Nette framework – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nette framework – PHP – Fórum – Programujte.comNette framework – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hanulik
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
13. 8. 2015   #1
-
0
-

Dobrý den,

mám problém s "neaktualizací" stránky po nahrání souboru přes ftp. Na webu je využívám nette. Soubor (.latte) ze struktury app/templates/ otevřu v PSPad, provedu změny, uložím, připojím FTP, nahraju do stejné složky. Ale na webu se změna neprojeví. Na localhostu vše funguje jak má.

Po kontrole ve složce v Total Commanderu jsou změny nahrané, ale na webu se neprojeví. FTP přístup je určitě správný (dostala jsem oficiální přístupy od vedení).

Napadá Vás, kde by mohl být problém? Musí se provést změna ještě někde než ve složce app/templates?

Předem se omlouvám, pokud jsem zvolila špatný oddíl fóra, nenašla jsem vhodnější diskuzi, proto jsem zvolila PHP.

Děkuji za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.181.80.–
Vladusko
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
14. 8. 2015   #2
-
0
-

a nebude to iba v pamati prehladavaca ?

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.41.–
sakal910
Stálý člen
14. 8. 2015   #3
-
0
-

#1 Hanulik
Ahoj,

na produkční verzi se to cachuje, takže když uděláš jakoukoli změnu a nahraješ to do produkce tak musíš promazat cache na serveru ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.144.106.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
14. 8. 2015   #4
-
0
-

Nebo, pro testovani, mozna pomuze pridat na konec adresy stranka.php?0754745 nahodne cislo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:19bc:de...–
sakal910
Stálý člen
14. 8. 2015   #5
-
0
-

#4 peter
A můžu se prosím zeptat na smysl tohoto náhodného čísla ?

IMHO v nette právě pro testovaní je tam ta vývojová verze která se necachuje :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.144.106.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
14. 8. 2015   #6
-
0
-

sakal910 - Muzes. Tak se zeptej! Drzim ti palce! Nic, no, zklamal jsi. :)
Kesovani stranky nastava, kdyz je adresa stejna, ze jo? Treba, kdyz das stahovat soubor
http://neco/soubor.doc
Ten soubor zustane v kesi a dokonci i prohlizecove a to treba i 15 min. Proto treba se snazim uzivatelum nutit, aby do nazvu davali datum a soubor se nejmenoval jako predchozi.
Takze, kdyz se adresa zmeni, tak by to prohlizec ani server nemeli kesovat. Ale kdyz tam das nahodne cislo a nebo mozna casove razitko
http://neco/soubor.doc?…
Tak by to melo vzdy nacist aktualni verzi.
V opacnem pripade bude treba menit nastaveni serveru, prohlizece a tak. V pripade php-html stranky nastavovat no-cache meta tag, header() a pod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:19bc:de...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
14. 8. 2015   #7
-
0
-

/soubor.doc?2015-8-14-12-10 (ono to schovalo tu adresu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:19bc:de...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
14. 8. 2015   #8
-
0
-

K tem souborum s datumem, pripadne verzi...
soubor.doc
soubor-2015-8-14-v1.doc
Totiz, uzivatel ma na webu stary soubor. Prohlidne si ho prave ted. Prepise ho. A IE i jine prohlizece mu zobrazi pri dalsim prohlidnuti puvodni verzi. Tak prvni, co se deje, ze vola adminovi. Ja na to kliknu, prohlidnu a je tam nova. Jak to? Protoze ja si to tesne pred vymenou neprohlizel, tak to nema prohlizec v kesi a tudiz pozadam server o novou verzi. A on mi posle, co ma server v kesi. Coz uz muze byt ta nova verze souboru.
Tak, a ted to zkus uzivateli nejak vysvetlit, ze mu to zobrazuje starou verzi a ze to neni chyba, kdyz on je celej rudej, ze zas neco nefunguje s webem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:19bc:de...–
sakal910
Stálý člen
14. 8. 2015   #9
-
0
-

#6 peter
:D Prvně +1 za pěkný popis, ale já se neptal proč nebo co to dělá ale na SMYSL tohle dělat v nette :) V nette máš 2 prostředí:

1. vývojové - slouží pro vývoj, NEcachuje se, jakkákoli změna se hned projeví
2. produkční - určitě netřeba popisovat, CACHUje se, při jakkékoli změně je potřeba smazat cache.

Takže všechny změny se dělají na vývojovém prostředí, a jakmile jsou hotové a připravené na deploy na produkční verzi, tak se nahodí na produkční server a smažou se cache (obsah složky cache). :)

Takže teď mi prosím řekni ten SMYSL toho ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.144.106.–
Hanulik
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
14. 8. 2015   #10
-
0
-

#3 sakal91
Aha. Děkuju, já s tím pracuju den. Můžeš mi poradit konkrétně jak to promažu?

našla jsem toto: http://doc.nette.org/cs/2.3/caching

Ale trošku mě znervózňuje, že to nemám kde odzkoušet (na localhostu je to v pořádku). A protože ten web mám ve správě, tak bych to nerada rozvrtala.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.181.80.–
sakal910
Stálý člen
14. 8. 2015   #11
-
0
-

#10 Hanulik
Konkretně musis smazat vše ve složce /temp/cache :-)

Jinak v app/bootstrap.php se nastavuje to prostředí, resp. debug mod:

$configurator->setDebugMode( FALSE );

Pokud je nastaveno na FALSE = produkční prostředí (cachuje se) a TRUE | IP adresa | pole IP adres = vývojové prostředí (NEcachuje se) :)

Takže pokud bys chtěla testovat přímo na serveru, tak si tam můžeš hodit podmínku, že třeba z tvé IP adresy budeš přistupovat na vývojové prostředí a ostatní budou mít produkční verzi (jde to udělat i jinak než podle IP, podle toho IP je jen příklad). Tzn. můžeš si dělat např. změny v šablonách, ty to uvidíš (protože budeš v development verzi) ale ostatním se ty změny neprojeví (šablony jsou v cachce) dokud nepromažeš cache :)

Omlouvám se za asi zmatenou odpověď ale snad to z toho pude aspoň trochu pochopit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.0.–
sakal910
Stálý člen
14. 8. 2015   #12
-
0
-

#11 sakal91
Tak samo si to můžeš klidně udělat i u sebe na localhostu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.0.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý