Vyhledávání stringu v gridu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vyhledávání stringu v gridu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comVyhledávání stringu v gridu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jandak0
Newbie
19. 10. 2015   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych pomoc vyhledat v gridu (tabulce) hodnotu string. Jde o to, že v 0 sloupci pořebuju vyhledat string, třeba ahoj a a podle toho kde se nacházi mi to vyhodí řádek. K tomu slouží i metoda FindRow, ta avšak nefunguje, jak bych si představoval. Mohl by prosím někdo řict jak to vyhledat. Pomocí foru projit všechny řádky tabulky dokážu, ale nevím jak v javascriptu vyhledám string v daném řádku. Děkuji za pomoc!

  var col = 0;
  var value = "ahoj";
  var i = ultraGrid1.FindRow(col, value);
  Log.Message("row: " + i);
Nahlásit jako SPAM
IP: 91.221.212.–
Reklama
Reklama
chita0
Newbie
20. 10. 2015   #2
-
0
-

   

var table = document.getElementById('tableid');
        
var cell = 0;
var find = 'findtext';
        
var i = null;
var text = null;

for(i = 0; i < table.rows.length; i++)
{
	text = table.rows[i].cells[cell].textContent; 
            
      	if( text.indexOf(find) >= 0 )
      	{
         	console.log('row: ' + i);   
      	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 77.104.198.–
peter
~ Anonymní uživatel
2546 příspěvků
20. 10. 2015   #3
-
0
-

Zkousel jsi manual? Priklady? Googlem vyhledat, vis.
V js se da vic veci oznacit jako tabulka. Element table, pole [ ], objekt {}, ... Kdo vi, s cim zrovna tenhle druh js funkce pracuje?

Takze, kdybych hledal v poli a rovnost celeho obsahu, vypadalo by to ve funkci:

for (i=0; i<tab.length; ++i) {if (tab[i]=="slovo") {return i;}} return -1;

kdybych hledal v konkretnim sloupci 

sloupcu=5; radku=3; sloupec=0; n=sloupec;
for (i=0; i<tab.length; i+=sloupcu) {if (tab[i+n]=="slovo") {return i+n;}} return -1;

Jestli by slo o tabulku TABLE, tak by to bylo hrozne podobne, ale...
tab = document.getElementById('tabulka');
radky = tab.getElementsByTagName('TR');
... sloupce (v cyklu) = radky[a].getElementsByTagName('td');...
... if (sloupce[b].innerHTML=="slovo") ...
Viz chita, ktery ti to napsal pro moderni prohlizece. Get element by melo fungovat i  tech starsich.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:5c70:2b...–
Jandak0
Newbie
20. 10. 2015   #4
-
0
-

Díky, vyzkouším

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.233.160.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý