Volanie WinAPI funkcie v CLR C++ a HWND – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Volanie WinAPI funkcie v CLR C++ a HWND – .NET – Fórum – Programujte.comVolanie WinAPI funkcie v CLR C++ a HWND – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jimi
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
14. 8. 2015   #1
-
0
-

Ahoj,

volám WinAPI funkciu v C++ CLR WinForms naslednovne

 MessageBoxA(static_cast<HWND>(this->Handle.ToPointer()),"Hello World","MSG",MB_OK);

Problém mám v tom že to nejde a vyhodí mi to pri kompilacii toto:

Error    1    error LNK2028: unresolved token (0A000011) "extern "C" int __stdcall MessageBoxA(struct HWND__ *,char const *,char const *,unsigned int)" (?MessageBoxA@@$$J216YGHPAUHWND__@@PBD1I@Z) referenced in function "private: void __clrcall WinForms1::Form1::button1_Click(class System::Object ^,class System::EventArgs ^)" (?button1_Click@Form1@WinForms1@@$$FA$AAMXP$AAVObject@System@@P$AAVEventArgs@4@@Z)    WinForms1.obj

Čo robím zle ?

Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.71.–
Reklama
Reklama
Matěj Andrle+1
Grafoman
14. 8. 2015   #2
-
0
-

#1 Jimi
Linker->Input->Additional Dependencies => smazat $NOINHERIT Zkrátka musíš správě nastavit linker...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.189.–
Jimi
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
14. 8. 2015   #3
-
0
-

Ďakujem. Už to ide. Potrebujem naprogramovať jednu knižnicu čo volá WinApi a skúšal som základné veci na WinForms aplikacii a nešlo mi to. Už to beží bolo to v tom linery. ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.71.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
14. 8. 2015   #4
-
0
-

#3 Jimi
Nikoliv linery - v linkeru - v linkování... Proč píšete v C++ (.NET sekci jste zvolil pro C++.NET? Pak bych to tuplem nechápal. (narážka na n-tice)), když neznáte C/C++? Vždyť můžete použít vyšší jazyk s dynamickým linkováním. Nic naplat - označte za vyřešené...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.189.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý