Záhadná OutOfMemoryException – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Záhadná OutOfMemoryException – .NET – Fórum – Programujte.comZáhadná OutOfMemoryException – .NET – Fórum – Programujte.com

 

ondra
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
21. 9. 2015   #1
-
0
-

Dobrý den,

řeším problém s výjimkou System.OutOfMemoryException.

Mám aplikaci, která načítá data z db a poté je zpracovává. Ukládá do Listu, ty pak iteruje, mění....

Aplikaci jsem odzkoušel spuštěnou ve VS a vše bez problémů funguje.

Když jsem, ale aplikaci spustil pomocí exe souboru (mimo VS) tak se aplikace zhruba v polovině zpracovávání dat spadne na záhadné chybě OutOfMemoryException. 

Když jsem se snažil výjimku zachytit a vypsat do logu, tak to spadlo na výpisu do logu opět na OutOfMemoryException.

Velice by mně pomohlo kdyby VS tuto chybu nepotlačovalo, abyych si to mohl ve VS oddebugovat.

Nemáte někdo s takovouto chybou zkušenosti?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.196.194.–
ondrej39+1
Věrný člen
21. 9. 2015   #2
-
0
-

#1 ondra
Visual Studio ti výjimku pravděpodobně nevyhodí, protože se tváří jako nadřazený proces a ohlídá si to interně, jakmile ale již spouštíš exe, paměť si hlídá OS a už neřeší, jak proces zevnitř nějak vypadá, že může být udělanej blbě, ale prostě ho zkouší pustit.

OutOfMemoryException dost často nevzniká kvůli tomu, že máš málo RAM, ale protože se snažíš alokovat třeba blok o velikosti X MB a k dispozici máš jenom X-1 MB (alokace se prostě nepovede).

Začal bych tím, že bych se podíval na tvůj program, kde ti může vzniknout nárok na velký kus paměti najednou, kvůli tomu ti aplikace zřejmě padá (List je vlastně pole, řekl bych, že problém bude v něm. Možné řešení? Nenačítat všechna data, ale načítat je postupně s možností nějakého stránkování.).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Inject all the dependencies!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

System.OutOfMemoryException — založil Tayson

Záhadná funkce — založil S.Salomon

Záhadná funkce — založil S.Salomon

Záhadná chyba — založil emigrate

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý