Tlačítko s hodnotou php – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Tlačítko s hodnotou  php – PHP – Fórum – Programujte.comTlačítko s hodnotou php – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ondra
~ Anonymní uživatel
236 příspěvků
5. 8. 2015   #1
-
0
-

Zdravim všechny, pořeboval bych udelat tlacitko na ktere kdyz kliknu tak vlozi nejakou hodnotu do promenne se kterou budu dále pracovat. Tohle bych nejak potreboval udelat v PHP a HTML .Děkuji všemm za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.217.–
Reklama
Reklama
smiesek0
Newbie
6. 8. 2015   #2
-
0
-

já bych to udělala na způsobu vyhodnocování, pokud tedy bylo stisknuto tlačítko, tedy $_POST a pokud ano, tak by se mu přiřadila požadovaná hodnota s proměnnou a s tou byste mohl dále pracovat  

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:8388:3b76:fd2b:...–
peter
~ Anonymní uživatel
2538 příspěvků
6. 8. 2015   #3
-
0
-

-- stranka.php ---

<?php
$x = isset($_GET['x']) ? $_GET['x'] : '';
echo 'Poslana hodnota x = "'.$x.'".';
?>

<a rel="nofollow" href=stranka.php?x=5> x = 5 </a>

<form action="stranka.php" method=get>
<input type=hidden name=x value=10 >
<input type=submit value=" x = 10 ">
</form>

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:90cf:b2...–
smiesek0
Newbie
6. 8. 2015   #4
-
0
-

#3 peter
můžu se prosím jen v rámci vzdělávání se zeptat, jaké opodstatnění má následující řádek?

<a rel="nofollow" href=stranka.php?x=5> x = 5 </a>

děkuju   

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.242.78.–
sakal910
Stálý člen
6. 8. 2015   #5
-
0
-

#4 smiesek

Nemusíš používat form :)

ten odkaz je ekvivalent pro ten form pod tím ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.144.106.–
smiesek0
Newbie
6. 8. 2015   #6
-
0
-

#5 sakal91
  jo aha, takže to je ekvivalentní pro vložení hodnoty přímo z adresového řádku pomocí GET, zatímto u form by se dalo použít i místo metody GET, právě POST

Děkuju, taková samozřejmost a já to z toho nepoznala  

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.242.78.–
Kit+11
Guru
6. 8. 2015   #7
-
0
-

#6 smiesek
Pro vkládání hodnot (např. do databáze) by se zásadně měla používat metoda POST.

Pokud však chceš vložit "x=5" jako parametr pro vyhledávání třeba záznamů s hodnotou "5", použij metodu GET.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
smiesek0
Newbie
6. 8. 2015   #8
-
0
-

#7 Kit
Pokud však chceš vložit "x=5" jako parametr pro vyhledávání třeba záznamů s hodnotou "5", použij metodu GET.

tomu už zase nerozumím   

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.242.78.–
Kit+11
Guru
6. 8. 2015   #9
-
0
-

#8 smiesek
GET - anglicky "vzít" nebo také "získat". Tedy když chceš od programu nějaká data. Směr server->user

POST - anglicky "poslat". Tedy když chceš, aby si program tvá data někde uložil. Směr user->server

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
2538 příspěvků
6. 8. 2015   #10
-
0
-

Tak, ono, jsem tu cast napsal z hlavy, ted zkusil. Takze stacilo by ten muj kod spustit :)
Muzes pouzit, co chces, post i get.
- Kdyz posilas formular, tak se pouziva vetsinou post.
- Kdyz mam tabulku a v zahlavi mam jmena sloupcu, tak tam mam get (odkaz) pro serazeni podle daneho sloupce. Pres post bych musel pouzit javascript nebo to v php nejak kontrolovat podle submit tlacitka.
- Kdyz mam filtry mimo tabulku, treba, ze chci vsechny, kterym zacina jmeno na Tom, tak to mam formular nad tabulkou a ten mam post. Ale logictejsi by bylo get, protoze uz mam sloupce v tabulce, coz je taky filtr, jako get.

Proste si to delam po svem, at uz Kit doporucuje cokoliv :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:90cf:b2...–
peter
~ Anonymní uživatel
2538 příspěvků
6. 8. 2015   #11
-
0
-

Jo, a nevim, zda to jeste plati, ale get mel omezeni asi 1000 znaku. Coz je trosku problem, kdyz chces vyhledavat treba 50 jmen :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:90cf:b2...–
smiesek0
Newbie
6. 8. 2015   #12
-
0
-

jo tak už tomu rozumím, já totiž skoro ve všech případech používám POST a tak jsem mi dělala problém pochopení smyslu slov

vložit "x=5"

tedy zmátlo mě hlavně =x

Děkuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.242.78.–
peter
~ Anonymní uživatel
2538 příspěvků
6. 8. 2015   #13
-
0
-

Na to prijdes. Jak trosku vic zaprogramujes, pochytis tu IT terminologii a ztratis schopnost se vyjadrovat pro normalni lidi. Kazde slovo ma vic vyznamu. Budes vzpominat, ktere to slovo se tam dava a budes rada, kdyz najdes aspon podobny vyznam :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:90cf:b2...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 52 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý