W3schools – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

W3schools – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comW3schools – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
why
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
10. 10. 2015   #1
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.25.103.–
Reklama
Reklama
why
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
10. 10. 2015   #2
-
0
-

Uz som to asi pochopil. Znamena ul#menu to iste co #menu? Ul sa k menu nemusi pisat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.65.135.–
ondrej39+1
Věrný člen
10. 10. 2015   #3
-
0
-

#2 why
V tomto konkrétním případě by to bylo jedno. Oni tím selektorem specifikují, že chtějí zaměřit pouze unordered list, který má id #menu. Vzhledem k tomu, že id se na stránce může vyskytovat pouze jednou, přibližující specifikace je zbytečná.

Kdy to má smysl?

Tento přístup má smysl, když namísto id použíješ css třídu. Pokud máš generickou třídu, kterou aplikuješ na různé typy tagů, například a, button, či div, a chceš napsat pro stejnou třídu ale různé tagy jiná pravidla, pomocí <tag><třída> (bez mezery) můžeš takové specifické pravidlo napsat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
12. 10. 2015   #4
-
0
-

ul#menu - ul zduraznujes konkretni tag (element) s id=menu
#menu - muze to byt jakykoliv tak s id=menu
ul.menu - podobne pro class
.menu
Smysl to ma ten, ze se v tom lepe orientuje, kdyz neco hledas a vis, ze hledas ul. A pak je tam priorita zapisu. Tusim ul#menu {} nelze pozdeji prepsat pomoci #menu {}. Vyber si.

http://www.w3.org/TR/css3-selectors/#selectors

Jinak, w3school nema s w3c nic spolecne a neni uplne spolehlivy zdroj. Obcas tam narazis na chybku nebo neuplne informace. Takze, obcas se vyplati si to vygooglovat, kdyz ti neco nejede.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:d8ef:73...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý