Modus v C++ - Jak na něj ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Modus v C++ - Jak na něj ? – C / C++ – Fórum – Programujte.comModus v C++ - Jak na něj ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonym:-)
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
10. 2. 2007   #1
-
0
-

Ahoj, poradil by mi někdo jak na modus ?
Hledal sem všude možně, ale nikde nic :-(
Mám k dispozici dva údaje - počet prvků v poli cisla,
a podle cisla, které obsahuje čísla,
ze kterých potřebuji najít modus ....

Neví někdo ? Díky za odpověď ! ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
janc10
Návštěvník
10. 2. 2007   #2
-
0
-

modus?? nemyslis ty nahodou median?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Anonym:-)
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
10. 2. 2007   #3
-
0
-

janc1 píše:#
# modus?? nemyslis ty nahodou median?#
#

Nene, median umim v pohode, jedna se skutecne o modus

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Anonym:-)
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
11. 2. 2007   #4
-
0
-

Prosimvás, pomohl by jste mi někdo ??? prosím .. potřebuji to ... :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
11. 2. 2007   #5
-
0
-

To Anonym:-):

a podle cisla, které obsahuje čísla

měls na mysli pole cisla? Zkusím se na to kouknout, ale určitě se zeptej na www.builder.cz, tam ti odpoví rychleji :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Anonym:-)
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
11. 2. 2007   #6
-
0
-

midin píše:#
# To Anonym:-):

a podle cisla, které obsahuje čísla

měls na mysli pole cisla? Zkusím se na to kouknout, ale určitě se zeptej na www.builder.cz, tam ti odpoví rychleji :)

jj, samozrejme ze pole, preklepnul sem se :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
11. 2. 2007   #7
-
0
-

A čo j na tom ťažke. Keď som dobre pochopil z wikipedie, modus je najopakovanejší prvok v množine.
Ja by som to riešil vektorom dvojprvkových štruktúr, kde jeden prvok bude číslo z množiny a
druhý bude počet takýchto čísel v množine. Potom už len jednoducho prejsť prvok po prvku a zistiť:
- je nový (nie je zapísaný ako typ vo vektore)
- už bol (inkrementovať počet pri type)
a na konci len nájsť typ s maximálnym počtom.
dúfam že som ten modus správne pochopil. Počujem to slovo 1. krát.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Anonym:)
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
11. 2. 2007   #8
-
0
-

mephi píše:#
# A čo j na tom ťažke. Keď som dobre pochopil z wikipedie, modus je najopakovanejší prvok v množine.#
#Ja by som to riešil vektorom dvojprvkových štruktúr, kde jeden prvok bude číslo z množiny a #
#druhý bude počet takýchto čísel v množine. Potom už len jednoducho prejsť prvok po prvku a zistiť:#
#- je nový (nie je zapísaný ako typ vo vektore)#
#- už bol (inkrementovať počet pri type)#
#a na konci len nájsť typ s maximálnym počtom.#
#dúfam že som ten modus správne pochopil. Počujem to slovo 1. krát.#
#

jj, moc diky, zkusim, ozvu se ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Aleshus0
Newbie
11. 2. 2007   #9
-
0
-

To mephi:toto je samozřejmě řešní které napadne jako první ale mě ještě napadlo, že pokud ty prvky nejdřív seřadím podle velikosti tak to hledání budu mít poté jednodušší protože mi bude stačit projít ten cyklus jednou a ne v podstatě tolikrát kolik je počet prvků tak jako v tom tvém případě(dalo by se to trochu omezit..).. na setřídění prvků podle velikosti existuje celá řada efektních algoritmů..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
11. 2. 2007   #10
-
0
-

2 aleshus: moj program bude mat časovu a pamäťovu zložitost O(N) , teda linearnu, najdi mi triediaci algoritmus s linearnou zlozitosťou a ja ťa navrhnem na nobelovu cenu ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Miroslav Kajan0
Věrný člen
11. 2. 2007   #11
-
0
-

To aleshus: Nemohl bys to trochu rozvést? Setřídíš a potom?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Aleshus0
Newbie
11. 2. 2007   #12
-
0
-

To midin: mephi má pravdu můj nápad nic nepřináší špatně jsem si to představil.. to třídění přidělá moc práce.. a navíc těch modusů může být teoreticky jako počtu prvků a to setřídění by mělo smysl pouze pokud by ten modus byl jeden nebo žádný. omlouvám se měl jsem si to lépe promyslet ;) :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 58 hostů

Podobná vlákna

Exe jak na něj — založil j1rka

Free pascal - jak na něj — založil Marilyn666

Adresář klientů - jak na něj? — založil mhubacek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý