Konstanta v triede – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Konstanta v triede – PHP – Fórum – Programujte.comKonstanta v triede – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
mrvo
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
30. 10. 2015   #1
-
0
-

Ahojte,

chcem sa opitat na jednu vec, nie som az tak zbehly v OOP, 

Mozem pouzit v triede konstantu ktora bude polom?

const NAZOV = array('value 1', 'value 2');

lebo vsade sa uvadza, ze konstatna musi byt skalar. Ale po vyskusani mi to funguje, tak teda ci robim dobre, alebo to radsej riesit inak.

dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
30. 10. 2015   #2
-
0
-

#1 mrvo
Nechápu, jak ti to může fungovat. Mně to píše 

PHP Fatal error:  Arrays are not allowed in class constants
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
mrvo
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
30. 10. 2015   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Kit+11
Guru
30. 10. 2015   #4
-
0
-

#3 mrvo
V tom případě si podle toho musíš i vybrat webhosting s PHP 5.6 nebo vyšším.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
mrvo
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
30. 10. 2015   #5
-
0
-

jj mam, aj virtual server... ja som si tiez doteraz myslel ze konstanta moze byt len skalar, ale nastala situacia kedy mi dobre vyhovuje pole a ono to fungovalo :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
ondrej39+1
Věrný člen
31. 10. 2015   #6
-
0
-

#1 mrvo
Nově od PHP7 pak již bude možné definovat takovéto konstanty i přes define. Aktuálně to v PHP5.6 funguje jen pro klíčové slovo const.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 40 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý