Str_ireplace nefunguje pre pole zo súboru – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Str_ireplace nefunguje pre pole zo súboru – PHP – Fórum – Programujte.comStr_ireplace nefunguje pre pole zo súboru – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jajo
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
25. 9. 2015   #1
-
0
-

Zdravím,

viete mi prosím poradiť?

V 2 súboroch .txt mám vypísané v riadkoch slová. Dostal som tieto slová do poľa, teda každý riadok má byť jedna položka v poli. Robím to príkazom $pole = File("subor.txt"); $pole2 = File("subor2.txt");

A v premennej $pr mám nejaké slovné spojenie, v ktorom chcem nahradiť pomocou str_ireplace všetky slová nachádzajúce sa v $pole[i] príslušnou položkou z $pole2[i]. 

Toto mi v pohode fungovalo, ak som položky nahral štýlo $pole = ("jedna", "dva", "tri", ...).

S tým z položiek z .txt mi však str_ireplace nespraví nič, myslím.

Viete mi poradiť, v čom je problém?

Ďakujem :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.160.210.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
25. 9. 2015   #2
-
0
-

#1 Jajo
Musíš z položek těch seznamů (ne, to nejsou pole, ale seznamy) odstranit konce řádek. 

<?php
$seznam1 = file("subor.txt", FILE_IGNORE_NEW_LINES);
$seznam2 = file("subor2.txt", FILE_IGNORE_NEW_LINES);
$preklad = str_ireplace($seznam1, $seznam2, $pr);

BTW: Obávám se, že máš v návrhu aplikace chybu. Pokud chceš takto překládat věty, měl by být překladový slovník v jednom souboru. Nejlépe ve formátu 

klíč = hodnota

S takovým slovníkem se pracuje mnohem lépe. Můžeš ho například uspořádat podle abecedy, přehazovat řádky dle libosti, nechat doplňovat jinými lidmi apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Jajo
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
25. 9. 2015   #3
-
0
-

#2 Kit
Vďaka, vyzerá, že to by mohlo pomôcť.

S php len začínam, resp. učím sa len na tom, čo práve potrebujem :-)
No ak by si mi poradil, ako to načítať do zoznamov hneď tak, aby sa do jedného zobralo len to pred zátvorkou a do druhého to za zátvorkou, tak by som bol úplne šťastný :-D (riešenie ma napadá cez cykly, no ak sa to dá jednoduchšie, tak by to bolo ako škriabať si ľavé ucho pravou nohou ;-) )

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.160.210.–
Jajo
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
25. 9. 2015   #4
-
0
-

Funguje to :-)
akurát som si všimol, že v tej ukážke, čo som písal nemalo byť $pole = ("jedna", "dva", "tri", ...) , ale robil som to cez $pole = array("jedna", "dva", "tri", ...) ...preto som myslel, že sú to polia

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.160.210.–
Kit+11
Guru
25. 9. 2015   #5
-
0
-

#4 Jajo
V PHP je takové zvláštní názvosloví. Používají se pole, seznamy, slovníky, stromy, zásobníky, fronty,... To jsou názvy tzv. abstraktních datových struktur, resp. abstraktních typů dat. Na všechno jmenované používá PHP jedinou vnitřní strukturu, která je prezentována klíčovým slovem "array". Proto tomu většina programátorů tak říká. Je to nízkoúrovňové pojmenování, které však bohužel nevystihuje účel, k jakému tu strukturu chceš použít a jak s ní chceš zacházet.

Pokud totiž strukturu správně pojmenuješ, pak už tě ani nenapadne na procházení seznamu či slovníku použít cyklus typu "for" - který se používá právě na procházení pole. Podobně je to i s ostatními strukturami. Správným pojmenováním struktur zabráníš spoustě budoucích chyb a ušetříš hodiny ladění. Také čtení takového programu je mnohem příjemnější.

"před závorkou", "za závorkou" - nerozumím tomu. Zkus mi to objasnit, nejlépe na příkladu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Jajo
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
25. 9. 2015   #6
-
0
-

#5 Kit
Ospravedlňujem sa, myslel som pred znamienkom rovná sa "=" a za znamienkom rovná sa  :-D

tj. keď budem mať .txt s:

one = jeden

two = dva

three = tri

aby mi to do jedného zoznamu zobralo one, two.... a do druhého jeden, dva :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.243.–
Kit+11
Guru
25. 9. 2015   #7
-
0
-

#6 Jajo
Tak na to je v PHP speciální funkce parse_ini_file(), která je původně určena ke čtení souborů .ini z Windows. 

<?php
$slovnik = parse_ini_file('slovnik.txt');
$keys = array_keys($slovnik);
$values = array_values($slovnik);
$preklad = str_ireplace($keys, $values, $pr);

Používám ji hlavně k načtení přihlašovacích údajů k databázi, resp. jakékoli konfigurace. Dají se s ní dělat zajímavé kejkle - umí toho docela dost. Můžeš tímto způsobem načítat různé číselníky, chybové hlášky, překlady apod. Je docela rychlá do cca 1000 položek - pak začínají vítězit databáze.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 49 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý