Programovani ukolu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Programovani ukolu – C / C++ – Fórum – Programujte.comProgramovani ukolu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
MontyCZ0
Newbie
25. 10. 2015   #1
-
0
-

Zdravím mám úkol do školy:

• Napište jednoduchou hru Hádej, hádej, hádači, program si myslí (pevně) nějaké číslo v rozmezí 0 až 4294967295, toto číslo si zvolíte. Úkolem hráče bude toto číslo najít v co možná nejmenším počtu kroků. Program si bude pamatovat největší hádané číslo menší než hledané, a nejmenší hádané číslo větší než hledané. V každém kroku bude program informovat hráče o těchto mezích. V případě, že uživatel uhodne číslo, hra končí. Příklad vstupu a výstupu (dodržte stejné formátování!)

Vše funguje jen nevím jak tam zakomponovat aby se měnily ty rozsahy. Nedokázal by mi někdo poradit? Díky.

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main()
{   long int cislo;
    long int nejvetsi_zleva=0, nejvetsi_zprava= 429496729, a,b;
    int spravne_cislo=1283;
    while (cislo!=spravne_cislo) {
        printf("\nHadej, hadej, hadaci\n");
        printf("Zleva nejvetsi:%d ", nejvetsi_zleva);
        printf("Zprava nejvetsi:%d\n\n", nejvetsi_zprava);
        scanf("%d", &cislo);
        if(cislo<spravne_cislo){
            printf("Hledane cislo je vetsi\n");
        }
        else if(cislo>spravne_cislo){
            printf("Hledane cislo je mensi\n");
        }

        continue;


    }printf("\nHledane cislo je 1283");

    }

Vypadat by to mělo následovně:

Hadej, hadej, hadaci

Zleva nejvetsi: 0, zprava nejmensi: 4294967295

50000

Hledane cislo je mensi Hadej, hadej, hadaci

Zleva nejvetsi: 0, zprava nejmensi: 50000

200

Hledane cislo je vetsi Hadej, hadej, hadaci

Zleva nejvetsi: 200, zprava nejmensi: 50000 

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.105.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 10. 2015   #2
-
0
-

   

            if ((cislo < spravne_cislo) && (cislo > nejvetsi_zleva)) {
                nejvetsi_zleva = cislo;
            }
            if ((cislo > spravne_cislo) && (cislo < nejvetsi_zprava)) {
                nejvetsi_zprava = cislo;
            }

Myslis neco jako tohle?

Kazdopadne nic moc program. Spravne cislo je najednou se znamenkem, vypisujes to maximum pod a minumum se znamenkem, ....

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
MontyCZ0
Newbie
26. 10. 2015   #3
-
0
-

#2 KIIV
Super funguje, nějak tak jsem to zkoušel, ale pořád jsem měl chybu někde v syntaxu. Díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.105.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Známkování úkolů. — založil geon

Odevzdání úkolů — založil savek

Hodnocení úkolů — založil Lukáš Churý

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý