Jak se dostat na systemové proměnné prostředi – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak se dostat na systemové proměnné prostředi – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJak se dostat na systemové proměnné prostředi – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

RomanNTA
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
15. 9. 2015   #1
-
0
-

Ahoj,

  Prosím o radu. Potřeboval bych informaci ze systémové proměnné nebo také "proměnné prostředí" pod Windows.

Skriptem potřebuji po kliknutí na www stránku zobrazit proměnnou prostředí a rovněž ji ajaxem odešlu na servr. Další již vím. Jen nevím jak se k proměnným dostanu.

Roman

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.243.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
15. 9. 2015   #2
-
0
-

Zkousel jsi google? Google analytics vytahuje ze stranky ruzna data. Jinak se k systemu prilis dostat neda, je to bezp. riziko. Leda bys mel vlastni EXE program.
http://peter-mlich.wz.cz/…/objekt.html

Zkus do google zadat, co za informace bys chtel vedet. Treba jako jestli je to linux, win, to se da precist z hlavicek a nebo tipnout z udaju. IE treba nastavuje jine hodnoty nez FF jinym promennym v navigatoru a ostatnich objektech. Ten muj program je samozrejme omezeny, to se mi delal je pro zjiteni par informaci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
RomanNTA
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
15. 9. 2015   #3
-
0
-

#2 peter

Děkuji za odpověď. Guglil jsem guglil a né málo. Myslím si, že to je možné, jen nevím jak. V případě ISS je možné zjistit kdo je přihlášen k PC a leze na stránku. Pod APACHE tato proměnná není a nevím jak se k ní ze stránky u usera dostat. Napadlo mne, že se čte proměnná prostředí. Když to příjde na ISS pak je to součástí asi hlaviček či co a je možné vyhodit usera dříve než se načte zbytek stránky.

Hledal jsem a jediné co jsem vyguglil bylo:

var ws = new ActiveXObject("WScript.Shell");
var  win = ws.ExpandEnvironmentStrings("%USERNAME%")

To mi ale nemakačenko.

R.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.243.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
15. 9. 2015   #4
-
0
-

ActiveX to funguje snad jen pod IE. A ted je otaska, jestli v Ie neni nutne povolit nejake zabezpeceni. Prohlizec by to mohl mit povolene pro lokalni script, ale urcite ne pro posilani ven.

Jmeno uzivatele, mno, v IE kdyz neco povolis, tak to asi pujde.
Pro lidi, co Ie nepouzivaji, a maji Ie bys musel treba v QT vyrobit program. Tim pak muzes zjistit cokoliv o win. Pripadne je treba mozne volat webovou stranku pres batak, ale je k tomu treba comand-line prohlizec nebo curl program.
Chtel jsem importovat data pomoci curl programu do ucetnictvi z eshopu. Ale neni to bezpecne, data posilas pres program treti osoby a taky to chtelo resit jinak, pac tu db meli pres visual fox pro, tusim. Jmeno toho programu si presne nevybavim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
RomanNTA
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
16. 9. 2015   #5
-
0
-

#4 peter
To bude chodit na intranetu a jediné co firma poskytuje je IE, tak jsem doufal, že bude funkční Act.X obj.

Našel jsem krásný kousek kodu ... napohled je to přesně to, co potřebuji ... jen to nechodí :) Programuji jen v PHP a JavaScriptu pod Apache a tento kousek mi zatím nic nedělá. Zatím díky ... jdu zkoumat asp a IIS :(  R. 

<script language="VBScript">
   Set WshNetwork = WScript.CreateObject("WScript.Network")
   Set oDrives = WshNetwork.EnumNetworkDrives
   Set oPrinters = WshNetwork.EnumPrinterConnections
   WScript.Echo "Domain = " & WshNetwork.UserDomain
   WScript.Echo "Computer Name = " & WshNetwork.ComputerName
   WScript.Echo "User Name = " & WshNetwork.UserName
   WScript.Echo 
   WScript.Echo "Network drive mappings:"
   For i = 0 to oDrives.Count - 1 Step 2
      WScript.Echo "Drive " & oDrives.Item(i) & " = " & oDrives.Item(i+1)
   Next
   WScript.Echo 
   WScript.Echo "Network printer mappings:"
   For i = 0 to oPrinters.Count - 1 Step 2
      WScript.Echo "Port " & oPrinters.Item(i) & " = " & oPrinters.Item(i+1)
   Next
</script>
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.243.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
16. 9. 2015   #6
-
0
-

Neznam to. Ale tipuji, ze tenhle kod funguje na pc, kde mas spusteny aps server (obdoba php od MS). Cili pokud zakaznik nema spusteny asp server, tak u nej ten kod nespustis. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
16. 9. 2015   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
RomanNTA
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
16. 9. 2015   #8
-
0
-

#7 peter
JavaScript i VBSscript apod. běží na straně uživatele. Mělo by to chodit v poho. Nechápu, proč to nejde. Hledám spíš omezení nebo zabezpečení. Jinak by mi to napsalo alespoň "Halo world." :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.243.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
16. 9. 2015   #9
-
0
-

http://www.robvanderwoude.com/vbstech_network_names_computer.php

Requirements:
* Windows version: Windows 98, ME, NT 4, 2000, XP, Server 2003, Vista
* Network: Stand-alone, workgroup, NT domain, or AD
* Client software: Windows Script 5.6 for Windows 98, ME, and NT 4 (no longer available for download?)
* Script Engine: WSH
* Summarized: Works in Windows 98 or later, *.vbs with CSCRIPT.EXE or WSCRIPT.EXE only.
Doesn't work in Windows 95, nor in Internet Explorer (HTAs).
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
16. 9. 2015   #10
-
0
-

A co to resit pres certifikaty? Vyrobit is vlastni certifikaty, rozdat klientum a pak s nimi pracovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý