C# čtení HKEY_LOCAL_MACHINE - odmítnut přístup – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# čtení  HKEY_LOCAL_MACHINE - odmítnut přístup – .NET – Fórum – Programujte.comC# čtení HKEY_LOCAL_MACHINE - odmítnut přístup – .NET – Fórum – Programujte.com

 

16. 10. 2015   #1
-
0
-

Ahoj,

potřebuji číst z registru Windows klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\MujProgram, do kterého bych chtěl při instalaci uložit základní nastavení programu. Pokud program běží jako správce, k odmítnutí přístupu nedojde. Zkoušel jsem postup nalezený na stackoverflow bez výsledku: 

RegistryKey lmkey = Registry.LocalMachine.OpenSubKey("Software\\MujProgram", true);
string text = (string)lmkey.GetValue("Text", "");


Díval jsem se pomocí regedit na práva - účet pod kterým aplikace běží se může dotazovat na hodnotu, sestavit seznam podklíčů a nemůže provádět změny tj. zapsat hodnotu, vytvořit nový podklíč nebo ho smazat.

Windows 10 a MS VS 2015 community ed.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1222:800:74f2:a4...–
velurex0
Stálý člen
16. 10. 2015   #2
-
0
-

#1 hlucheucho
Ahoj, myslím, že to prostě nepůjde. Do větve HKEY_LOCAL_MACHINE non-admin nesmí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.158.145.–
16. 10. 2015   #3
-
0
-

Non admin smí, ale záleží na nastavení práv ke klíči. Zkusil jsem uživatelskému účtu povolit úplné řízení pro požadovaný klíč a je po problému. Vhodnější se mi jeví práva aplikace než práva uživatelského účtu, ale nevím, jak to nastavit.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1222:800:74f2:a4...–
BDS+3
Věrný člen
16. 10. 2015   #4
-
0
-

#3 hlucheucho
upravit v manifestu:

requestedExecutionLevel level="asInvoker" 

na:

requestedExecutionLevel level="requireAdministrator" 

samozřejmě, pokud má aktuální uživatel nižší oprávnění, tak nemůže spouštět aplikace s vyšším oprávněním.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.253.–
W10 :)
16. 10. 2015   #5
-
0
-

Pořád nechápu, že ke čtení klíče nestačí oprávnění čtení, že je nutné úplné řízení.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1222:800:74f2:a4...–
VladislavK0
Super člen
16. 10. 2015   #6
-
0
-

Ahoj možná se zeptám hloupě, ale skutečně potřebuješ použít HKEY_LOCAL_MACHINE nestačilo by použít HKEY_CURRENT_USER??? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.52.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
16. 10. 2015   #7
-
0
-

 Nejde mi o "user specific" nastavení. Potřebuji uložit globální nastavení nezávislá na uživateli (typ termočlánku, IP serveru, port...). Podklíč Software je k tomu určený. Jen potřebuji k němu správně přistupovat. Že mi navzdory oprávnění ke čtení číst nejde pravděpodobně znamená, že něco dělám špatně. Kompenzovat to nastavením oprávnění na úplné řízení asi nebude to pravé.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1222:800:74f2:a4...–
VladislavK0
Super člen
16. 10. 2015   #8
-
0
-

OK asi to bude spatne ale ja toto jiz pred casem obesel viz nasledujici obrazek

Připojen obrázek.

Aplikace je definovana ti GUID klicem a jednotlivy useri jsou definovani v mem doscujicim rozliseni na Machinu, Model  a prihlaseny user

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.52.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
16. 10. 2015   #9
-
0
-

Proč to nejde? Protože v OpenSubKey mám writable = true. Otevření klíče jen pro čtení: 

RegistryKey lmkey = Registry.LocalMachine.OpenSubKey("Software\\MujProgram");

   asi teď vypadám jak idiot

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1222:800:74f2:a4...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Přístup — založil lišák

Pristup k registrom — založil Pali

Přístup k RS232 v C — založil raptor181

Vzdálený přístup — založil tomj

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý