C# výpis v ListView okne – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# výpis v ListView okne – .NET – Fórum – Programujte.comC# výpis v ListView okne – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
citro0
Duch
26. 10. 2015   #1
-
0
-

Ahojte,

Snažím sa len tak pre seba napísať jednoduchú aplikáciu, ktorá mi v okne ListView vypíše ping na zadanú adresu. Všetko funguje ako má, až na jednu podstatnú maličkosť. Výsledky sa v okne ListView zobrazia až keď prebehne celý cyklus. Ja by som ale potreboval vidieť výsledky postupne. Má niekto nápad kde robím chybu?
Časť kódu s výpisom:

private void vystupOkno(string adresa, int opakovanie)
        {
            for (int i = 1; i <= opakovanie; i++)
            {
                DateTime now = DateTime.Now;
                reply = ping.Send(adresa);
                ListViewItem item = new ListViewItem (new [] {now.ToString("HH:mm.ss"),reply.Address.ToString(),reply.RoundtripTime.ToString()+" ms"});
                lvVystup.Items.Add (item);
            }
        }

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.245.121.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
26. 10. 2015   #2
-
0
-

#1 citro
Přidává se to ve správném pořadí, jenže zahlcuješ GUI. Pokud nemá GUI čas na vykreslení, pak holt dojde k vykreslení až po uvolnění paměti. Musíš přestat s prasekódem a začít dodržovat OOP. Pak budeš moci používat vlákna (async + await), a tak nechávat hlavnímu (GUI) vláknu prostor k vykreslení. Při OOP je dobré rovnou vrstvení. GUI (zde patrně Windows Forms) má obsahovat jen grafiku a základ aplikace jen logiku. V této šňůře ti nezbývá, než tam strčit Sleep, či tak. Vlastně Forms má Application.DoEvents, anebo Control.Refresh...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.157.–
citro0
Duch
26. 10. 2015   #3
-
0
-

#2 Matěj Andrle
Diky za tip.

Rozdelím to teda do samostatných vrstiev.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.245.121.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Výpis z dat Listview — založil bernie

Relativní pozice v okně — založil himzu7

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý