Web app vs desktop app – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Web app vs desktop app – Offtopic – Fórum – Programujte.comWeb app vs desktop app – Offtopic – Fórum – Programujte.com

 

Plui
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
3. 10. 2015   #1
-
0
-

Zdravím ,chcel by som sa spýtať ,co sa momentálne oplatí viac učiť? Čo napreduje a "ma" budúcnosť. Či je to web NET ,JEE alebo skôr nejaké aplikácie v C/Cpp .Názory sú asi rôzne ,ale ďakujem za kazdy názor :-)

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.18.–
lubos
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
4. 10. 2015   #2
-
0
-

Ber to jako názor úplného laika:

já si osobně teď razím tuto cestu

1) PHP SQL HTML - tam se naučím základní konstrukce i pokročilé oop (objektově orientované programování) myšlení ovšem skýtá to některá negativa jako ne zrovna propracovaný oop ale pro začátek dobrý. webowý jazyk takže budoucnost má zajištěnou

2) JAVA - tam už je to plně oop jazyk, se základy z PHP se mi už bude trochu líp uvažovat objektově, je to multiplatformní jazyk takže budoucnost má zajišzěnou

3) C++ - to už je vyvrcholením celého mého programátorského snažení, je to jazyk ze kterého se narodily PHP a JAVA takže učení půjde už skoro samo, je to nejpoužívanější jazyk pro tvorbu her a desktop aplikiací je to extrémně objektový jazyk, to proč se ho všichni bojí (je to můj pocit) je že v něm jdou hůř udělat okna pro aplikaci než v HTML, to byl důvod proč jsem přešel nejdřív na HTML SQL AŽ POTOM SE VRÁTÍM K Cpp

v každém z těchto jazyků je velká konkurence takže budeš muset být opravdu dobrý.

Ještě podotknu že jsou další možná ještě populárnější jazyky jakoC# NET atd.

ale to už budeš řešit až po PHP a JAVĚ jestli C# nebo Cpp a další

osobně si myslím že budoucnost je na webu ale dobré webowé aplikace se bez desktopu neobejdou, např CMR CMS  a jiné systémy to vyžadují komunikovat mezi desktopy a weby

jak říkám je to jen názor laika, ještě jsem nic pořádnýho nenapsal, ale to co píšu pro mně má velikou logiku

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.9.–
Kit+15
Guru
4. 10. 2015   #3
-
0
-

#2 lubos
PHP je objektovější, než si myslíš. Ohledně OOP se vyrovná Javě i C#. Na rozdíl od dalších dvou však těch paradigmat zvládá víc. Má však slabé dynamické typování, což je noční můrou pro méně zdatné programátory. Ti lepší umí psát testy, které tento hendikep nahradí.

PHP tě naučí oddělovat aplikační logiku od prezentační. To považuji za významnou výhodu, která se může hodit i při výuce dalších jazyků.

Pro každého schopnějšího programátora je zde prostor. Ideální je naučit se takový jazyk, který dotyčného něčím zaujme a který ho baví.

Každý programátor by se měl naučit Lisp, i když v něm nikdy nenapíše žádnou aplikaci. Naučí se však přemýšlet správně programátorsky a dokonce i objektově.

Nezapomeňme na Python, který umí vše, co umí ostatní jmenované jazyky a je silně typovaný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Plui
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
4. 10. 2015   #4
-
0
-

Aj keby som sa vybral cestou internetu,neviem preco,ale nechcel by som robit v PHP . Ked tak uz bud ten .NET alebo JEE. Ale zaujimalo by ma ,cisto osobny nazor ze co "prevlada" v programatorskom svete. :-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.18.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
5. 10. 2015   #5
-
0
-

lubos - "je to jazyk ze kterého se narodily PHP a JAVA takže učení půjde už skoro samo" - No, ja si ted hraji s QT (pouziva c++) a je to porod.Googlem se nedaji najit poradne funkcni priklady, jako bylo v PHP dokumentaci online :) Tyden mi trvalo vyplodit robota, ktery zmackne 2 klavesy v jinem window okne :) Pritom jsou to samozrejme 2 funkce, jedna do okna nasmeruje, druha zmackne klavesu. Ale proste furt to pise nesrozumitelne error hlasky.
Navic tam muzes vlozit spoustu knihoven, treba windowsovskych a pak plati nazvy funkci ala windows.

Plui - Vsechno. Ziskas prehled, jak to v cem funguje a pak si vyberes, co ti vic sedne. A nebo budes moci odpovidat na inzeraty, kde chteji jeden z tech jazyku. Navic, vetsina tech jazyku dokaze produkovat html kod. Facebook treba udajne prepisovali kvuli zrychleni do c++.
.net, java, c++ mi prijdou proti php naprosto zmatene (hlavne pojmenovani funkci). Ale neni vsem dnum konec, za rok treba zmenim nazor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:71a3:59...–
Plui
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
5. 10. 2015   #6
-
0
-

Momentalne sa ucim C ,tyzden-dva s pomocou knihy od Ritchieho . Ked su tam nejake cvicenia ,tak ich sice spravim,ale ten ich kod je ovela elegantnejsi,lahsi ,ja na to idem trosku oblukom niekedy a hovorim si,aky som sprosty ze ma to nenapadlo. Ale dufam ze to casom pride :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.18.–
Kit+15
Guru
5. 10. 2015   #7
-
0
-

#6 Plui
Zkus knížku o C od Pavla Herouta.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Plui
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
5. 10. 2015   #8
-
0
-

Je lepsia ako C-ckarska "Biblia"? :-)))

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.18.–
Kit+15
Guru
5. 10. 2015   #9
-
0
-

#8 Plui
To nevím, je to učebnice. A jestli je pro tebe bible lepší než učebnice, musíš posoudit sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
luboš
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
6. 10. 2015   #10
-
0
-

#5 peter
přesně takhle jsem začínal taky s Cpp s QT  a udělal jsem si v něm generator čísel do sportky ale to bylo vše, pro mně prostě porod jako pro začátečníka, takže jsem utekl k PHP a ten generator jse si přepsal do PHP a dokonce se mi i daří vyhrávat :-) , myslím že to byla dobrá volba, nevím čím to je ale přijde mi že to je takový lidštější jazyk pro pochopení, akorát má ten jazyk pořád nějaký nový vychytávky pořád se něco přidává (namespace apod.),  něco ubírá, kompatibilita se  staršími scripty- nic moc,

ale na druhou stranu se o ten jazyk alespoň někdo stará, a jde kupředu, hlavně objektově, to je to co mně teď uchvacuje, slíbil jsem si že už nikdy nenapíšu nic ve špagetách a s PHP se mi to začíná dařit, nepočítám že až se vrátím k cpp tak mi pujdou snadneji vytvářet okna ale rozhodně budu snadněji programovat cpp oop ostatni už pujde samo, ovšem musím přiznat že se mi zatím k cpp vracet nechce.

jinak k dotazu ,- když to vezmu dle selského rozumu tak popularnejší jsou webowé jazyky, pokud budu počítat,- co webowka, to aplikace,- tak webowek je na světě přes miliardu za 25 let http://e-svet.e15.cz/…ardu-1119340 a desktopů možná stejně (můj odhad)  ovšem desktopy se vyvýjejí nejvíce od roku 1970 kdy se narodil jazyk C později Cpp, tedy 45let ale i kdyby bylo desktopů víc tak teď je web prostě trend , na web se stěhují cloudy a jiné systémy, pokud si chceš vybrat jazyk tak jakýkoliv který ti sedne ,mně třeba PHP tobě třeba NET, sto lidí si vybere stokrát jinak tady jsou starší průzkumy http://www.cnews.cz/…u-firmy-prat a tady máš pro orientaci jiný zdroj http://githut.info/

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.9.–
Kit+15
Guru
6. 10. 2015   #11
-
0
-

#10 luboš
Těš se, v PHP 7.0 bude volitelně statické typování. Používám ho už teď, ale zatím nefunguje u primitivních typů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Kit+15
Guru
6. 10. 2015   #12
-
0
-

#10 luboš
Podíval jsem se na zmíněný http://githut.info/ a našel jsem tam i VimL, který používám. Je poměrně rozšířený a přitom je tam minimum otevřených případů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
15. 10. 2015   #13
-
0
-

Desktop applications have traditionally been limited by the hardware on which they are run. They must be developed for and installed on a particular operating system, and may have strict hardware requirements that must be met to ensure that they function correctly. Web applications are more reminiscent of the original mainframe applications, or the later client-server model that were common for early desktop business applications.  The user accesses the application using the web browser, and works with resources available over the Internet, including storage and CPU processing power. Use this website for any future writing works.

Nahlásit jako SPAM
IP: 117.247.203.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
15. 10. 2015   #14
-
0
-

Mozna nej kombinace je pouzit oboje. Pripadne pouzit webovou aplikaci jako komunikator se serverem.

Totiz, pokud vypadne internet, tak web-ucetnictvi nepojede. Coz je dost pruser, za pokladnou rada lidi a ty nemuzes vystavit uctenku.
Ale vyhoda je, ze kdyz ti odejde pc, tak staci pripojit jiny a opet muzes vystavovat uctenky.
A dalsi vyhoda je, ze muzes zajistovat online upgrade. (Ale to se da hackersky zneuzit a online podstrcit upraveny upgrade).
Takze by slo udelat treba pres js aplikacku, ktera bezi u tebe a jen posila na server data, kdyz muze. Kazda pokladna bude mit pridelena urcity id-rozsah pro uctenky. To uz si ohlidas nejak na te server stanici v obchode. Jenze js je treba napsat tak, aby fungoval v ruznych prohlizecich. A navic bude treba nastavit zabezpecenou komunikaci, uzivatelske ucty a jine veci, aby treba nekdo v obchode se neprihlasil a neposilal za poklani vlastni seznam zbozi :)

Proste, neni to uplne snadne rozhodovani. Spousta lidi ma ucetnictvi ve uzavrenem sw. Nektery stale bezi pod w95 nebo dosem, protoze ten sw jinak nefunguje  nebo ho neumi spustit (treba pres dosbox). Spousta lidi takovy sw bude vyzadovat.
Treba bankomaty. Maji sw a komunikuji se serverem. Ale jsou schopny fungovat i bez nej. A nesmi se zhroutit na chybe IE :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:a863:bb...–
Kit+15
Guru
15. 10. 2015   #15
-
0
-

#14 peter
Argumentovat možností výpadku internetu je dnes už docela hloupé. Firmy, které jsou závislé na připojení, ho mají běžně zdvojené či ztrojené právě proto, aby byla možnost ten výpadek nějak obejít - nejlépe bez zásahu obsluhy. Bez připojení k Internetu stejně nemůžeš ověřit identitu zákazníka v Aresu a těch nezbytných služeb je stále víc. Spolehlivé připojení je dnes prostě standard.

Webové účetnictví vedené v cloudu má obvykle tu výhodu, že se o jeho aktualizaci nemusíš starat. Je to povinností správce toho cloudu. Ty ho jenom používáš.

Bankomaty se hroutí běžně. Musí to však udělat transakčně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Plui
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
15. 10. 2015   #16
-
0
-

A ked tak Web App,co doporucujete? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.100.–
Kit+15
Guru
15. 10. 2015   #17
-
0
-

#16 Plui
Však už tady máš dost názorů, ne? Stačí si vybrat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

C# Desktop app do Mobile app — založil kironet

WEB vs WIN app — založil VladislavK

[DATABASE APP] — založil Gog

FaceBook App — založil FB

C# Okenna app — založil andy

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý