Programujte.comOtázka/Rada ohledně C++(náuka) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Marty
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
4. 8. 2015   #1
-
+1
-
Zajímavé

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost s nějakou knížkou ohledně C++ náuky.. Nejsem zatím nějak zdatný v tom jazyce, ale prošel jsem si celou Programujte lekci a chytlo mě to.    Tak jsem uvažoval o tom jak jít dál a dočetl jsem se, že jedna z nejlepších cest je pořídit si knížku, tudíž bych se chtěl zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s knížkou, která by mě posunula dále/či dokončila i studium k nějaké té větší špičce, kdy bych si už mohl říkat programátor.. Rád bych kdyby ta knížka měla nějaké úkoly jako jsou třeba tady na Programujte, jestli taková existuje, protože spoustu věcí jsem se přiučil právě na těch úkolech.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.170.253.–
Joshuaa0
Duch
4. 8. 2015   #2
-
0
-

Zatiaľ asi najlepšia kniha na internete týkajúca sa C++, má niečo cez 1200 strán, po jej prečítaní si môžeš vraviť programátor.

http://adf.ly/1M20mQ

Ak preferuješ učeniu sa z videií, navštív túto stránku, obsahuje ich okolo 70: 

http://adf.ly/1M21xp

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.181.130.–
vitamin+8
Grafoman
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.77.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Marty
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
4. 8. 2015   #4
-
0
-

Děkuju vám oboum kouknu se na to :) Jinak čemu bych měl dle vás dávat přednost? Knížkám internetovým, jako jsi mi teď poslal, či psaným na papíře(tím myslím z čeho se lépe učí)? Co jsem tak prolistoval přes 20 debat, tak je údajně dobrá knížka Mistrovství v C++, nemáte s ní nějaké zkušenosti, jestli je nějak specifická, třeba těmi úkoly nebo tak?

Jinak kvalitní český návod na netu asi nikdy neobjevím, co? Sice angličtinu ovládám dobře, ale je pro mě příjemnější se učit v rodném jazyce. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.170.253.–
ondrej39+1
Věrný člen
4. 8. 2015   #5
-
+1
-
Zajímavé

#4 Marty
Přednost bys měl dát tomu, že si sám programování vyzkoušíš. Číst o programování je jedna věc, umět principy aplikovat v praxi je věc druhá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.141.243.–
Inject all the dependencies!
Marty
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
4. 8. 2015   #6
-
0
-

#5 ondrej39
Přesně proto hledám knížku, kde proberu učivo/kapitolu a bude tam pro mě nachystanej úkol, kde si odzkouším dosavadní učivo v praxi + předešlé zopakuju.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.170.253.–
Marty
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
4. 8. 2015   #7
-
0
-

Dodatek: + ani sám nevím jak dál pokračovat, tudíž nevím jak dále si něco zkoušet.. Co umím jsem si otestoval myslím si na dobré úrovni, ale věřím, že i k proměnným se ještě někdy něco přiučím. Udělal jsem asi 30 různých programů, ale došly nápady a nemám z čeho čerpat/učit se. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.170.253.–
vitamin+8
Grafoman
4. 8. 2015   #8
-
0
-

#7 Marty

Skus si pozriet knihy a ine materiali od Scott Meyersa. Zistis ako malo toho o c++ vies :) Take variadic templaty a reference kolapsing ta zabavi... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
ondrej39+1
Věrný člen
4. 8. 2015   #9
-
0
-

#7 Marty
Marty, pokud máš čas, doporučuji obepsat společnosti, který v C++ programují, a požádat o stáž zadarmo. Je možné, že tě někde vezmou, i když nemáš předchozí zkušenosti s C++ ve firmě. Takhle v provozu se naučíš podstatně více, než když budeš koukat na tutoriály, uvidíš, co se v praxi dělá a hlavně proč. Okusíš agilní vývoj software a spousty dalšího.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.141.243.–
Inject all the dependencies!
Marty
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
4. 8. 2015   #10
-
0
-

#8 vitamin
Děkuju, zkusím se na to podívat, jsem zvědav. :)

#9 ondrej39
Zajímavý nápad, ten mě ani nenapadl, děkuju.. Ikdyž nevím jestli by mě někam vzali s praxí/znalostma které mám, ale za zkoušku to určitě stojí. :)

Tak jsem moc rád, že se tady našlo pár lidí, kteří byli ochotní pomoci, moc děkuju.

Odnáším si z toho tedy to, že je dobré se učit pomocí knížky, ale důležité je mít i tu praxi, stejně jako u všeho. :) Zkusím si pořídit tu knížku a to míchat s video tutoriály + kouknu na toho Scotta Meyersa a  zkusím obepsat pár firem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.170.253.–
ondrej39+1
Věrný člen
4. 8. 2015   #11
-
0
-

#10 Marty
Záleží na tom, odkud jsi. Takhle na praxi je to třeba snad i lepší v Brně jak v Praze. Doporučuji napsat i do firem, kde hledají lidi normálně do práce a nemají vypsané stáže. Když tam pošleš CV s tím, že bys tam chtěl normálně na neplacenou stáž, čistě kvůli zkušenostem, je dost možné, že se ti ozvou i když předchozí znalosti nemáš.

A co je ještě lepší? Může se stát, že si tě ve firmě potom i nechají, když uvidí, že se rychle učíš a dobře vycházíš s kolektivem :). Hodně štěstí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.141.243.–
Inject all the dependencies!
Marty
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
5. 8. 2015   #12
-
0
-

#11 ondrej39
Jasně, to chápu i mě to docela zajímá, jen je problém, že v okolí kde bydlím, jsem našel pouze asi 2 firmy zajímají se vůbec 1/4;1/3 o C++, nejsem z nijak velkého města, ale někde jsem se dočetl, že firmy jsou schopné takhle na praxe zaměstnávat i na dálku, nevíš o tom něco náhodou?

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.170.253.–
ondrej39+1
Věrný člen
5. 8. 2015   #13
-
0
-

#12 Marty
Já sám jsem to nezkoušel, nicméně, byť to jistě některé společnosti umožňují, na praxi je nejpřínosnější právě ta přítomnost ve firmě, společnost lidí, kteří už jsou zaběhlí v provozu, vědí, co dělat, jsou to lidé, na které se můžeš kdykoliv a hned obrátit (namísto toho, abys jim třeba posílal mail, kdybys praxi vykonával doma), lidé, kteří ti většinou vysvětlí postupy a proč se aplikují zrovna ony, atd.

Velkou výhodu na práci externé vidím tehdy, kdy jsi sám schopen pracovat na tak dobré úrovni, že si jsi na 100 % jistý svým kódem, ale prostě nemáš čas na pobočku dojíždět. Pokud si nejseš jistý tím, co sám píšeš, pak by práce externě samozřejmě nebyla otrava jen pro tebe, ale i pro firmu, která by tě zaměstnávala, protože by ti spoustu commitů posílali nazpátek, kvůli nesplněnému zadání.

P.S. C++ je super jazyk, ale jak to chodí v praxi, co je agilní vývoj,... se dá naučit na jakémkoliv z dnešních populárních jazyků. Ať je to Java, C++, php, či C#. Aplikovat ty principy na C++ je už pak docela brnkačka, zvlášť, pokud jsi již předtím s C++ do kontaktu přišel a víš, jak funguje alokace paměti, co jsou to reference a podobné věci, které například v jiných jazycích nejsou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.141.243.–
Inject all the dependencies!
Marty
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
5. 8. 2015   #14
-
0
-

#13 ondrej39
Určitě bych byl rád, kdyby mě do 1. z té firmy přijali, ale velké šance tomu nedávám.. Uvidím. :) Určitě je lepší to dělat u člověka co ti pomůže ihned, než za hodinu+.. To je jasné, ale tak když to nevýjde, tak nezoufám a budu se hold učit sám, to se tady předpokládám učilo nejméně 40% lidí.

To jsem slyšel, že vlastně když se naučím C++, tak přechod třeba na PHP, C sharp atd. atd. je určitě jednodušší, než třeba kdybych začínal pouze s PHP jako právě s C++. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.170.253.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý