Import HEX – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Import HEX – C / C++ – Fórum – Programujte.comImport HEX – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
some programmer
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
22. 10. 2015   #1
-
0
-

Nejde mi imporovat hex, děláme to podle: http://www.techdesign.be/downloads/tools/PICKit3%20instructions.pdf
Ve 2.2 se nevypíše "dspic33 device found",ale "no device detected".Nevíte co s tím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.158.–
Reklama
Reklama
some programmer
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
22. 10. 2015   #2
-
0
-

samozřejmě přes pickit 3 programmer 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.158.–
hlucheucho+10
Posthunter
23. 10. 2015   #3
-
0
-

Je nainstalovaný hardware? Je správně nastaveno prostředí?

A nepatří to do C++

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1222:800:133:c13...–
crash9690
Newbie
23. 10. 2015   #4
-
0
-

Jak mám nainstalovat hardware,
předem děkuji.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.19.71.–
hlucheucho+10
Posthunter
23. 10. 2015   #5
-
0
-

Manuál k tomu není? V něm by mělo být nějaké Getting Stared

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1222:800:2903:56...–
hlucheucho+10
Posthunter
23. 10. 2015   #6
-
0
-

Je to asi USB zařízení. Podle typu a verze OS se po připojení HW buď přímo provede pokus o automatickou instalaci nebo se spustí průvodce instalací. Výsledek instalace je oznámen - po neúspěšné instalaci tě OS upozorní, že HW nebude pracovat správně. Zda je HW pracuje správně lze také nalézt i ve správci zařízení. Pokud není instalován správně, je třeba stáhnout ovladače - jsou na stránkách výrobce HW a instalovat ručně.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1222:800:2903:56...–
crash9690
Newbie
23. 10. 2015   #7
-
0
-

Ve správci zařízení je def. :PIC standardní rozhraní,ale problém je v ovladačích k tomu bych potřeboval info.co mám stáhnout za ovladače...

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.19.71.–
KIIV+42
God of flame
23. 10. 2015   #8
-
0
-

No jestli ses dostal pres vsechny ty kroky 1.x, tak by to uz driver pickitu byt nemusel. Spis blbe zadratovany nebo to treba potrebuje napajeni a tak. Nebo zkusit zadat manualne a jestli to pujde nacist ci tak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hlucheucho+10
Posthunter
23. 10. 2015   #9
-
0
-

#7 crash969
a píše "zařízení pracuje správně" nebo nějakou chybu? Pokud pracuje správně, tak ovladače budou v pořádku. Pak jde o to, zda máš v aplikaci (asi k tomu je nějaká obslužná aplikace nebo se to přímo integruje do IDE) správný nastavení pro práci s tímto HW. Pokud správce zařízení píše chybu, asi bude nutná reinstalace. Ovladače jsou na stránkách výrobce HW, musíš vybrat podle tvého OS a verze HW.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1222:800:2903:56...–
some programmer
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
23. 10. 2015   #10
-
0
-

Neukazuje žádnou chybu a vypisuje se v pickit 3 programmer zařízení připojeno a nalezeno a dám file> import HEX a vypíše se "device error-hex file not loaded" ,a právě tomu chci zamezit. Prostě krok mně mi nevychází 2,3 .  http://www.techdesign.be/downloads/tools/PICKit3%20instructions.pdf  imporuji následující hex soubory PK3BLV011405.hex
 PK3IMG020005.hex
PK3OSV020005.hex

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.158.–
some programmer
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
24. 10. 2015   #11
-
0
-

#10 some programmer
a u všech stejné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.158.–
KIIV+42
God of flame
24. 10. 2015   #12
-
0
-

tak schema zapojeni a tak dale..

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
malconek1
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
24. 10. 2015   #13
-
0
-

Asi tady mám chybu u schema zapojení je pkit1220 přes PIC18F1220 a je správně ale nevím jak mám provést krok 2,0(odkaz) kde mám najít PIC18F1220 (v už.rozhraní).

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.158.–
malconek1
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
24. 10. 2015   #14
-
0
-

Když tak pkit1220 v c pro mikrokontroléry pic18f452 a pic18f1220 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.158.–
malconek1
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
24. 10. 2015   #15
-
0
-

Ted jsem spojil pickit 3 s  zif adaptérem  a dal jsem na zif adaptér Vcc nemohl jsem pickit 3 vyzkratovat , protože mně po tomhle nefunguje(PICKIT 3) :( 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.158.–
KIIV+42
God of flame
24. 10. 2015   #16
-
0
-

Jak tak koukam, zlaty arduina pro zacatecniky :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
malconek1
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
24. 10. 2015   #17
-
0
-

To nechci musím se s tím naučit na Vš... a proto se chci právě zeptat je vyzkratovaný,jde nějak zpátky,mám si koupit nový...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.158.–
KIIV+42
God of flame
24. 10. 2015   #18
-
0
-

#17 malconek1
Netusim, ja na PIC procesory pouzival akorat Asix Presto a to se mi pri nahodnem zkratu na napajeni neznicilo. Kazdopadne to umi programovat skoro cokoliv.

Na atmely uz posledni dobou hazu bootloadery. A treba STM32 nucleo boardy se hlasi jako usb disk, kam se jen nakopiruje binarka.

Kazdopadne - jestli se ten pickit3 prodava kolem 2tisic a nepotrebujes debug, tak beru radeji to Presto.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
malconek1
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
24. 10. 2015   #19
-
0
-

Ale i tak k tomu jak tam odzkouším nějaký ten PIC.Spíše vím teorii ale nevím jak to tam "odlikat" v uživatelském rozhraní pickit 3 programmer  

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.158.–
hlucheucho+10
Posthunter
25. 10. 2015   #20
-
0
-

neznám teorii

To bys měl. Procesor je k programátoru připojen předepsaným způsobem. Jaké rozhraní a jak se zapojuje je v datasheetu. K tomu typ od typu i u stejného výrobce se můžou lišit povely pro programování, čtení ... Dále je dobré vědět, zda programátor daný typ MCU podporuje. To najdeš v manuálu programátoru.

Jednou jsem programoval AVR přes jeho USB bootloader z příkazové řádky, to byl porod. Programátor, který jsem měl, ho nepodporoval.

Typ procesoru musíš zvolit v aplikaci, která ovládá programátor. Opět odkazuji na manuál, kde je všechno popsaný. Pokud se to ovládá z příkazový řádky (no to snad ne), tak to bude některý z parametrů v příkazové řádce.

Jak radil KIIV zkusil bych z procesoru něco přečíst. Až se povede přečíst paměť programu, EEPROM, signatura ... máš ověřenou komunikaci programátor - MCU. Pak bych zkoušel do toho něco nacpat, třeba hex z nějaké Application Note od výrobce MCU.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.81.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 180 hostů

Podobná vlákna

Návrh HEX Editoru — založil Matěj Andrle

HEX editace obrázků — založil Fredy.00

Převod z hex na dec — založil Mats

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý