Prosba o pomoc s třídami – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prosba o pomoc s třídami – C / C++ – Fórum – Programujte.comProsba o pomoc s třídami – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Radek0
Newbie
11. 2. 2007   #1
-
0
-

Ahoj, nechápu význam tříd, ale bohužel v učebnici "Programování v C++ za 21 dní", je to vyžadováno, já bych vše řešil jednoduššeji pomocí funkcí. Tak k věci. Tento program funguje normálně(FUNKCE):
#include <iostream>
float Deleni(float x,float y)
{
std::cout<<"Zadali jste tato cisla:"<<x<<" a "<<y<<"\n";
return(x/y);
}
int Soucet(int x,int y)
{
return(x+y);
}
int Rozdil(int x,int y)
{
return(x-y);
}
int Soucin(int x,int y)
{
return(x*y);
}
int main()
{
using std::cout;
using std::cin;
int a,b,d,e,f; //Deklarace promenych
float c; //Promenna s desetinnym cislem
cout<<"Vlozte 2 cisla\n";
cin>>a;
cin>>b;
c=Deleni(a,b); //volani funkce
cout<<"\nVysledek deleni je:\t"<<c<<"\n";
d=Soucet(a,b);
cout<<"\nVysledek souctu je:\t "<<d<<"\n";
e=Rozdil(a,b);
cout<<"\nVysledek odcitani je:\t "<<e<<"\n";
f=Soucin(a,b);
cout<<"\nVysledek soucinu je:\t "<<f<<"\n";
cout<<"\n Konec..\n";
cin.get();
cin.get();
return(0);
}

Tento pomocí tříd však hází chybu: [Linker error] undefined reference to `vypocet::vypocet(int, int)'
Zdroják je:
#include <iostream>
class vypocet
{
public:
vypocet(int x,int y);
~vypocet();
int soucin(int x,int y) const{return x*y;}
float podil(float x,float y) const{return x/y;}
int soucet(int x,int y)const{return x+y;}
int rozdil(int x,int y) const{return x-y;}
};
int main()
{
using std::cout;
using std::cin;

int a,b,d,e,f; //Deklarace promenych
float c; //Promenna s desetinnym cislem
vypocet vypocty(a,b);
cout<<"Vlozte 2 cisla\n";
cin>>a;
cin>>b;
cout<<"\nVysledek deleni je:\t"<<vypocty.podil(a,b)<<"\n";
cout<<"\nVysledek souctu je:\t "<<vypocty.soucet(a,b)<<"\n";
cout<<"\nVysledek odcitani je:\t "<<vypocty.rozdil(a,b)<<"\n";
cout<<"\nVysledek soucinu je:\t "<<vypocty.soucin(a,b)<<"\n";
cout<<"\n Konec..\n";
system("PAUSE");
return(0);
}

Nevíte pro mě nějakou radu jak si stím poradit?Díky mooooc.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
janc10
Návštěvník
11. 2. 2007   #2
-
0
-

#include <iostream>
class vypocet
{
public:
vypocet(int x,int y) {};
~vypocet() {};
int soucin(int x,int y) const{return x*y;}
float podil(float x,float y) const{return x/y;}
int soucet(int x,int y)const{return x+y;}
int rozdil(int x,int y) const{return x-y;}
};
int main()
{
using std::cout;
using std::cin;

int a,b,d,e,f; //Deklarace promenych
float c; //Promenna s desetinnym cislem
vypocet vypocty(a,b);
cout<<"Vlozte 2 cisla\n";
cin>>a;
cin>>b;
cout<<"\nVysledek deleni je:\t"<<vypocty.podil(a,b)<<"\n";
cout<<"\nVysledek souctu je:\t "<<vypocty.soucet(a,b)<<"\n";
cout<<"\nVysledek odcitani je:\t "<<vypocty.rozdil(a,b)<<"\n";
cout<<"\nVysledek soucinu je:\t "<<vypocty.soucin(a,b)<<"\n";
cout<<"\n Konec..\n";
system("PAUSE");
return(0);
}

chybali ti zatvorky - { }

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radek0
Newbie
11. 2. 2007   #3
-
0
-

To janc1:Díky moc. Jsem Tvůj dlužník.Ahoj

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Prosba o pomoc — založil Smokie

Prosba o pomoc — založil Harryk

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý