Raspberry Pi spojení skriptů v Pythonu – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Raspberry Pi spojení skriptů v Pythonu – Python – Fórum – Programujte.comRaspberry Pi spojení skriptů v Pythonu – Python – Fórum – Programujte.com

 

Mairo
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
2. 10. 2015   #1
-
0
-

Dobry den

Potreboval by som pomoct s python kodom. Ku raspberry mam pripojeny pir sensor ktomu mam python program. Druhy program ktory mam zistuje stav txt suboru z internetu. Precita 0 alebo 1 a spusti dany script a podobne. Chcel by som tieto dva programi spojit no neviem ako nato. Predstava je taka ak pir senzor zachyti pohyb vypise skontroluje dany txt subor ak vnom bude lock a do 10sekund sa nezmeni na unlock vypise ze bol zaznamenany pohyb ak by sa stav zmenil na ulock ukonci cely program. Vedel by mi niekto poradit? Kludne aj mailom mraz.mario28@gmail.com. 

Pir.py
 

import time
import RPi.GPIO as GPIO

pir_pin = 23
sleeptime = 1

def motion_detected(pir_pin):
    print "Motion Detected!"
def writeInLog(msg):
    with open("log", "a") as f:
        f.write(msg+"\n")

GPIO.setmode(GPIO.BCM)
GPIO.setup(pir_pin, GPIO.IN)

GPIO.add_event_detect(pir_pin, GPIO.RISING, callback=motion_detected)

while True:
    print "Sleeping for %d sec" % sleeptime
    time.sleep(sleeptime)

Readweb.py 

#!/usr/bin/python
# -*- encoding: utf-8 -*-

import time                # nacteni systemovych podprogramu pro praci s casem
import urllib2             # cteni souboru umisteneho na internetu


stary_kod = ""

while True:                       # nekonecna smycka

  try:
    # adresa verejne pristupneho souboru "kod.txt" s ridicim prikazem
    response = urllib2.urlopen('http://192.168.1.108/data18.txt')
    novy_kod = response.read()
  except:
    novy_kod= "chyba prenosu"

  print "precteny kod z internetu: " , novy_kod

  stary_kod = novy_kod
  time.sleep(10)     
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.85.–
Swab0
Newbie
26. 1. 2016   #2
-
0
-

#1 Mairo
už jsi to nějak vyřešil ? mám podobný problém a nevím jak propojit dva skripty

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
27. 1. 2016   #3
-
+1
-
Zajímavé

#2 Swab
od oka je to vcelku trivialni zalezitost.. vynecha se z prvniho while, prida se import urllib2 a zbytek:

import time
import RPi.GPIO as GPIO

import urllib2  # <- Readweb.py

pir_pin = 23

def motion_detected(pir_pin):
    print "Motion Detected!"
def writeInLog(msg):
    with open("log", "a") as f:
        f.write(msg+"\n")

GPIO.setmode(GPIO.BCM)
GPIO.setup(pir_pin, GPIO.IN)

GPIO.add_event_detect(pir_pin, GPIO.RISING, callback=motion_detected)


# Readweb.py:
stary_kod = ""

while True:                       # nekonecna smycka

    try:
        # adresa verejne pristupneho souboru "kod.txt" s ridicim prikazem
        response = urllib2.urlopen('http://192.168.1.108/data18.txt')
        novy_kod = response.read()
    except:
        novy_kod= "chyba prenosu"

    print "precteny kod z internetu: " , novy_kod

    stary_kod = novy_kod
    time.sleep(10)

Melo by to fungovat, jelikoz v prvnim je tam smycka jen aby ten program neskoncil. O vsechno dulezite se stara ten handler preruseni..

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Swab0
Newbie
27. 1. 2016   #4
-
0
-

Ok díky, jen ještě jedna otázka v pythonu si můžu volat v jednom skriptu funkci z druhého např.:
 

import RPi.GPIO as GPIO
import time
import picamera
import datetime
from SecondScript import function  #import funkce

#kus kódu

while True:
#nějaký kód
if :
	function(filename)  #použití té funkce z druhého kódu
else:

Jen mě na tom zajímá jestli je to správně, nebo spíš jestli to nějak nevadí něčemu? Díkes

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
5. 2. 2016   #5
-
0
-

Ano

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.64.102.–
Swab0
Newbie
15. 2. 2016   #6
-
0
-

#5 sleepy
sorry ANO co  ? Ano nevadí? Nebo ANO vadí ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 160.217.218.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý