Reset v poli z DB – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Reset v poli z DB – PHP – Fórum – Programujte.comReset v poli z DB – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
VelkyBubak
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
28. 10. 2015   #1
-
0
-

hm, ... jde nějakým způsobem zkopírovat surová data z db uložená v php proměnné $sql_tagy?

Chtěl bych na jednom výsledku dvakrát spustit while

while ($res = mysql_fetch_array($sql_tagy)) { ... } 
...
while ($res = mysql_fetch_array($sql_tagy)) { ... }

Moc mě nekřekvapilo že nefunguje 

reset($sql_tagy);

ale nefunguje ani zápis

$sql_tagy2 = $sql_tagy;
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.99.–
Reklama
Reklama
VelkyBubak0
Newbie
28. 10. 2015   #2
-
0
-

#1 VelkyBubak
Tak si odpovím sám. Jde to takto: 

while ($res = mysql_fetch_array($sql_tagy)) {...}
mysql_data_seek($sql_tagy, 0);
while ($res = mysql_fetch_array($sql_tagy)) {...}
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.99.–
Kit+11
Guru
28. 10. 2015   #3
-
+1
-
Zajímavé

#2 VelkyBubak
Cítím něco shnilého v té aplikaci...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
JacobCZ0
Newbie
28. 10. 2015   #4
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

Co takhle zkusit PDO?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.16.–
Kit+11
Guru
28. 10. 2015   #5
-
+1
-
Zajímavé

#4 JacobCZ
Jasně. V PDO si po výsledku může běhat jak chce i s tím resetem a nemusí nic seekovat.

Jenom marně přemýšlím, co si mám představit pod pojmem "sql_tagy". To snad ani neexistuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
VelkyBubak0
Newbie
31. 10. 2015   #6
-
0
-

#5 Kit
Né že by o toto šlo, ale když js to tak nakousl. Vím že se neshodneme na více věcech, včetně třeba jmen proměnných a extra mi to nevadí (je pro mě více důležité abych se v tom vyznal sám) - tady jde o sql příkaz na výpis tagů ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.99.–
Kit+11
Guru
31. 10. 2015   #7
-
0
-

#6 VelkyBubak
No právě. Slovo "tagy" znamená "značky". Takže v databázi máš asi nějaké značky. Právě nad tím přemýšlím. Obvykle mám v databázi pouze texty a značky doplňuji až ve výstupní šabloně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
ondrej39+1
Věrný člen
31. 10. 2015   #8
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

#7 Kit
Tag může být klidně štítek, například pro příspěvek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
JacobCZ0
Newbie
31. 10. 2015   #9
-
0
-

#8 ondrej39
Ufff... Hele, nechci rejt a respektuji tvoji volbu pojmenovávat proměnné tak jak je pojmenováváš, ale i tak musím znova, už asi po milionté, opakovat, že používat češtinu v názvech proměnných, tříd, funkcí, tabulek etc. je absolutní zhovadilost...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.33.–
ondrej39+1
Věrný člen
31. 10. 2015   #10
-
0
-

#9 JacobCZ
Jakou češtinu?  

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
JacobCZ0
Newbie
31. 10. 2015   #11
-
0
-

#10 ondrej39
$sql_tagy, v angličtině se množné číslo písmenem Y na konci nedělá...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.33.–
ondrej39+1
Věrný člen
31. 10. 2015   #12
-
0
-

#11 JacobCZ
A proč to píšeš mně? Já ten zdroják nepsal.  

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
JacobCZ0
Newbie
31. 10. 2015   #13
-
0
-

#12 ondrej39
Oh sorry, reagoval jsem na příspěvek #7, a nějak jsem si neuvědomil, že nejsi OP...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.33.–
Kit+11
Guru
31. 10. 2015   #14
-
0
-

#9 JacobCZ
Slovy "absolutní zhovadilost" bych raději šetřil pro horší zlozvyky.

Názvy proměnných, objektů, tříd a metod mohou být česky, včetně nabodeníček. Hodí se to zejména pro školní příklady. Při reálném nasazení však programátor občas narazí na problémy, které ho nejprve přimějí odstranit nabodeníčka - např. verzovací systémy. Začne tedy psát cesky a docela dlouho s tím vydrží. Pokud má aplikace uspět mimo českou lokalizaci, je zpravidla nutné konvertovat k anglickým názvům. To však není důvodem pro to, aby začátečník používal angličtinu od prvopočátku. Všechno má svůj čas.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
VelkyBubak0
Newbie
1. 11. 2015   #15
-
0
-

#7 Kit

Důvod: Mám obrázky. K nim si uživatelé mohou vybrat tagy, z nějakého seznamu již používaných tagů uloženého v DB. Tato tabulka neslouží pochopitelně jen k výpisu všech tagů, ale i jako číselník k dalším funkcím.

#9 JacobCZ
Mě přijde jako stejná pitomost používat zbytečně cizí jazyk - ty si pro mě za mě používej třeba tatarštinu, mě stačí čeština (bez dia, bodek a podobných vymožeností + těch pár zkratek, jako třeba sql)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.99.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 35 hostů

Podobná vlákna

Reset a restart — založil piwolukas

Samovolný reset počítače — založil hlucheucho

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý