Prestashop - import z XML – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prestashop - import z XML – PHP – Fórum – Programujte.comPrestashop - import z XML – PHP – Fórum – Programujte.com

 

lukas.balaz0
Super člen
13. 9. 2015   #1
-
0
-

Čaute,

Potrebujem do prestashopu naprogramovať import z XML. Z prestashopm som ešte veľa nerobil, len pred pár mesiacmi som mal poupravovať jeden iný import z XML, ktorý som ja nekódil (a ktorý bol nakódený dosť zle). Vtedy som skoro pochopil ako funguje prestashop približne, ale to som zasa zabudol. Má prestashop nejaké funkcie na pridávanie kategórii/produktov atď ? Môžte mi na to poradiť nejakú rýchlu dokumentáciu ? Potrebujem to mať čo najrýchlejšie, takže najlepšie nech sa nemusím zbytočne učiť veci, ktoré nepotrebujem.
Diki

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.41.–
Kit+15
Guru
13. 9. 2015   #2
-
0
-

#1 lukas.balaz
Pokud to chceš mít co nejrychlejší, tak se budeš muset kolem toho něco i naučit. Instantní řešení často bývají pomalá.

Zkus se zeptat na fóru Prestashopu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
14. 9. 2015   #3
-
0
-

Dokumentaci hledej googlem.
Navody na xml a prestashop hledej taky googlem.
Jestli neumis pouzivat google, tak tam se pouzivaji klicova slova toho, co hledas, co by mohli byt univerzalni pro dane tama, treba
prestashop import xml goods / products
https://www.google.cz/search?…
https://www.google.cz/search?…

Proc to chces XML? Nebylo by lepsi CSV, ktere muzes otevrit i v excelu?

https://www.google.cz/search?q=php+import+xml+to+mysql
https://www.google.cz/search?…
Osobne jsem pouzil simplexml pro plugin pocasi do jineho shopu a do dalsiho zas to, co je v manualu jako priklad od bbellwfu at gmail dot com (10 years ago)
http://php.net/…ml-parse.php
S tim, ze slo o celkovy import, a nebylo treba resit propojeni. Ty bys asi musel pouzit funkce toho shopu pro vlozeni produktu. Formular produktu tam mas, jen ho ulozis do promenne a vlozis do te funkce. (a jestli je to tak nahouby, ze si cuca ta funkce primo data z POST, tak ji hold budes muset upravit :) )
Ja to resil tak, ze jsem cetl XML, vytvarel podle neho sql prikazy pro INSERT a ty ukladal do souboru. V dalsi funkci se cetl soubor radek po radku a vkladal do db. Uzavrene jsem to mel v mysql transakci. 4MB xml soubor se importoval asi 17s. Radek po radku jsem to resil proto, ze xml pochazel z nejakeho ucetnictvi, kde obsahoval duplicity a chtel jsem na ne upozornit, at si to spravi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
14. 9. 2015   #4
-
0
-

jo, ten priklad od bbellwfu, to funguje takto:

Nastavis si parser na funkce, co se maji udelat pri open tag, content, close tag.
<xxx att1="bbb" att2="ccc"> aaa </xxx>
<xxx> - open tag
aaa - contant
</xxx> - close tag

<?php

tagOpen($parser, $name, $attrs)
{
global $row, $i, $key;
$key=$name;
}
tagContent($parser, $data)

{
global $row, $key;
$row[$key] = $data;
}
tagClosed($parser, $name)
{
global $row, $i, $data;
if ($name=="xxx") {$data[$i] = $row;
$row = array();
$++i;}
}

$data = array(); 
$i = 0; 
$row = array(); 
$key = '';
$parser = xml_parser_create ();
xml_set_element_handler($parser , "tagOpen", "tagClosed");
xml_set_character_data_handler($parser , "tagContent");
xml_parse($parser, $inpXML);
?>

Cim slozitejsi operaci, tim pomalejsi. Cim vic global, tim pomalejsi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů

Podobná vlákna

SMS modul pro PrestaShop — založil SLK

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý