Onmouseover – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Onmouseover – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comOnmouseover – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

case
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
2. 10. 2015   #1
-
0
-

Ako vytvorim taku vec

Mam obrazok v strede stranky ktory sa ma po nabehnuti kurzora na ten obrazok zmenit na iny za podmienok ze

nesmiem pouziť element IMG
obrazok sa bude nachadzat v strede okna aj po zmene jeho velkosti

Da sa to spravit bez pouzitia img?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.84.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
2. 10. 2015   #2
-
0
-

#1 case
window.onresize -> getElementById("ddd").style.left = (X - Y) + "px";

getElementById("eee").onmouseover -> getElementById("iii").style.background = "img";

Nesmírně náročné použít Google a existujících 985 biliard tutoriálů, seriálů, knih, svazků, ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.190.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
2. 10. 2015   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:8455:10...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
2. 10. 2015   #4
-
0
-

A kdyby na vec prislo, misto IMG lze pouzit i tag OBJECT. Ale jestli je to skolni ukol, tak to asi nebude ucitel chtit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:8455:10...–
case
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
4. 10. 2015   #5
-
0
-

Zabudol som este napisat ze nesmiem pouzit atribut style

v #2 Matěj Andrle sa nachadza style 2-krat povazuje sa tento style za atribut? Ked pouzijem this.style.nieco tento style sa povazuje za atribut?
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.29.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 10. 2015   #6
-
0
-

#5 case
Style je atribut. Ovšem to se logicky spojuje! DOM vezme style z CSS, style z JS a style z HTML do jediného místa. Pročež nechápu, proč bys toť nemohl použít. A stejně musíš - jinak se pracovat nedá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.186.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
5. 10. 2015   #7
-
0
-

Dobra, tak objasni zadani.

"Mam obrazok v strede stranky" - ten obrazok je tam v jakem tagu? IMG, OBJECT nebo pres css style (background)?
"- nesmiem pouziť element IMG"
"Da sa to spravit bez pouzitia img?"
"- Zabudol som este napisat ze nesmiem pouzit atribut style"

<img id="mojeid"> nebo <object id="mojeid">  nebo <div id="mojeid"> nebo cokoliv
el = documentGetElementById('mojeid');
No, a ted s tim pracujes jako
el.src = ... // pokus je el tag IMG (mozna i object, ted nevim)
el.data = ... // tag object
el.style.backgroundImage // css background
el.style.backgroundPosition // css position - posun obrazku na pozadi - pouziva se pro hover efekty
Jenze oboje to css pracuje se style. A co kdyz nesmis pouzit <div style=...> a el.style ano?
el.innerHTML = "<img src=>"; // vlozis do divu html tag
Taky by slo udelat obrazek 1px divy naskladanymi vedle sebe, float v omezenem prostoru. Pripadne pouzit tabulku, ta umi taky background atribut. Nebo body element.

http://www.jakpsatweb.cz/html/tabulky.html#table
background obrázek na pozadí
http://www.jakpsatweb.cz/…ruktura.html#body
background obrázek na pozadí

Jinak bych ted uz zvazoval, zda nejsi nejaky hacker a nepokousis se probourat kodem pres neci html editor ve stracne.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:71a3:59...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
5. 10. 2015   #8
-
0
-

<img onmouseover=...>
el = this
el.src = ...
Jenze, to zas pracujes s obrazkem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:71a3:59...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
5. 10. 2015   #9
-
0
-

Jo, to centrovani, bez style mne jin nenapada. margin je css style, position je css style, background-position je css style. Leda pouzit html atributy tam, kde to tagy maji (podobne, jak to body background). Ale to se v podstate nevyuziva.
Jestli je to domaci ukol, tak si myslim, ze to uitel spatne vysvetlil. Muzes se ho zeptat, co z toho, co jsme tu jmenovali, smis vlastne pouzit? Ze ses poradil na forku, na tom nevidim nic spatneho.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:71a3:59...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

C++ OnMouseOver — založil Dominik Franěk

Onmouseover — založil RePRO

Onmouseover — založil Onmouseover

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý