Pls poraďte – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pls poraďte – C / C++ – Fórum – Programujte.comPls poraďte – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
9. 2. 2007   #1
-
0
-

Mam tady takovej kód ,kterej by rozhodne mel fungovat, ale nefunguje pls pomozte mi.



#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{

system("color 2");
int a = 0;
char heslo[20];
while(true)
{

cout << "\n\n\tHeslo: ";
cin.getline(heslo,19);
a++;

if(heslo[0] == 'k' && heslo[1] == 'o' && heslo[2] == 's' && heslo[3] == 't' && heslo[4] == 'e' && heslo[5] == 'l')
{
break;
}
if(a == 3)
{
cout << "chzba";
}

cout << "\nPristup zamitnut";
}
system("cls");
cout << "\n\n\tPristup povolen!";
//**********************************************************************************************

int vyber;
cout << "\n\n\t(1) Zakodovat";
cout << "\n\t(2) Dekodovat";
cout << "\n\t(3) Konec";
cout << "\n\t\tVyber: ";
cin >> vyber;
if(vyber != 1 && vyber != 2)
{
cin.get();
cin.get();
return 0;
}
system("cls");
//**********************************************************************************************
int j = 0;
char slovo [50];
bool i = false;
char znak = 0;
if(vyber == 1)
{
cout << "\n\n\n\tVlozte slovo: ";
cin.getline(slovo,49);
cout << slovo;
while(j < 50)
{
slovo[j] = slovo[j] == 'a' ? '2' : slovo[j];
slovo[j] = slovo[j] == 'b' ? 'z' : slovo[j];
//tady jsou dalsi zmeny, ale z duvodu ochrany programu je neuvádim
j++;
}
cout << slovo;

}
//**********************************************************************************************
if(vyber == 2)
{
cout << "\n\n\n\tVlozte slovo: ";
cin.getline(slovo,49);
}
//**********************************************************************************************
cin.get();
cin.get();
return 0;
}


dojde to az k "zadejte slovo: " a pak se to celé vypne.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
9. 2. 2007   #2
-
0
-

mrknul jsem jen na to overovani hesla... sice to po trech pokusech napise "chyba" ale cyklus pude dal..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
9. 2. 2007   #3
-
0
-

po "vlozte slovo" a pred cin.getline() vloz napr. cin.get() a bude to fungovat ;-)

takze:




#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{

system("color 2");
int a = 0;
char heslo[20];
while(true)
{

cout << "\n\n\tHeslo: ";
cin.getline(heslo,19);
a++;

if(heslo[0] == 'k' && heslo[1] == 'o' && heslo[2] == 's' && heslo[3] == 't' && heslo[4] == 'e' && heslo[5] == 'l')
{
break;
}
if(a == 3)
{
cout << "chyba";
return 0;
}

cout << "\nPristup zamitnut";
}
system("cls");
cout << "\n\n\tPristup povolen!";
//**********************************************************************************************

int vyber;
cout << "\n\n\t(1) Zakodovat";
cout << "\n\t(2) Dekodovat";
cout << "\n\t(3) Konec";
cout << "\n\t\tVyber: ";
cin >> vyber;
if(vyber != 1 && vyber != 2)
{
cin.get();
cin.get();
return 0;
}
system("cls");
//**********************************************************************************************
int j = 0;
char slovo [50];
bool i = false;
char znak = 0;
if(vyber == 1)
{
cout << "\n\n\n\tVlozte slovo: ";
cin.get();
cin.getline(slovo,49);
cout << slovo << "\n";
while(j < 50)
{
slovo[j] = slovo[j] == 'a' ? '2' : slovo[j];
slovo[j] = slovo[j] == 'b' ? 'z' : slovo[j];
//tady jsou dalsi zmeny, ale z duvodu ochrany programu je neuvádim
j++;
}
cout << slovo;

}
//**********************************************************************************************
if(vyber == 2)
{
cout << "\n\n\n\tVlozte slovo: ";
cin.get();
cin.getline(slovo,49);
}
//**********************************************************************************************
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
9. 2. 2007   #4
-
0
-

Aby som vysvetlit dovod.Problem je ze mas:cin >> vyber; a za nim najblizsia operacia je ta nestastny: cin.getline(slovo,49);

Totizto cin >> vyber zoberie cslo ale necha v internom buffery ako prvy znak '\n'.Nasledne ides nacitat riadok cez getline() a ten hned najde ten znak '\n' a vlastne cely program prebehne akokeby si nic nezadal.To je totizto aj dovod preco pouzivas 2x za sebou cin.get() aby ti to zastalo.Riesenim by bolo pred kazdym pouzitim cin vyprazdnit buffer pomocou cin.clear() ale ja osobne by som pouzil stringy a nebudes musiet vsade pchat ten cin.get():



string heslo;

cin >> heslo;
if (heslo == "kostel") { ..

string slovo;
cin >> slovo;


Potom este take rady. Skus pouzivat funkcie a program si rozdeluje na mensie kusocky.Takto zachvilku budes mat 1000 riadkovu funkciu a velky bordel v tom.Dalsia vec su podmienky.
napriklad tato iteracia:


while(j < 50) {
...


sa zvykne pisat ako:



for (int j = 0; j < 50; j++) {
...
}


taktiez podmienku:



if(heslo[0] == 'k' && heslo[1] == 'o' && heslo[2] == 's' && heslo[3] == 't' && heslo[4] == 'e' && heslo[5] == 'l') {
...


je lebsie napisat ako:



//ked je heslo char pole
if ( strcmp(heslo, "kostel") == 0 ) {
...

//alebo ked pouzivas string
string heslo;
cin >> heslo;
if ( heslo == "kostel" ) {
...


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
9. 2. 2007   #5
-
0
-

A eště něco, je dobře udělaný t s tim zakódováním?? to:



slovo[j] = slovo[j] == 'a' ? '2' : slovo[j];
slovo[j] = slovo[j] == 'b' ? 'z' : slovo[j];
...

??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 49 hostů

Podobná vlákna

Poraďte pls — založil DEAS

PLS Poradte — založil Pacik

Poradte pls se stylem — založil Lukáš

PLS poradte jakej soft — založil Pacik

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý