Vertikální menu-problém s nejdelším prvkem – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vertikální menu-problém s nejdelším prvkem – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comVertikální menu-problém s nejdelším prvkem – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Shark
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
26. 9. 2015   #1
-
0
-

Ahoj. Mám problém s verikálním menu. Když vytvořím menu, vše v pořádku. Ale nastavím při najetí myše se ukáže levý okraj. U všech prvků v pořádku, až na nejdelší. U něj je okraj posunutý, nevíte co s tím?

<body>
  <nav>
    <ul>
      <li><a href="#">Home</a></li>
      <li><a href="#">Aboutafasfasf</a></li>
      <li><a href="#">Fotogalerie</a></li>
      <li><a href="#">Blabla</a></li>
    </ul>
  
  
  </nav


</body>


body  {
margin:0px;
padding:0px;
font-family:arial;
}

nav  {
float:left;
width:auto;
height:600px;

}

ul  {
margin:0px;
padding:0px;
}

ul li {
list-style-type:none;
display:block;
margin:0px;
padding:0px;
border:2px black solid;

}


ul li a {
display:block;
padding:20px 40px 20px 10px;
text-decoration:none;
background:white;
color:black;
font-size:25px;

}

ul li a:hover {
border-right:3px #333 solid;

}
Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.206.–
Shark
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
26. 9. 2015   #2
-
0
-

#1 Shark
btw, omlouvám se za chybějící > u nav. Předtím jsem tam měl div, a nakonec jsem to přepsal. Není to ten problém. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.206.–
ondrej39+1
Věrný člen
26. 9. 2015   #3
-
0
-

#2 Shark
Přidej si border-right: 3px solid rgba(0, 0, 0, 0); k selectoru ul li a.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
Shark
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
26. 9. 2015   #4
-
0
-

#3 ondrej39
díky moc! :) přišel jsem ještě na to, že to nedělá když text zarovnám na střed

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.206.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý