Problém při kompilaci – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém při kompilaci – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém při kompilaci – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

oxidián0
Grafoman
9. 9. 2015   #1
-
0
-

Předělávám teď nějaké věci v programu a narazil jsem na chybu:

wc.hCursor =
		(HCURSOR)LoadImage(NULL, MAKEINTRESOURCE(OCR_NORMAL), IMAGE_CURSOR, 0, 0, LR_SHARED);

error C2065: 'OCR_NORMAL' : undeclared identifier

A to za situace, že v jednom souboru (mapview.h) potřebuju inkludovat jiný soubor (makewindows.h nebo wrapper_struct.h). Takže když jsem tam přidal tu řádku include tak to dělá tento problém. No a navíc, pokud před include mapview.h přídám #include "../model/wrapper_struct.h" tak mi to vypíše jinou chybu:

\prsht.h(97): error C2065: 'CALLBACK' : undeclared identifier
error C2065: 'LPFNPSPCALLBACKA' : undeclared identifier

Tak asi mi schází includovat nějaký soubor, ale jaký?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.87.–
ondrej39+1
Věrný člen
9. 9. 2015   #2
-
0
-

#1 oxidián
Zkus naincludovat ještě windows.h, pokud nemáš. Mám dojem, že prsht.h závisí na windows.h, ale z nějakýho důvodu ho přímo neincluduje, takže to musíš udělat ty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Inject all the dependencies!
oxidián0
Grafoman
9. 9. 2015   #3
-
0
-

Přímo do toho wrapper_struct.h jsem dal toto:

#include <commdlg.h>
#include <windows.h>

ale nepomohlo to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.87.–
ondrej39+1
Věrný člen
9. 9. 2015   #4
-
0
-

#3 oxidián
Zkus ten windows.h includovat úplně jako první.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Inject all the dependencies!
oxidián0
Grafoman
9. 9. 2015   #5
-
0
-

Tohle pomohlo odstranit ten prs... ale je tam stále error C2065: 'OCR_NORMAL' : undeclared identifier
1>  editplayer.cpp ... může mít souvislost s jednou chybou na předchozím řádku, co teď budu řešit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.87.–
ondrej39+1
Věrný člen
9. 9. 2015   #6
-
0
-

#5 oxidián
Prostě ti chybí definice. Jsem si 100% jistý, že když chvilku pohledáš na internetu, tak najdeš odpověď, proč ti to nejede a co přesně musíš naincludovat nebo nadefinovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Inject all the dependencies!
oxidián0
Grafoman
9. 9. 2015   #7
-
0
-

už jsem hledal a nenašel

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.87.–
oxidián0
Grafoman
9. 9. 2015   #8
-
0
-


Je to v souvislosti s tímto:
 

wc.hCursor =
        (HCURSOR)LoadImage(NULL, MAKEINTRESOURCE(OCR_NORMAL), IMAGE_CURSOR, 0, 0, LR_SHARED);


to je přímo v tom souboru, kam vkládám ten inckude:

#ifndef VIEW_MAPVIEW_H
#define VIEW_MAPVIEW_H
#include "../model/wrapper_struct.h"
#include "../view/makewindows.h"
#include "../view/mapview.h"


Teď jsem se ještě díval co se includuje před  #include "../view/mapview.h" (ten řádek tam je totiž dvakrát) a narazil jsem že tam je toto:

#define WIN32_LEAN_AND_MEAN
#define OEMRESOURCE	//OCR_NORMAL


Takže nevím proč tam je ta poznámka, ale ty dva řádky jsem posunul dopředu před #include "../view/mapview.h"  a ta chyba už se teď neukazuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.87.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Chyba při kompilaci — založil sXe

Chyba při kompilaci — založil Ykita

Chyba při kompilaci — založil michal

Chyba při kompilaci — založil remmidemmi

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý