Bootstrap neplatny email – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Bootstrap neplatny email – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comBootstrap neplatny email – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Booty
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
28. 8. 2015   #1
-
0
-

Zdravim,robim jednoduchy login form ,ma ist akoze o zajednavanie leteniek,ale v emaile mam problem,zobere mi to hocijaky email aj bez @ ,je to cisto len v html a css ,nic viac ...malo by to kontrolovat ,ci?? kod:

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
  <head>
    <link href="http://s3.amazonaws.com/codecademy-content/courses/ltp/css/bootstrap.css" rel=stylesheet>
	<link href="Untitled2.css" rel=stylesheet>
	<link href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Oswald:700,400' rel='stylesheet' type='text/css'>
    <title>WebPage</title>
  </head>
  <body>
  <div class="nav">
  	   <div class="container">
  
  	   		<ul class="pull-left">
  	  			  <a class="btn btn-default" href="main.html" role="button">DOMOV</a>
	  			  <a class="btn btn-default" href="info.html" role="button">INFO</a>
	  			  <a class="btn btn-default" href="kontakt.html" role="button">KONTAKT</a>
  
  			</ul>
			<ul class="pull-right">
				  <a class="btn btn-default" href="ponuka.html" role="button">PONUKA LETENIEK</a>
				  
			</ul>
  		</div>
  </div>
  <div class="main">
  	   <div class="container">
 	   		<h1>Lietajte s nami uz dnes!</h1>
			<h3>Zazite neopakovatelne zazitky v najvacsich metropolach sveta</h3>
		</div>
	</div>
	
	<form>
<div class="forma">
	<div class="form-group">
		 <label for ="name">Meno</label>
		 <input type="text" class="form-control" id="meno" placeholder="Meno"></input>
	</div>
	<div class="form-group">
		 <label for ="name">Prievisko</label>
		 <input type="text" class="form-control" id="meno" placeholder="Priezvisko"></input>
	</div>
	
	<div class="form-group">
    <label for="inputEmail" class="control-label">Email</label>
    <input type="email" class="form-control" id="inputEmail" placeholder="Email" data-error="Bruh, that email address is invalid" required>
    <div class="help-block with-errors"></div>
	
	<div class="form-group">
		 <label for ="text">Pocet dospelych</label>
		 <input type="number" class="form-control" id="meno" placeholder="Pocet dospelych"></input>
	</div>
	
	<div class="form-group">
		 <label for ="text">Pocet deti(0-15 r.)</label>
		 <input type="number" class="form-control" id="meno" placeholder="Pocet deti"></input>
	</div>
	
	<select class="form-control">
	<option>Bratislava-Pariz</option>
	<option>Bratislava-Londyn</option>
	<option>Bratislava-Moskva</option>
	<option>Bratislava-Madrid</option>
	<option>Bratislava-Zurich</option>
	<option>Bratislava-Oslo</option>
	<option>Bratislava-Rim</option>
	<option>Bratislava-New York</option>
	</select>
	
	<a class="btn btn-default" href="gratz.html" role="button">Odoslat</a>
</div>

	</form>

  </body>
</html>
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.15.–
Kit+15
Guru
30. 8. 2015   #2
-
0
-

#1 Booty
Kontrola v HTML je jen formální a spíše slouží jako helper. Skutečnou kontrolu stejně musíš udělat u každé položky při zpracování formuláře.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
31. 8. 2015   #3
-
0
-

Tak tam pridej javascriptovou kontrolu podle vlastnich pravidel. Spoustu reseni najdes googlem
google: javascript email check example
Mozna ti tam schazi javascript z bootstrapu, jestli BS pouziva vlastni kontrolu. Nevidim tag <script>.

Tusim, ted se meni dost pravidla pro inet adresy i maily, tak mozna prohlizec zrusil kontrolu. Ale osobne policko <input type=email> jsem zatim nepouzil.
Jeste muzes zkusit googlem najit priklad na bootstrap a email.
google: bootstrap email check example

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:1157:e4...–
Kit+15
Guru
31. 8. 2015   #4
-
0
-

#3 peter
Otázkou je, jestli je vůbec nutné zabývat se zmíněnou javascriptovou kontrolou. Stejně to musíš zkontrolovat někde ve vstupním skriptu PHP, kde se na nějaké javascriptové kontroly nehraje.

Javascriptová kontrola platnosti e-mailu je pouze pomůckou pro uživatele. Jiný účel nemá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
31. 8. 2015   #5
-
0
-

Ano, je to sporne. Nejaka odlehcena kontrola by tam mohla byt, treba aspon zavinac a znak pred, znak po.
Pokud te zajima platnost mailu, tak musis pouzit php nebo jiny program, ktery umi overit, zda adresa existuje, treba, ze prijme registracni mail a uzivatel na neco klikne.
Tudle se mi treba stalo, ze mi reg. mail neprisel na volny.cz nebo, na jiz zrusene, xko.cz. A jine maily bezproblemu chodili.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:1157:e4...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Bootstrap efekt — založil zelenac1

Twitter Bootstrap — založil quatermain

Bootstrap a order sloupců — založil shockwave

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý