PHP odesílání kopie emailu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP odesílání kopie emailu – PHP – Fórum – Programujte.comPHP odesílání kopie emailu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

6. 10. 2015   #1
-
0
-

Ahoj všem..mám kod :  

<?php
$x1 = $_POST["jmeno"];
$x2 = $_POST["prijmeni"];
$x3 = $_POST["doprovod"];
$x4 = $_POST["telnumber"];
$x5 = $_POST["useremail"];
$x6 = $_POST["dt-checkbox-3"];

$to = $x5;


$subject = 'Potvrzení registrace - XXX';

if($x6 == TRUE){
  $x6 = "ANO";
} else{
  $x6 = "NE";
}

// message
$message = '

Děkujeme za potvrzení účasti na společenskou akci společnosti XXX. 
  
Jméno: ' . $x1 . '   Příjmení: ' . $x2 . '    Doprovod: ' . $x3 . '    Telefon: ' . $x4 . '    Email: ' . $x5 . '    Vegetarián: ' . $x6 . '

Pro přidání do kalendáře klikni <a href="http://XYZ.wz.cz/x1/download/myevents.ics"> ZDE </a>

';


// To send HTML mail, the Content-type header must be set
$headers  = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=UTF-8' . "\r\n";

// Additional headers
$headers .= 'From: '. $to . "\r\n";


// Mail it
mail($to, $subject, $message, $headers);

header("Location: http://XYZ.wz.cz/x1/dekujeme.php");

na email se posílá potvrzení registrace. Email je ten co se vyplní ve formuláří v našem případě hodnota

$x5 = $_POST["useremail"]; odesílám tedy dle  $to = $x5;

otázka: Jak to udělat aby se mi ještě kopie posílala na pevně danou adresu. Prostě něco ve stylu $to = $x5, neco@domena.cz;
 

Díky za rady :)

mějte se

Nahlásit jako SPAM
IP: 151.237.228.–
ondrej39+1
Věrný člen
6. 10. 2015   #2
-
0
-

#1 cheondervara
Zavolat funkci mail ještě jednou s tebou napevno napsanou adresou namísto použití proměnné $to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.141.243.–
Inject all the dependencies!
Cheondervara
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
6. 10. 2015   #3
-
0
-

Bohuzel..to me samozrejme napadlo ale to dojde zase jen na ten dany email ale uz ne na mail z formulare:( teda mozna jsem to jen blbe napsal..muzes napsat presne jak bych to mel zkusit pridat?

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 151.237.228.–
Kit+15
Guru
6. 10. 2015   #4
-
+1
-
Zajímavé

#1 cheondervara
Přidej tam řádky

$cc = "neco@domena.cz";
$headers .= 'Cc: '. $cc . "\r\n";

BTW: Kterej vůl ti poradil pojmenovávat proměnné $x1, $x2,... ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
cheondervara
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
7. 10. 2015   #5
-
0
-

Tak bohužel toto mi taky nepomohlo :( odesílá se to pořád jen na hodnotu z formuláře :/

Jinak kod je stažený, já jsem v tomhle úplně lama tak tomu moc nerozumím jaká by proměná být měla..

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.134.201.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
7. 10. 2015   #6
-
0
-

A jak to vypada ve zdrojovem kodu zpravy, co prisla?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.3.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
7. 10. 2015   #7
-
0
-

cheondervara - Pokud napises, ze po uprave ti to nefunguje, tak sem musis dat aktualni verzi kodu. Nemame tuseni, kde jsi co upravil. Treba, kdyz tam mas funkci mail(...); a pod ni napises ty 2 radky od Kita, tak po odeslani uz nema smysl menit $headers, ze jo? A takovych zacatecnickych chyb ses mohl dopustit vice. Nebo treba tvuj mail to spravne odesle, ale mail prijemce to neprijme. nebo tvuj mail to na jeden z mailu neodesle. Nebo mas chybu v adrese.

Dva maily muzes odeslat tez primo:

mail($to, $subject, $message, $headers); // $x5 = $_POST["useremail"];  $to = $x5;
mail('dalsi@mail.cz', $subject, $message, $headers);

3 maily, 3 radky, atd

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:5d6:1bc...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
7. 10. 2015   #8
-
0
-

"jak to vypada ve zdrojovem kodu zpravy"
KIIV tim mysli, ze si otevres program na prohlizeni mailu a najdes tam tlacitko pro Zobrazit zdrojovy kod zpravy. Obsah sem zkopirujes do okenka co se objevi kliknutim tady na tlacitko "<?" nebo normalne do zpravy.
Treba na gmail je to : Kliknes na zpravu. Jak je vpravo nahore tlacitko Odpovedet, vpravo od nej je sipecka pro rozbaleni. Tam zvolis Zobrazit original. Zobrazi ti to takovou nejakou hatmatilku, kde je treba i text chybove hlasky a to nas zajima.

Delivered-To: peter.mlich@gmail.com
Received: by 10.194.59.107 with SMTP id y11csp2433978wjq;
        Wed, 15 Apr 2015 23:36:22 -0700 (PDT)
X-Received: by 10.180.104.225 with SMTP id gh1mr2102398wib.65.1429166181878;
        Wed, 15 Apr 2015 23:36:21 -0700 (PDT)
Return-Path: <support@libimseti.cz>
Received: from smtp-gw.libimseti.cz ([109.123.202.38])
        by mx.google.com with ESMTP id jy3si30281856wid.81.2015.04.15.23.36.21
        for <peter.mlich@gmail.com>;
        Wed, 15 Apr 2015 23:36:21 -0700 (PDT)
Received-SPF: pass (google.com: domain of support@libimseti.cz designates 109.123.202.38 as permitted sender) client-ip=109.123.202.38;
Authentication-Results: mx.google.com;
       spf=pass (google.com: domain of support@libimseti.cz designates 109.123.202.38 as permitted sender) smtp.mail=support@libimseti.cz
Date: Wed, 15 Apr 2015 23:36:21 -0700 (PDT)
Message-Id: <552f5865.c31db50a.5d84.4b48SMTPIN_ADDED_MISSING@mx.google.com>
Received: from [127.0.1.1] (rpc01.lst [192.168.15.201])
	by smtp-gw.libimseti.cz (Postfix) with ESMTP id 58940206EF
	for <peter.mlich@gmail.com>; Thu, 16 Apr 2015 08:36:21 +0200 (CEST)
Content-Transfer-Encoding: 7bit
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
From: support@libimseti.cz
To: peter.mlich@gmail.com
Subject: =?utf-8?q?Odpov=C4=9Bd_na_dotaz_libimseti=2Ecz?=

--------------------------------------
ID dotazu: 27350
--------------------------------------

Dobry den, 

dekujeme za pozorneni, dane profily proverime

--------------------------------------

V odpovedi prosim NEMAZTE puvodni text z duvodu dohledani informaci o Vasem uctu ci predchozi komunikaci. 

S pozdravem 

http://libimseti.cz
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:5d6:1bc...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

C# Odesílání emailů — založil jakub

Php odesílání mailů — založil Aricak

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý