Zdravim,chcel by som sa troska pohrat s assemblerom ,no netusim o tom (zatial) takmer nic.Skusal som aj trochu googlu pouzit ale asi zadavam zle klucove slova ,potreboval by som sa poradit ze ci je jedno aky "typ" assembleru pouzijem,ak ano tak by som poprosil o nejaky taky najznamejsi . A druha vec ktoru sa chcem spytat je ze v com to blbo povedane "skompilujem" ,teda skor spustim . Dakujem pekne :)
Fórum › Assembler
Assembler newbie
#1 Plui
U ASM nejde o známost. Každý Assembler poskytuje jiná makra, jinou syntaxi, ... Pročež kritériem výběru Assembleru je vám vyhovující prostředí. Já mám nejraději NASM. Na Googlu je tuna (i českých) seriálů, pročež se ani neopovažujte tvrdit, že se to nedá naučit z nich. Doufám, že vám brzy secvakne, že ASM je dnes blbost. Poněvadž neznáte ani jedinou instrukční sadu, mohu předpokládat, že se nevěnujete oboru strojnímu. Pročež začínat s ASM je fatální hovadina. Začněte s nejvyšším jazykem - LISP, D2, C#, F, Javou, JavaScriptem, ... A když jej poznáte dokonale, teprv pak ze zvědavosti dostudujte jejich funkčnost tam dole. Pochopte - v ASM má vše v rukou člověk. A člověk nesvede optimalizovat a domýšlet jako počítač. Pročež dnes vedou abstraktní jazyky, jejichž nižší vrstvy si domýšlí počítač, kterýžto svede strojové přizpůsobení daleko lépe. ASM má smysl, jak již jsem psal, ve strojírenství - robotice, bezpečnosti, ... Ovšem 98% technologií,. kde se nadužívá ASM, využívá nástrojů vyšších, kteréžto ASM generují. Opravdu by toto měl být jen zájem krajní, k porozumění historii a strojovému smýšlení.
Ja sa nechcem venovat ASM nejak vynimocne,len taky prehlad mozno o tom ,ako to vsetko funguje a nie len pisat v high-level jazykoch . Len som potreboval vediet take zakladne poznatky ako napr. ten "typ" a podobne.Skusim uz vyssie spomenuty NASM . Diky :))
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Assembler 86 — založil dDesmondD
C++ vs Assembler — založil Dodo
Assembler pomoc — založil pontiac