České znaky ? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

České znaky ? – PHP – Fórum – Programujte.comČeské znaky ? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Lukas
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
11. 9. 2015   #1
-
0
-

Zdravím, mám web běžicí na wordpressu a vše funguje jak má, ale při použití pluginu popup-builder  se mi v onom popup okně místo českých znaků zobrazují pouze otazníky...

někde jsem se dočetl, že  to má co dočinění s kódováním UTF-8, ale žádná konkrétní odpověď jak to opravit, tak snad tady někdo poradí... :)

mimochodem - absolutně netuším kde může být problém a php jsem viděl jen z rychlíku, ale plugin obsahuje jen php a css soubory tak snad nepíšu do úplně špatné sekce.. kdyžtak se předem omlouvám O:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.97.245.–
DZetko
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
11. 9. 2015   #2
-
0
-

#1 Lukas
Podobnou chybu jsem měl na svém webu. Prostě na začátku chyběl  <meta charset="UTF-8"> Ale nevím, jestli je to řešení tvého problému.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.106.–
peter
~ Anonymní uživatel
4013 příspěvků
14. 9. 2015   #3
-
0
-

To asi zalezi na tom, jak mas wp nastavene. Se podivej, jake kodovani ukazuje prohlizec a takove by mel pouzit i ten plugin. A ted je otazka, jak je delany. Mozna potrebuje nastavit header() nebo pres mysql SET NAMES a nebo prekonvertovat pres iconv(). Idealne si to vygooglovat, urcite nejsi sam.
google = site:cz wordpress jmeno pluginu kodovani

Jestli ocekavas, ze to bude nekdo spravovat za tebe, tady, zadarmo, pak tedy u mne tva ocekavani selhavaji:)
a i kdyby, tak bez tveho kodu, ukazky chyby to nema ani smysl teoretizovat, co by se stalo, kdyby jsi to mel nahodou tak a tak. Po nekolika reakcich se zjisti, ze to mas uplne jinak. Naprosta ztrata casu :)

* http://php.net/…n.header.php - asi lepsi google, header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
* http://php.net/…ok.iconv.php - Example #1
* http://php.net/…ql-query.php - $result = mysql_query("set names 'utf8'");
* Pridani metagtagu muze, ale nemusi mit na vysledek vliv, takze pridavam i ty ostatni moznosti

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Standa
~ Anonymní uživatel
122 příspěvků
12. 10. 2015   #4
-
0
-

#2 DZetko

Přidání + formulář

<form action="index.php?stranka=1" method="post">
    <table>
        <tr><td>Email</td><td><input type="text" name="email"></td></tr>
        <tr><td><input type="submit" name="pridat" value="Odeslat"></td></tr>   
    </table>
</form>

<?php
if(isset($_POST['pridat'])) {
    $email = ($_POST['email']);
    $dotaz = "INSERT INTO Osoba(email) VALUES('$email');";
    $vysledek = mysqli_query($spojeni, $dotaz);
}
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:8d1c:cafa:4422:...–
Standa
~ Anonymní uživatel
122 příspěvků
12. 10. 2015   #5
-
0
-

Smazaní + formulář

<form action="index.php?stranka=3" method="post">
    <table>
        <tr><td>Zadej id</td><td><input type="text" name="id"></td></tr>
        <tr><td><input type="submit" name="smazat" value="Smazat"></td></tr>   
    </table>
</form>
<?php
  if (isset($_POST['smazat'])) {
      $id = $_POST['id'];
      $dotaz = "DELETE FROM Osoba WHERE id='$id'";
      $smazano = mysqli_query($spojeni, $dotaz); 
  }
  $vysledek = mysqli_query($spojeni, "SELECT * FROM Osoba");
 
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:8d1c:cafa:4422:...–
Standa
~ Anonymní uživatel
122 příspěvků
12. 10. 2015   #6
-
0
-

Výpis tabulky

<?php
mysqli_query($spojeni, "SET NAMES 'utf8' ");

$dotaz = "SELECT * FROM Osoba;";
$vysledek = mysqli_query($spojeni, $dotaz);
echo mysqli_error($spojeni);
while($radek = mysqli_fetch_array($vysledek)){
echo "<table>";
echo "<tr>";
  echo "<td>".$radek['jmeno']."</td>";
  echo "<td>".$radek['vyska']."</td>";
  echo "<td>".$radek['vek']."</td>";
  echo "<td>".$radek['email']."</td>";
echo "</tr>";
echo "</table>";  
}
mysqli_close($spojeni);
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.50.–
Standa
~ Anonymní uživatel
122 příspěvků
12. 10. 2015   #7
-
0
-

Logování

<?php
    if (isset($_POST['login'])) {
        $jmeno = $_POST['jmeno'];
        $heslo = ($_POST['heslo']);
        $dotaz = "SELECT * FROM uzivatele WHERE login='".$jmeno."';";
        $vysledek = mysqli_query($spojeni, $dotaz);
        if (mysqli_num_rows($vysledek) == 1) {
            $radek = mysqli_fetch_array($vysledek);
            if ($heslo == $radek['heslo']) {
                $_SESSION['prihlasen'] = 1;
                $_SESSION['jmeno'] = $radek['login'];
            }
        }
    } elseif (isset($_GET['akce']) && $_GET['akce'] == "odhlasit") {
        unset($_SESSION['prihlasen']);
        unset($_SESSION['jmeno']);
    }
?>

<form action="index.php" method="post">
         <table>
          <tr><td>Jméno:</td><td><input type="text" name="jmeno"></td></tr>
          <tr><td>Heslo:</td><td><input type="password" name="heslo"></td></tr>
          <tr><td></td><td><input type="submit" name="login" value="Přihlásit"></td></tr>
         </table>
</form>

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:8d1c:cafa:4422:...–
Standa
~ Anonymní uživatel
122 příspěvků
12. 10. 2015   #8
-
0
-

Index

<?php
  session_start();
  $server = "sd";
  $login = "";
  $heslo = "";
  $databaze = "";
  $spojeni = mysqli_connect($server, $login, $heslo, $databaze);
  if (mysqli_error($spojeni)) {
    echo "Chyba: ".mysqli_error();
    die("Error!");
  }
  mysqli_query($spojeni, "SET NAMES 'utf8'");
  require_once('login.inc.php');
?>
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
        "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs" lang="cs">
 <head><!--  ščřžýŠČŘŽÝ -->
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com" />
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
   <link rel="stylesheet" rel="nofollow" href="styl.css" type="text/css">
   
  <title></title>
  
 </head>
 <body>
  <div id="all">
    <div id="head">
      <div id="logo">
      </div>
      <div id="login">
        <?php
        if(isset($_GET['akce'])) {
            $akce = $_GET['akce'];
            if($akce == "odhlasit") {
                unset($_SESSION['prihlasen']);
                unset($_SESSION['login']);
            }
        }
        
        if(!isset($_SESSION['prihlasen'])) {
            include('login_form.inc.php');
            echo "<br /><br />";
        }
        else {
             echo '<p><a rel="nofollow" href="index.php?akce=odhlasit">Odhlásit</a></p><br />';
             echo "<p>Přihlášen jako: ".$_SESSION['jmeno']."</p>";
        }   
    ?>
      </div>
    </div>
    
    <div id="body">
    <div id="nav">
       <ul>
            <li><a rel="nofollow" href="index.php">Úvodní stránka</a></li>
            <li><a rel="nofollow" href="index.php?stranka=2">Vypiš</a></li>
            <?php if (isset($_SESSION['prihlasen']) && $_SESSION['prihlasen'] == 1){ ?>
            <li><a rel="nofollow" href="index.php?stranka=1">Přidej</a></li>            
            <li><a rel="nofollow" href="index.php?stranka=3">Smaž</a></li>
            <li><a rel="nofollow" href="index.php?stranka=4">Uprav dle id</a></li>
            <?php } ?>
        </ul> 
    </div>
     <div id="obsah">
      <?php
        if (isset($_GET['stranka'])) {
            if ($_GET['stranka'] == 1) {
                echo "Přidej";
                include "pridej_form.inc.php";
            } elseif ($_GET['stranka'] == 2) {
                echo "Vypiš";
                include "vypis.inc.php";
            } elseif ($_GET['stranka'] == 3) {
                echo "Smaž";
                include "smaz.inc.php";            
            } elseif ($_GET['stranka'] == 4) {
                echo "Uprav dle ID";
                include "uprav.inc.php";            
            } else {
              echo "Neexistuje";
            }
        } else {
            echo "Úvodní stránka";
        }
      ?>
    </div>
    </div>
    <div id="pata">
    </div>
  </div>     
 </body>
</html>

<?php

?>

<!---
CREATE TABLE uzivatele
id INT PRIMARY KEY,
login VARCHAR(30) UNIQUE NOT NULL,
heslo VARCHAR(64) NOT NULL

CREATE TABLE Osoba 
id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
jmeno VARCHAR(30) NOT NULL,
vyska INT NOT NULL,
vek INT NOT NULL,
email VARCHAR(30) NOT NULL
)
-->

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:8d1c:cafa:4422:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

České znaky — založil CommanderZ

České znaky v dev-c++ — založil tomáš polz

[DB] - mysql a české znaky — založil micro.21

UTF 8 - české znaky — založil Mudr. Jiří Kopeček

řetězec a české znaky — založil Jiří

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý