Virtuální klávesnice – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Virtuální klávesnice – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVirtuální klávesnice – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jorya
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
17. 9. 2015   #1
-
0
-

Dobrý den,

Mám program ve kterém je DataGridView. Do tabulky plánuji zapisovat číselné hodnoty a chtěl bych program upravit i pro dotykové zařízení. Tedy pod tabulku přidat numerickou klávesnici a ještě pár dalších kláves se znaky, které se do tabulky budou používat (taková rychlá předvolba). Na internetu jsem si našel jak má vypadat kód, aby se po stisknutí tlačítka virtuálně stiskla klávesa. Problém ovšem je, že jak mile kliknu na tlačítko, tak už neraguje označené pole v tabulce. Nevíte někdo jak toto původně označené pole opět vyvolat? Mám představy jak by to mělo fungovat, ale nevím jak k tomu napsat kód - nějaký příkaz typu "klikni na místo o jeden klik zpět" či něco podobného.

Moc děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
Reklama
Reklama
ing0
Stálý člen
17. 9. 2015   #2
-
0
-

   

Public Sub btn1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles btn1.Click
	Textbox.text = "Hodnota ktoru chces vlozit do pola"
	Textbox.focus()		'toto vrati focus pre textbox, pripadne nieco ine kde chces vkladat tvoj text
End sub
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
Jorya0
Newbie
17. 9. 2015   #3
-
0
-

#2 ing
Nejedná se o Textbox, ale o DataGridView. Kdyby to bylo takhle snadné, tak bych se na to neptal :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
ing0
Stálý člen
17. 9. 2015   #4
-
0
-

tak potom vloz tento jednoduchy kod   

        DataGridView1.CurrentCell = DataGridView1.Rows(0).Cells(0)
        DataGridView1.BeginEdit(False)
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
Jorya0
Newbie
17. 9. 2015   #5
-
0
-

#4 ing
To ale vždy píše do první buňky - já chci aby to psalo do buňky, která byla označena.

Ještě mě napadlo, lze nějak sledovat číslo označeného řádku a sloupce? - vznikli by tím hodnoty, které by se doplnili místo těch 0

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
ing0
Stálý člen
17. 9. 2015   #6
-
0
-

samozrejme, ja som dal 0 lebo si neviem kam to chces   

index bunky dostanes tiez jednoducho

dim row as integer = datagridview1.currentcell.rowindex
dim column as integer = datagridview1.currentcell.columnindex


pisem z hlavy tak niekde ti to moze vyhodit chybu

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
Jorya0
Newbie
17. 9. 2015   #7
-
0
-

#6 ing
Moc děkuji, přesně takhle jsem si to představoval :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
ing0
Stálý člen
17. 9. 2015   #8
-
0
-

pohodicka aj nabuduce

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Virtuální Funkce — založil Cruppy

Virtuální Metody — založil Sony

Virtuální třída — založil Damian

(virtuální) 3D manipulátor — založil gatuso

3D virtuální aplikace — založil Marek Kotala

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý